albert091283 Napisano 17 Października 2008 Autor Share Napisano 17 Października 2008 (edytowane) Siemka. Dzisiejszy dzien prac uplynol na wyko=naniu kilku jak ze istotnych dtobiazgow. A mianowicie karabinu, lewara i czegos jak sadze do reperacji gasienic. Edytowane 18 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 No to techniki jakie doświadczyłeś w lotnictwie mogą Ci się tu ogromnie przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Powiem szczerze, że wyszło ci to super, gratulacje. Jak mogę tylko coś dodać, to widziałem taki lewar, poobcieraj do "żywego" podstawy i miejsca na tzw. korbkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 czegos jak sadze do reperacji gasienic. Do łączenia lin holowniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Zimmerit bardzo ładny. Ale te szekle do łączenia lin holowniczych i lewar były zazwyczaj jechane kolorem bazowym, takie czarno-metaliczne będą kiepsko wyglądały (moim zdaniem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 18 Października 2008 Autor Share Napisano 18 Października 2008 Przepraszam tutaj przy karabinie wkradl sie maly bubel ale juz zostal poprawiony powinno byc tak A jak widzicie na zdjeciach po wyzej magazynek zamontowalem po obu stronach bo myslalem, ze ten worek jest na łuski a tak naprawde to on jest zasobnikiem amunicji. Wybaczcie Wkoncu dotarlo. Zobaczymy jak czolg wyjdzie moze jakas dioramke dorobie ale na to jeszcze czas. Ale te szekle do łączenia lin holowniczych i lewar były zazwyczaj jechane kolorem bazowym, takie czarno-metaliczne będą kiepsko wyglądały (moim zdaniem). Zobaczymy zaloze na czolg jak bedzie cos nie tak to przemaluje to nie problem. Ale narazie zostawie tak jak jest Scaliłem Ci posty, bo 3 pod sobą brzydko wyglądają - mod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 18 Października 2008 Autor Share Napisano 18 Października 2008 (edytowane) I tak oto dobrnolem do konca zmagan z Zimmeritem.No chyba ze cos pominolem to prosze piszcie Edytowane 18 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 I tak oto dobrnolem do konca zmagan z Zimmeritem.No chyba ze cos pominolem to prosz piszcie Ortografię i interpunkcję... Zimmerit ogólnie pozytywnie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 18 Października 2008 Autor Share Napisano 18 Października 2008 Ortografię i interpunkcję... No niestety nigdy orlem nie bylem i juz tak zostalo....Nie ladnie smiac sie z czyjegos nieszczescia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Ortografię i interpunkcję... No niestety nigdy orlem nie bylem i juz tak zostalo....Nie ladnie smiac sie z czyjegos nieszczescia! A kto się smieje?? Tu na płacz bierze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 18 Października 2008 Autor Share Napisano 18 Października 2008 Jak kto woli mozna i plakac. Ja niestety juz nic nie poradze na moja dyslekcje przykro mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Słaby ten zimmerit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 18 Października 2008 Autor Share Napisano 18 Października 2008 Słaby ten zimmerit. Jak by kolega poczytal to moze i by wiedzial dlaczego taki "slaby" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 No, i po bólu. Te utrącenia spowodują widoczna grubość.Kilka warstw farby powinno jeszcze zmniejszyć jego grubość.Może jednak znów powstac problem, przy washu - wyostrzy go bardziej(może spróbować tam zrobic delikatniejszy) pierwsze koty za płoty, BRAWO ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 W kwestii dysleksji, jak się ma to się z tym walczy, a nie tłumaczy światu, że jest be. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Patterson nie wiem czy masz znajomego dyslektyka ale jeśli nie masz to może nie masz świadomości jak ciężko z tym walczyć. Jednak w tym przypadku wystarczy ognisty lis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Tomaszu, nie mam takiego znajomego ale sam jestem dyslektykiem i to tym prawdziwym , nie "na papierku" przedmaturalnym i wiem co to jest walka z dysleksją z niestety pierwszej ręki. :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Patterson Aha to ok ,ja mam brata głęboko dyslektycznego więc też wiem ja to wygląda. Niektórzy ludzie twierdzą że dyslekcja to współczesny wymysł pedagogów i wymówka uczniów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Bo niestety przed maturą nagle się okazuje, że 90% uczniów to dyslektycy Oczywiście na papierze, a ci prawdziwi przez to mają gorzej bo chodzi mniemanie, że każdy dyslektyk to debil albo oszust. No ale wracajmy do tematu. A ja polecam worda albo firefoxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Co do tego zimmeritu, to tutaj jest fajny sposób, nie będzie za gruby : http://www.czolgiem.com/porady/zimmerit.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 19 Października 2008 Autor Share Napisano 19 Października 2008 Co do tego zimmeritu, to tutaj jest fajny sposób, nie będzie za gruby : Nieźle tylko ze mało realnie, bo zlmmerit jest pasta nakładana na pancerz a nie pofałdowanie jego samego. Fakt może jest i groby, ale następny będzie lepszy człowiek uczy się na błędach i cale życie. W kwestii dysleksji, jak się ma to się z tym walczy, a nie tłumaczy światu, że jest be. Uwież to nie taki proste, bo wszystkie zasady ortografii znam, ale nie potrafię ich stosować. A jeżeli chodzi o papiery to ich nie mam właśnie ze względu na wszech obecną opinie o takich ludziach.Mam propozycje żeby oceniać modele a nie ludzi, bo coraz częściej się to pojawia na tym forum. OK?? Z góry dzięki i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 W kwestii dysleksji, jak się ma to się z tym walczy, a nie tłumaczy światu, że jest be. Uwież to nie taki proste, bo wszystkie zasady ortografii znam, ale nie potrafię ich stosować. A jeżeli chodzi o papiery to ich nie mam właśnie ze względu na wszech obecną opinie o takich ludziach.Mam propozycje żeby oceniać modele a nie ludzi, bo coraz częściej się to pojawia na tym forum. OK?? Z góry dzięki i Pozdrawiam Uwierz mi Patterson, to nie takie proste jak ci się wydaje, moja polonistka twierdziła że ma na to sposób: pisaliśmy dyktanda, zrobiłeś więcej niż 3 błędy dostawałeś 1 i musiałeś napisać tyle dyktand ile zrobiłeś błędów. Powiedzmy że zrobiłeś ich 15 więc pisałeś 15 dyktand. W tych 15 znowu zrobiłeś po 15 błędów więc dostawałeś 15 pał i musiałeś napisać 15x15 dyktand. Efekt był tylko jeden, miałeś całe miejsce w dzienniku zawalone pałami za dyktanda, co w zupełności nie zmieniało faktu twojej nie tyle dysleksji co dysortografii, bo to dwie różne rzeczy. Dysleksja polega głównie na ubezdźwięcznianiu głosek dźwięcznych oraz zamienianiu ich w wyrazach a dysortografia, dotycząc głównie osób z wysokim ilorazem inteligencji, znających zasady ortografii polega na nieumiejętności zastosowania w praktyce poznanych zasad. Jednak bardzo często występują one razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Zacznijcie pisać listy (papierowe), a później sprawdzajcie np. w Wordzie, na pewno nie zaszkodzi, no i trzeba czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Przecież to wiem z dnia codziennego, nie musisz mi tego tłumaczyć, choć wolałbym być zielony w tej materii Co nie zmienia faktu, że dużym ułatwieniem dla nas dyslektyków (i wszystkich pochodnych) jest nowoczesna technologia. Sprawdzenie tego co się pisze w Wordzie to moment. Szybko wchodzi w odruch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 ale na lekcji piszesz tradycyjnie i nie masz jak sprawdzić poprawnej pisowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi