Szydercza Gała Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca (edytowane) No i pierwszy z paznokciowego projektu gotowy. Warsztacik TUTAJ Dla purystów dodam że jest to jeden z 20 północnokoreańskich okrętów typu 033, który? CHGW ponieważ nie mają one nazw ani nawet widocznych numerów taktycznych. Wiadomo wszystko TAJNE Całość lużno inspirowana mENskOM sesjOM WIELKIEGO WODZA: No i sam paznokieć: No i jak mawiają ENDŻOJ.... albo i nie Edytowane 10 Czerwca przez Szydercza Gała 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca Bardzo ładnie to wyszło, świetna woda, a okręt nawet lepszy jak oryginał, bo ten ze zdjęć poniżej linii wody mocno przeżarty jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca Bardzo fajna woda no i kolorek łajby. Daj proszę jakieś zbliżenie wielkiego czopka. Pozdrawiam, Marek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca Jestem pod wrażeniem, gratuluję modelu.....woda idealna. Żartując.....masz szansę na nadwornego modelarza w tym dziwnym kraju z dziwnym wodzem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca Bardzo smakowity szprot! Z kolorku mocno psychodeliczny, ale tym bardziej będzie zwracał uwagę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 10 Czerwca Autor Share Napisano 10 Czerwca (edytowane) Dzięki Panowie. Kolega Rafał Be to zawsze się czegoś dopatrzy... TAK za głeboko siedzi w glinie i pianie, nastepną razą musze inaczej nieco takOM operacje rozplanować. Wiadomo learning curve i takie tam Do KRLD raczej się nie wybieram, ale gdyby zaginął po mnie wszelki słuch.... Kolorek... cóż nie bardzo rozumiem jaki cel przyświecał przy jego wyborze, ale może jakimś dalszym krewnym Kima ostało się parę wagonUF niepotrzebnego do niczego pigmentu.... Edytowane 11 Czerwca przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 11 Czerwca Share Napisano 11 Czerwca Fajna scenka podoba się Kolorem podobny do pociągu haremu wodza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 11 Czerwca Share Napisano 11 Czerwca 8 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Kolorek... cóż nie bardzo rozumiem jaki cel przyświecał przy jego wyborze To proste. Kolor to kamuflaż, zdradzający najbliższe cele strategiczne Wodza: Jezioro Turkusowe pod Koninem. A model znakomity, podobnie jak woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 11 Czerwca Share Napisano 11 Czerwca No ładne cacko. Prawdziwy majstersztyk. Podoba się. 9 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Kolorek... cóż nie bardzo rozumiem jaki cel przyświecał przy jego wyborze, musiał być niepowtarzalny ja sam wielki wódz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Czerwca Autor Share Napisano 11 Czerwca Kilka fotek z cyklu MAKRO wrogiem modelarstFa: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 11 Czerwca Share Napisano 11 Czerwca (edytowane) Inspekcja wodza narodu zaliczona Edytowane 11 Czerwca przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 11 Czerwca Share Napisano 11 Czerwca Świetny grubas - ledwo się w wycięciu kiosku mieści. Fajny detal z rdzawymi chrapami wewnątrz osłony urządzeń podnośnych na kiosku. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 11 Czerwca Share Napisano 11 Czerwca (edytowane) A te larwiaki to z jakiej termitiery żeś wygrzebulił? Całkiem przystojne! Reling nie wygląda jakby był fototrawiony - fajny efekt. Za to fajnie bardzo delikatnie obity. Edytowane 11 Czerwca przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Czerwca Autor Share Napisano 11 Czerwca Mareczku no nie chciało mi się tego wiercić, więc wymyśliłem sobie takie osustFo. Gołym okiem robi robote. Reling to hybryda uniwersalnego rainbowa i drucianego rekodzieła. Załoga to juz klasycznie ION Model, najlepsze z tego co jest obecnie na rynku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 11 Czerwca Share Napisano 11 Czerwca aaaa on tam jest zajefojowo wyszło bardzo mi sie podoba brawooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 11 Czerwca Share Napisano 11 Czerwca 23 godziny temu, Szydercza Gała napisał: Kolega Rafał Be to zawsze się czegoś dopatrzy... Oj tam oj tam, wszak to tylko konstruktywna krytyka. 5 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Kilka fotek z cyklu MAKRO wrogiem modelarstFa: Wziąwszy pod uwagę fakt, że okręt to tylko nieco ponad dwie długości zapałek, nie takie znów wrogie. 3 godziny temu, socjo1 napisał: A te larwiaki to z jakiej termitiery żeś wygrzebulił? Osobiście kolor zieleni bardzo mnie się podoba, jest uroczy, a za internetami cytuję: "Zieleń przynosi ukojenie i ulgę oraz pozwala się uspokoić i wyciszyć. Kolor zielony sprzyja osiągnięciu stabilności emocjonalnej, poprawia witalność oraz podnosi poziom energii i motywacji – stąd jest postrzegany jako symbol nadziei." Tak więc czy jest to przypadek?...nie sądzę! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Sierpnia Share Napisano 14 Sierpnia (edytowane) @Szydercza Gała - Twoja sława dotarła na drugą półkulę.... jest należny hołd : EDIT -------------------------- i jeszcze kilka fotek których chyba w tym wątku nie było Edytowane 15 Sierpnia przez M.A.V. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 15 Sierpnia Share Napisano 15 Sierpnia Paznokieć wyszedl bardzo zacnie. Zdradzisz jak uzyskales taki efekt wody? Bo najpierw myslalem ze to cegla zywicy, ale doczytalem ze podstawa to decha i glina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 15 Sierpnia Autor Share Napisano 15 Sierpnia MDF, na to glina. Fale z grubsza ulepiłem w paluchach, potem falki zrobiłem kulą dentystyczną ( taką do układania i ugniatanua plomb w zębie ) Potem morski kolor, hajlajcik fuknięty od przodu, dla komiksowego podkręcenia efektu 3D. Potem Liquitexy i voila. Nie mam fotek etapów pośrednich. W relacji jest fotka wyrzeźbionej wody. Malowanie i cała resztę robię zazwyczaj z jednego przysiadu. Na koniec jak już stateczek też siedzi w galarecie, piana z waty, podciągnięta AKowskim specyfikiem do pianki morskiej. U Klapoucha w Huncie masz trochę zdjęć podobnego procesu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi