Skocz do zawartości

panzer IV - Syria wojna sześciodniowa 1967

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Zwięźle i na temat:

mam fotki panzera IV znajdującego się na Wzgórzach Golan i chcę wiernie zredukować to co znajduje się na tych zdjęciach. Zakupiłem Paznera IV H od Academy i jestem w połowie sklejania. Chcę wam przedstawić jak mi idzie robota bo wydaje mi się, że pomysł ciekawy. Oczywiście prace nad tygryskiem trwają, dodam że w kolejce jako trzeci już czeka Hanomag.

tutaj fotki z Syrii:

kopiapa010562mx4.jpg

w588.png

kopiapa010566sk3.jpg

w588.png

prace wrą ;] :

dsc02466mv1.jpg

w614.png

dsc02467ob5.jpg

w614.png

• Odpowiedzi 201
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
zredukować

Przepraszam ze sie czepiam tak na poczatek ale zredukowac oznacza zmniejszenie badz pomniejszenie ilosci czegos. A jezeli chodzilo o np. model redukcyjny to lepiej by brzmialo " wiernie odtworzuyc to co znajduje sie na zdjeciu. Ale to maly szczegul. Ciekawa mysl. Powodzenia zycze i trzymam kciuki

POZDRAWIAM

Napisano

MCzarnowicz, fotki mam od brata a panzer nie zamierza odjeżdżać ;]

albert szczegÓlnie mamy się przedrzeźniać?

Napisano

Zacny temat Te Syryjskie Panzery były dosłownie "tarczami strzelniczymi" dla wojsk Izraelskich podczas Wojny Sześciodniowej. A tak na marginesie, czy to nie były przypadkiem panzery w wersji J ??

Napisano

Po pewnych przeróbkach da się uzyskać z tej H od Academy, ten egzemplarz z walk w wojnie sześciodniowej... Choć pracy trochę jest...

Napisano

Haha, zaproponuj taką wyprawę panom, którzy już od rana czatuja pod sklepami, w bramach kamienic i proszą o pieniądze na rzekomy "chleb" , powiedz , że dostali by za to nawet pare skrzynek ich siarczanego smakołyku- miałbyś wtedy zgraną ekipę na dobre i na złe A przy odpowiedniej ilości "paliwa" to nawet tego panzera na plecach przyniosą do Polski :P

Napisano

Fajny temat, lubie wraki, wiec jestem kibicem Z tych fotek widac ze raczej jest bardziej rozkradziony niz zniszczony, nawet bandaze na kolach sa, a ile tam juz stoi 40 pare lat?. Moja propozycja to zastapic co sie da blaszkami po napojach, tzn blotniki i roznego rodzaju zasobniki odwzorowac z blaszki po napojach, fajnie i dosc latwo sie wtedy gnie. Malowanie tej rdzy bedzie tutaj raczej najwiekszym wyzywaniem.

Pozdrawiam.

Napisano

Ja bym go nie ruszał. Niech sobie tam rdzewieje! Poza tym pojechac tam i wrócić w jednym kawałku to może już być wyczyn....

Wracając do modelu: zrobienie takiego złomka to wyzwanie. Tak się zastanawiam i myślę, że to znacznie trudniejsze niż "normalny model". Wrak modelu i model wraku to dwie różne rzeczy ...

Powodzenia!

Napisano

więc jak robisz wrak w stanie z "dziś" to może dorzucisz figurke teraźniejszego żołnierza ?

fajnie by to wyglądało

powodzenia

Napisano
lubię wyzwania ale liczę na podpowiedzi szczególnie w temacie wykonywania rdzy...

wnętrze wieży:

Ja w moim T55 uzylem olei: czarnej, brazu van dycka i sieny palonej, zaczynajac od tej ostatniej. Dobrym pomyslem byloby uzycie pigmentow.

Napisano

Odnośnie rdzy, to polecam taki zestaw akrylków firmy LIFECOLOR - sześć farbek do robienia rdzy!!! Świetny zestaw. Uprzedzając pytanie, powiem, że można je kupić w Toro Models z Warszawy, również wysyłkowo, więc nie ma problemu.

Napisano

No, no. Temacik syryjskiej czwórki interesujący. Czekam z niecierpliwością na finał.

PS: To ta czwórka, dalej stoi na wzgórzach?

Napisano
PS: To ta czwórka, dalej stoi na wzgórzach?

Od wojny sześciodniowej do teraz nie ruszyła się z miejsca