słomek Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 Witam! Zwięźle i na temat: mam fotki panzera IV znajdującego się na Wzgórzach Golan i chcę wiernie zredukować to co znajduje się na tych zdjęciach. Zakupiłem Paznera IV H od Academy i jestem w połowie sklejania. Chcę wam przedstawić jak mi idzie robota bo wydaje mi się, że pomysł ciekawy. Oczywiście prace nad tygryskiem trwają, dodam że w kolejce jako trzeci już czeka Hanomag. tutaj fotki z Syrii: prace wrą ;] : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 Słomek ta IV dalej tam stoi, to twoje zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 zredukować Przepraszam ze sie czepiam tak na poczatek ale zredukowac oznacza zmniejszenie badz pomniejszenie ilosci czegos. A jezeli chodzilo o np. model redukcyjny to lepiej by brzmialo " wiernie odtworzuyc to co znajduje sie na zdjeciu. Ale to maly szczegul. Ciekawa mysl. Powodzenia zycze i trzymam kciuki POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 13 Października 2008 Autor Share Napisano 13 Października 2008 MCzarnowicz, fotki mam od brata a panzer nie zamierza odjeżdżać ;] albert szczegÓlnie mamy się przedrzeźniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 Ciekawy temat. Może kiedyś też się zabiorę za Syryjską "IV" ale w całości Może zrobisz tylko częściowo zdewastowanego? http://img70.imageshack.us/img70/3661/pziv39hd3.jpg Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 Zacny temat Te Syryjskie Panzery były dosłownie "tarczami strzelniczymi" dla wojsk Izraelskich podczas Wojny Sześciodniowej. A tak na marginesie, czy to nie były przypadkiem panzery w wersji J ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 13 Października 2008 Autor Share Napisano 13 Października 2008 tak były to jotki ale tylko H academy był w miarę tani... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 ciekawe co Ci z tego wyjdzie, życze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 Po pewnych przeróbkach da się uzyskać z tej H od Academy, ten egzemplarz z walk w wojnie sześciodniowej... Choć pracy trochę jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 Panowie szukam chętnych "złomiarzy" którzy podejmą się wyprawy na pewne wzgórza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 Haha, zaproponuj taką wyprawę panom, którzy już od rana czatuja pod sklepami, w bramach kamienic i proszą o pieniądze na rzekomy "chleb" , powiedz , że dostali by za to nawet pare skrzynek ich siarczanego smakołyku- miałbyś wtedy zgraną ekipę na dobre i na złe A przy odpowiedniej ilości "paliwa" to nawet tego panzera na plecach przyniosą do Polski :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 że dostali by za to nawet pare skrzynek ich siarczanego smakołyku- Nie no dostali by kilka skrzynek chleba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 A przy odpowiedniej ilości "paliwa" to nawet tego panzera na plecach przyniosą do Polski :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 13 Października 2008 Autor Share Napisano 13 Października 2008 ale się offtop rozkręcił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 I jeszcze polecamy sie na przyszlosc ziomek powidza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 Fajny temat, lubie wraki, wiec jestem kibicem Z tych fotek widac ze raczej jest bardziej rozkradziony niz zniszczony, nawet bandaze na kolach sa, a ile tam juz stoi 40 pare lat?. Moja propozycja to zastapic co sie da blaszkami po napojach, tzn blotniki i roznego rodzaju zasobniki odwzorowac z blaszki po napojach, fajnie i dosc latwo sie wtedy gnie. Malowanie tej rdzy bedzie tutaj raczej najwiekszym wyzywaniem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 13 Października 2008 Autor Share Napisano 13 Października 2008 tak czy inaczej wolę posty na temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 13 Października 2008 Autor Share Napisano 13 Października 2008 adamkijak - tak własnie zamierzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 Ja bym go nie ruszał. Niech sobie tam rdzewieje! Poza tym pojechac tam i wrócić w jednym kawałku to może już być wyczyn.... Wracając do modelu: zrobienie takiego złomka to wyzwanie. Tak się zastanawiam i myślę, że to znacznie trudniejsze niż "normalny model". Wrak modelu i model wraku to dwie różne rzeczy ... Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 13 Października 2008 Autor Share Napisano 13 Października 2008 lubię wyzwania ale liczę na podpowiedzi szczególnie w temacie wykonywania rdzy... wnętrze wieży: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 więc jak robisz wrak w stanie z "dziś" to może dorzucisz figurke teraźniejszego żołnierza ? fajnie by to wyglądało powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 lubię wyzwania ale liczę na podpowiedzi szczególnie w temacie wykonywania rdzy...wnętrze wieży: Ja w moim T55 uzylem olei: czarnej, brazu van dycka i sieny palonej, zaczynajac od tej ostatniej. Dobrym pomyslem byloby uzycie pigmentow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 Odnośnie rdzy, to polecam taki zestaw akrylków firmy LIFECOLOR - sześć farbek do robienia rdzy!!! Świetny zestaw. Uprzedzając pytanie, powiem, że można je kupić w Toro Models z Warszawy, również wysyłkowo, więc nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 No, no. Temacik syryjskiej czwórki interesujący. Czekam z niecierpliwością na finał. PS: To ta czwórka, dalej stoi na wzgórzach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 PS: To ta czwórka, dalej stoi na wzgórzach? Od wojny sześciodniowej do teraz nie ruszyła się z miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi