Gerd Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 Na warsztacie leciwa Tamiya 35033 (rocznik 1974): lekko podrasowana Aberkiem całość na roboczo sklecona "Maskolem", stąd asymetrie. Rzeczowe komentarze mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymond Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 A czemu jest nie pomalowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 A widzisz że to dział WARSZTAT ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymond Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 sorry za pomylke, nie zauwazylem ze to dzial warsztat... wybaczcie mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 15 Października 2008 Autor Share Napisano 15 Października 2008 W kolorze podstawowym: Tak patrzę i widzę tego Browninga cal.50 i... wyszedłem s nerf i podrasowałem "dziada" Aberkim 35A01: a przy okazji to: viewtopic.php?t=9858 (nury oczywiście z innej bajki). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 O kruca, nieźle go odpicowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 16 Października 2008 Autor Share Napisano 16 Października 2008 W zasadzie sam sobie odpowiedziałeś na wszystkie pytania. Zestaw jest marny, ale nie ma innych, są za to gotowe M2, (Voyager VBS0201, Tasca 35-L09), ale ustalmy: są granice mojego szaleństwa. Sama blaszka jest faktycznie jakaś taka dziwna, miękka. Pokrywa komory nabojowej moim zdaniem przekombinowana (mocno), skrzynka amunicyjna nie za specjalna. Aber produkuje zestaw samych skrzynek cal.50 , o numerze 35A58. To samo tyle, że z kalkami. Nie zdecydowałem się, bo potrzebna mi była jedna i miała zastąpić wykonaną poprzednio samodzielnie, jeszcze gorszą. Z uchwytem pod lufę być może masz rację, ja jednak sugerowałem się tym zdjęciem: Już pominę fakt, że w ogóle nie lubię Abera – szczególnie „żółtych” blaszek, nowe „białe” wydają się bardziej przyjaźnie. Niektóre pomysły firmy powalają i chyba jestem za "cienki w uszach" żeby dać sobie z tym radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 17 Października 2008 Autor Share Napisano 17 Października 2008 Ja w ogóle mam wrażenie, że tego uchytu nie powinno tam być... Zaś Co do kondycji psychicznej nie martwił bym się tym zbytnio, u każdego "granica" przebiega gdzie indziej. Teraz, za przeproszeniem koleżeństwa, "kupa" roboty z maowaniem drobiazgów, ammo boxy, paczki, teczki itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 18 Października 2008 Autor Share Napisano 18 Października 2008 po woli ale do przodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 19 Października 2008 Autor Share Napisano 19 Października 2008 Jasne, że odwrotnie, ale to póki co to tylko przymiarki, skrzynka nie jest przyklejona. Zaraz zamienię żeby przy montażu tak nie zostało przez "zasiedzenie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 20 Października 2008 Autor Share Napisano 20 Października 2008 Wytłoczenia zaszpachlowałem aby je nieco złagodzić, ów zaczep jak mówisz, faktycznie wygląda chyba zbyt solidnie jednak w pewnym stopniu przynajmniej czuję się usprawiedliwiony co do obu posunięć: przyznaję, że temat niejako pozostaje otwarty gdyż oglądając zdjęcia Willysów owe mocowania sprzetu inż-sap. sprawiają wrażenie różnych. Co do zawieszenia nie będę polemizował. Nie ma mowy o "czepialstwie", w końcu po to jest forum by wymieniać spostrzeżenia, z resztą jak widzisz dyskutujemy sobie tu we dwóch. Co do Twojego Jeepa SAS, pewnie nie zdołam go "dogonić". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 21 Października 2008 Autor Share Napisano 21 Października 2008 (edytowane) Widziałem tego Willysa p.Marcina Łukawskiego. Figurki budzą porządanie, zwłaszcza, że trudno dostępne. Jako że mój pojazd się suszy, rozpocząłem prace nad dioramką. Pierwsze przymiarki... ...teraz przygotowanie podłoża; montaż głównych elementów (śróbkami) zakończony; warsztat przed nałożeniam "pustyni": baza dioramki przygotowana do malowania: cdn... Edytowane 21 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Ale te śróbki to przymaskujesz, nie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 21 Października 2008 Autor Share Napisano 21 Października 2008 no właśnie nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 1.Posmaruj śruby wikolem 2.Weź kawałeczek kory i zmiel w małe grudki. 3.Do grudek dodaj trochę zmielonego pyłu z kory. 4.Posyp miejsce gdzie posmarowałeś wikolem i Masz zamaskowane śruby elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 22 Października 2008 Autor Share Napisano 22 Października 2008 Autko podeschło, pierwsze "graty" zawieszone, reszta jeszcze się maluje, wysycha itd. Prace nad podstawką w toku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 bardzo fajnie Ci to idzie powodzenia na wykończeniowce:) a ja kibicuje dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 bardzo fajnie a to co z tyłu z prawej strony na wisi to zrolowana siatka maskująca ? jeśli tak to mogłeś ją zrobić z gazy, a jeśli to plandeka to mogłeś z chusteczki, plastikowa wygląda... plastikowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 o... kurde ciekawe czy ten Willys ruszy z miejsca tak obładowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 23 Października 2008 Autor Share Napisano 23 Października 2008 Podstawka pod Willysa suchutka jak pieprz: ...cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 25 Października 2008 Autor Share Napisano 25 Października 2008 W zasadzie gotowiec: widok z perspektywy Luftwaffe: powstał jeszcze w tak zwanym "międzyczasie" pomysł, by na grillu powiesić "czaszkę bawoła afrykańskiego". To szkic tego łaba: Oczywiście nie mam dokumentacji fotograficzej potwierdzających taką fantazję zbirów z SAS, ale z drugiej strony dlaczego nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Oczywiście nie mam dokumentacji fotograficzej potwierdzających taką fantazję zbirów z SAS patrz z drugiej strony, nie ma dowodu że tak nie robili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Fajnie, dobry pomysł, tak złowrogo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Gdy powiesisz ten łeb to nie będzie Willys jeep tylko Willys łeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi