Jump to content

Leon 2PL !!! 1:35 konwersja ACE Project Studio

SnajperTBG
 Share

Recommended Posts

Czołgiem. Jakoś nie miałem w planach ale wyszło jakoś tak 🤣 zakupiłem model, konwersję i się zabrałem do roboty. Rynek ożywa jeśli chodzi o konwersję z których można zrobić rodzimy sprzęt:) Sama konwersja to majstersztyk i chyba najładniejszy detal jaki widziałem w formie druku 3D. Po rozpakowaniu pudełka zacząłem zabawę od wycięcia części konwersji z podpór.  Cały wieczór zabawy w cięcie i szlifowanie. Ale jak już się to widzi to się łapki telepią ze szczęścia. Konwersja dobrze spasowana. Troszkę musiałem podpiłować APU gdyż ch##owo skleiłem kadłub(meng dał dupy i trzeba uważać!). Ale wyprowadziłem błąd i jest git :) model robię pomału ze względu na małą ilość czasu więc bez napinki że nie zdążę na jakiś konkurs 😉

IMG_20240622_181155_067.jpg

IMG_20240628_192919_341.jpg

Edited by SnajperTBG
  • Like 8

Podziw i szacun za  wykonanie gąsienic oraz cięcie, gięcie Menga pod konwersję. Czekamy na dalsze postępy 

Edited by robertmodelarz
  • Like 1

W dniu 11.07.2024 o 17:16, SnajperTBG napisał:

To nie podkład tylko kolor plastiku 😉

Podkład pod od model - szmata w kamuflażu na której ustawiłeś model.🤣

Edited by robertmodelarz
  • Like 1
  • Haha 1

Na tylne kosze poszła szpachla wamodu akrylowa która idealnie weszła w szczeliny:)  Ogólnie fajnie się ten model klei. Konwersja 11/10 :) brawa dla autorów!!! No to teraz czas na najgorze... Nigdy nie lubiłem kłaść antislipa a tu trzeba. Zamówiłem pewna mixture i zobaczymy co z tego będzie. Cdn.😉 tylko nie wiadomo kiedy...

IMG_20240719_125351_685.jpg

IMG_20240719_125403_761.jpg

• Like 3
  • Thanks 1

Anteny to - Orange Hobby G35-107-48

Specyfik do antislipa to - Tamiya 87110 Diorama Texture Paint - Grit Effect Light Sand (podpatrzone u kolegi co T-90 robił )

Antyslipa kładę bo takowy występuje na czołgu.

Edited by SnajperTBG