SnajperTBG Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca (edytowane) Czołgiem. Jakoś nie miałem w planach ale wyszło jakoś tak zakupiłem model, konwersję i się zabrałem do roboty. Rynek ożywa jeśli chodzi o konwersję z których można zrobić rodzimy sprzęt:) Sama konwersja to majstersztyk i chyba najładniejszy detal jaki widziałem w formie druku 3D. Po rozpakowaniu pudełka zacząłem zabawę od wycięcia części konwersji z podpór. Cały wieczór zabawy w cięcie i szlifowanie. Ale jak już się to widzi to się łapki telepią ze szczęścia. Konwersja dobrze spasowana. Troszkę musiałem podpiłować APU gdyż ch##owo skleiłem kadłub(meng dał dupy i trzeba uważać!). Ale wyprowadziłem błąd i jest git model robię pomału ze względu na małą ilość czasu więc bez napinki że nie zdążę na jakiś konkurs Edytowane 3 Lipca przez SnajperTBG 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 3 Lipca Autor Share Napisano 3 Lipca Gąski od Menga może zajmują sporo czasu ale są za to ruchome:) - jakieś 6h zabawy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca Temat gorący, więc obserwujących na pewno będzie wielu. Sam jestem ciekaw relacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca Z wiadomych względów jesteś obserwowany. Najżmudniejszą pracę u podstaw już zrobiłeś to teraz pójdzie już gładziutko. Będzie kocur i to nasz! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca (edytowane) Podziw i szacun za wykonanie gąsienic oraz cięcie, gięcie Menga pod konwersję. Czekamy na dalsze postępy Edytowane 5 Lipca przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca Patrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 9 Lipca Autor Share Napisano 9 Lipca Kadłub zakończony. Gąski wsunięte celem oglądowym. Czas na wieżę ale to już innym razem 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 9 Lipca Share Napisano 9 Lipca Można powiedzieć, że "ef" podwozia zrobiony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 11 Lipca Autor Share Napisano 11 Lipca No to wieża prawie gotowa do nakładania opancerzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 11 Lipca Autor Share Napisano 11 Lipca 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Lipca Share Napisano 11 Lipca Podkład pod kamuflaż wyszedł idealnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 11 Lipca Autor Share Napisano 11 Lipca 1 godzinę temu, robertmodelarz napisał: Podkład pod kamuflaż wyszedł idealnie. To nie podkład tylko kolor plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 12 Lipca Share Napisano 12 Lipca (edytowane) W dniu 11.07.2024 o 17:16, SnajperTBG napisał: To nie podkład tylko kolor plastiku Podkład pod od model - szmata w kamuflażu na której ustawiłeś model. Edytowane 13 Lipca przez robertmodelarz 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 12 Lipca Share Napisano 12 Lipca 7 godzin temu, robertmodelarz napisał: Podkład od model - szmata w kamuflażu na której ustawiłeś model. Od razu mi się skojarzyło Kaj jest karminadel? [Perła w Koronie - 1971] 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Lipca Share Napisano 17 Lipca (edytowane) Cuda Panie, cuda Ale poprawić trzeba uchwyt do zasobnika z tyłu, bo plastikiem wali po oczach na kilometr, Na pokrywkach od silnika zdaje się tak samo Edytowane 17 Lipca przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 17 Lipca Autor Share Napisano 17 Lipca Kalki doszły to i wspomnienia wróciły 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 18 Lipca Autor Share Napisano 18 Lipca Taki mały album - https://milmag.pl/en/leopard-2pl-mbts-enter-service-in-the-polish-army/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 19 Lipca Autor Share Napisano 19 Lipca Przed sklejeniem warto sobie ułożyć na rysunku poszczególne elementy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 19 Lipca Autor Share Napisano 19 Lipca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 19 Lipca Autor Share Napisano 19 Lipca Na tylne kosze poszła szpachla wamodu akrylowa która idealnie weszła w szczeliny:) Ogólnie fajnie się ten model klei. Konwersja 11/10 brawa dla autorów!!! No to teraz czas na najgorze... Nigdy nie lubiłem kłaść antislipa a tu trzeba. Zamówiłem pewna mixture i zobaczymy co z tego będzie. Cdn. tylko nie wiadomo kiedy... 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabson93 Napisano 19 Lipca Share Napisano 19 Lipca Antenki z Leopard club ? Czy ten preparat to VMS TEX Hull? Czy może coś nowszego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 19 Lipca Share Napisano 19 Lipca Czemu kładziesz antyslipa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 19 Lipca Autor Share Napisano 19 Lipca (edytowane) Anteny to - Orange Hobby G35-107-48 Specyfik do antislipa to - Tamiya 87110 Diorama Texture Paint - Grit Effect Light Sand (podpatrzone u kolegi co T-90 robił ) Antyslipa kładę bo takowy występuje na czołgu. Edytowane 19 Lipca przez SnajperTBG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 19 Lipca Share Napisano 19 Lipca A na modelu Menga nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 19 Lipca Autor Share Napisano 19 Lipca Jest ale nie wszędzie gdzie powinien być. I niestety trzeba dorabiać chcąc zachować merytorykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi