Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W październiku w Tychach odbędzie się kolejna edycja konkursu.

19-20 przyjmowanie modeli.

21-27 wystawa 

27 rozdanie nagród.

Informacje wrzucam grzecznościowo.

IMG_20240703_194806.jpg

IMG_20240703_194750.jpg

modele 2024.jpg

• 3 months later...
Napisano

Relacja z 34 zawodów modelarskich w Tychach.

Osobiście wywalczyłem 10 medali.

@polijacki teraz powiedz sędziom prosto w oczy, że nie znają się na modelarstwie. Bardzo na to czekam panie modelarzu

https://youtu.be/qQgzameoii0?si=Gecx_mFQ3DcvxyWU

• Haha 1
Napisano
2 godziny temu, Sjmport napisał:

Osobiście wywalczyłem 10 medali.

@polijacki teraz powiedz sędziom prosto w oczy, że nie znają się na modelarstwie. Bardzo na to czekam panie modelarzu

nie jestem @polijack ale się wypowiem: sędziowie z Tych!!! nie znacie się na modelarstwie!!!

(no dobra, wybaczamy wam,, komuś musieliście dać te 10 medali, trudno, tym razem trafiło na Sjmporta)

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Napisano
3 minuty temu, Xmen napisał:

I po co zaczynasz następną awanturę?

Nie zaczynam poprostu chcę wiedzieć czy ten osobnik ma cywilną odwagę czy jest tylko mocny w ataku na moją osobę.

Napisano
24 minuty temu, FAZZY_bez_humoru napisał:

nie jestem @polijack ale się wypowiem: sędziowie z Tych!!! nie znacie się na modelarstwie!!!

(no dobra, wybaczamy wam,, komuś musieliście dać te 10 medali, trudno, tym razem trafiło na Sjmporta)

Mówi się z Tychów polecam słownik. A komentarz na poziomie wezwanego użytkownika forum.

Napisano
4 minuty temu, Sjmport napisał:

Nie zaczynam poprostu chcę wiedzieć czy ten osobnik ma cywilną odwagę czy jest tylko mocny w ataku na moją osobę.

Ale lepiej się poczujesz jak otrzymasz odpowiedź?

Mam nadzieję że @polijacknie zareaguje na twoją zaczepkę.

• Thanks 1
Napisano
9 minut temu, Xmen napisał:

Ale lepiej się poczujesz jak otrzymasz odpowiedź?

Mam nadzieję że @polijacknie zareaguje na twoją zaczepkę.

Ujmę tak: w Tychach przynajmniej dostałem solidne wytłumaczenie co i jak poprawić, żeby tworzyć lepsze miniatury. Z pokazaniem co i jak. 

I to jest merytoryczne podejście.

Ten wspominamy dżentelmen jedyny argument *gó...". Do tej pory sam nic nie pokazał, ale prawi takie mądrości. 

Kończę dyskusję i proszę najlepiej o zamknięcie wątku.

Napisano
18 godzin temu, Xmen napisał:

I po co zaczynasz następną awanturę?

Przecież to tradycyjny "chwalipost" jakich wiele na forum (min.  w moim portfolio :mrgreen: )

Żeby "szarpnąć"   10 wyróżnień/medali to ja muszę 4-5 konkursów zaliczyć  (taki to ze mnie sklejacz plastiku :kwasny:)

Napisano
21 minut temu, abtb napisał:

Przecież to tradycyjny "chwalipost" jakich wiele na forum (min.  w moim portfolio :mrgreen: )

Żeby "szarpnąć"   10 wyróżnień/medali to ja muszę 4-5 konkursów zaliczyć  (taki to ze mnie sklejacz plastiku :kwasny:)

Ja Pana pracę tutaj pokazywane sobie cenię!

Napisano
7 minut temu, Sjmport napisał:

Ja Pana pracę tutaj pokazywane sobie cenię!

Dziękuję bardzo :super:

Napisano
38 minut temu, abtb napisał:

Dobrze wiesz że chodziło o drugą część wpisu.

Ja żeby zebrać 10 medali to cztery lata musiałbym jeździć.

Napisano
18 minut temu, FAZZY_bez_humoru napisał:

Amatorzy

Nooooo...... to do zobaczenia na Babarybie :wpier:

Napisano
57 minut temu, FAZZY_bez_humoru napisał:

Amatorzy :D ja już nie mam gdzie trzymać, więc nie jeżdżę nigdzie i nie zdobywam

I co to wniosło do tematu? Nic

To jest H O B B Y i ma dawać radość, a nie spin dolnej części kręgosłupa.

Fajnie, że Pan zdobył tyle medali, iż już nie musi jeździć. To nie oznacza jednak, że innych nazywać amatorami! 

ADMINI proszę zamknąć temat!

Napisano
2 minuty temu, Sjmport napisał:

I co to wniosło do tematu? Nic

A co wniosło do tematu to:

W dniu 22.10.2024 o 12:43, Sjmport napisał:

21 godzin temu, Sjmport napisał:

Mówi się z Tychów polecam słownik. A komentarz na poziomie wezwanego użytkownika forum.

Może najpierw sam zacznij trzymać jakiś przyzwoity poziom zarówno w kulturze własnych wypowiedzi, jak i szacunku do pozostałych forumowiczów, a potem wytykaj innym? 

• Thanks 1
Napisano
Cytat

Od nazwy Tychy można utworzyć dopełniacz do Tych, ponieważ na ogół nazwy miejscowe o formie liczby mnogiej mają w tym przypadku gramatycznym tzw. końcówkę zerową. (...) Formę do Tych, jako wyłączną, podawały słowniki aż do lat dziewięćdziesiątych (...).
Od nazwy Tychy można także utworzyć dopełniacz do Tychów. (...)
Wnioski:
1) Obie formy dopełniacza są poprawne i bez przeszkód mogą funkcjonować równolegle.
2) Korzystając z przedstawionych informacji, każdy z nas może dokonać wyboru formy, którą uznaje za właściwszą.

Słownik języka polskiego PWN

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.