Grzegorz Grabowski Napisano 5 Lipca Share Napisano 5 Lipca (edytowane) Taka historia. Wszystko co potrzebne do budowy widać na zdjęciu. W założeniu ma powstać pojazd na zdjęciu drugim od góry. Edytowane 5 Lipca przez Grzegorz Grabowski 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Lipca Share Napisano 5 Lipca Dajesz Grzesiek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Lipca Share Napisano 6 Lipca Trzymam kciuki- z wielu powodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 7 Lipca Share Napisano 7 Lipca Pancerna fura, prawie jak kabriolet!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 11 Lipca Autor Share Napisano 11 Lipca (edytowane) Mała aktualizacja. Blaszki we wnętrzu zrobione i żeby nie było tak pusto, zdecydowałem się dodać troszkę elektroniki z zestawu waloryzującego RFM-a, przeznaczonego do ich M-ATV. Zdaje sobie sprawę z tego iż może to być kompletna fantazja na temat, ale jak na złość, dobrych zdjęć wnętrza JLTV-a nie ma. Wstawiłem zatem do wnętrza, to co pasowało do stolika. Jedno pytanko, szczególnie do Piotra. Na ostatnim zdjęciu widać co znajduje się w zestawie RFM-u i chciałbym wiedzieć, które z tych urządzeń odpowiada za sterowanie BFT i DUKE? Na moim wzorcu są te anteny i warto było by mieć wewnątrz skrzynki sterujące. Teraz fotki. Nie ma ich za wiele, ale z pewnych, niezależnych od mnie względów budowa, nie będzie posuwać się zbyt szybko... Edytowane 11 Lipca przez Grzegorz Grabowski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 11 Lipca Share Napisano 11 Lipca (edytowane) Masz ty kilka zdjęć BFT i jedno skrzynek DUKE wraz z kontrolerem. Jakiś kompromis bliższy, lub dalszy od prawdy musisz zastosować. Jest jeszcze PLGR (DAGR) do GPS, a tego w tym zestawie nie widzę. Może zastąpiono go czymś innym, niż w humvee. Skrzynka DUKE w HMMWV była w bagażniku. W M-ATV na tylnej ścianę na zewnątrz, choć mogła to być już inna wersja. Więcej chyba nie pomogę. W przypadku DUKE ten najmniejszy element był montowany w pojeździe- to sygnalizator zagrożenia w postaci IED. Edytowane 11 Lipca przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 11 Lipca Share Napisano 11 Lipca Tu masz np dwa monitory. I klops… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 11 Lipca Share Napisano 11 Lipca 1 godzinę temu, makinen napisał: Tu masz np dwa monitory. I klops… Powoli przeglądać , można wyłapać wnętrze wieżyczki strzelca , wnętrze pojazdu. JLTV | Vanagas Extreme Machines | with EN subtitles Benediktas Vanagas tablica rozdzielcza i ... JLTV / America's Most Advanced Military Vehicle Yet YouTube · Army Encyclopedia trochę wnętrza widać itd The Next Generation of Tactical Vehicles (JLTV) YouTube · USA Military Power Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 12 Lipca Autor Share Napisano 12 Lipca (edytowane) Witam. W taki, czy inny sposób wszedłem w posiadanie plastikowej wieżyczki MCTAGS, z Trumpkowego MK23 MTVR. Całkiem fajna , jednak nieco odbiegająca proporcjami od wieżyczki Legenda. Plastikowa, jest ciut krótsza i ciut szersza od żywicznej, ale detalami wcale jej nie ustepuje. Zastanawiam się którą założyć? Zrobiłem małe porównanie na dachu JLTV-a Edytowane 12 Lipca przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 13 Lipca Autor Share Napisano 13 Lipca Tak to wychodzi. Wieczorem biorę się za malowanie i "uzbrajanie wnętrza. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 13 Lipca Share Napisano 13 Lipca Jak pomalujesz pojazd to idealna wersja na UBER, oczywiście kabriolet w hybrydzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 14 Lipca Autor Share Napisano 14 Lipca (edytowane) 22 godziny temu, robertmodelarz napisał: Jak pomalujesz pojazd to idealna wersja na UBER, oczywiście kabriolet w hybrydzie. Czasami się zastanawiam, pod wpływem jakich substancji, niektórzy wchodzą na to forum? Zdecydowanie nie jest to tylko klej i rozpuszczalniki modelarskie Edytowane 14 Lipca przez Grzegorz Grabowski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 14 Lipca Share Napisano 14 Lipca 4 godziny temu, Grzegorz Grabowski napisał: Czasami się zastanawiam, pod wpływem jakich substancji, niektórzy wchodzą na to forum? Zdecydowanie nie jest to tylko klej i rozpuszczalniki modelarskie To tylko Tamiya extra thinn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 14 Lipca Autor Share Napisano 14 Lipca (edytowane) 1 godzinę temu, robertmodelarz napisał: To tylko Tamiya extra thinn. To chyba jakiś przeterminowany? Też go używam, a takich jazd nie mam Edytowane 14 Lipca przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 16 Lipca Autor Share Napisano 16 Lipca Witam. Coś tam się pomalowało. Szczególnie kabina i jej wnętrze. Niestety, przy malowaniu wnętrza stał się mały wypadek na tylnej ścianie kabiny, co widać będzie na zdjęciu, ale da się to poprawić. Malowanie na podstawie ubogiej dokumentacji zdjęciowej. Kolory jakich użyłem to: Deska rozdzielcza i tunel silnika- Tamiya X18 Semi Gloss Black. Podłoga, sufit i wewnętrzna strona ramy okiennej- Tamiya XF1 Flat Black. Kolor piaskowy, zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz, to Hataka C060 USMC SAND. Fotele postanowiłem zrobić w odcieniu ciemniejszej szarości, dla przełamania wszechobecnej czerni. Pasy na fotelach też będą czarne. Mam nadzieję, że coś w ogóle widać na zdjęciach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Lipca Share Napisano 16 Lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 16 Lipca Share Napisano 16 Lipca Fajnie, że ciągniesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 16 Lipca Autor Share Napisano 16 Lipca 2 minuty temu, mandrivecs napisał: Fajnie, że ciągniesz! Tyle, na ile pozwala zdrowie. Obawiam się, że przerwy mogą być coraz dłuższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Lipca Share Napisano 17 Lipca Rozjaśnij ten czarny środek mocno suchym szarym pędzlem. Trzymam kciuki- za model też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 26 Października Autor Share Napisano 26 Października (edytowane) Witam. Czas zaczął mnie troszkę poganiać, a że mam dwa rozgrzebane modele w tej chwili, i ostatnio wpadło kilka zdjęć wnętrza JLTV-a, postanowiłem, że zamiast do Abramsa, wrócę właśnie do 4 kółek. Wpatrując się i analizując każde zdjęcie wnętrza, które znalazłem, stwierdziłem, że tam jest troszkę bardziej kolorowo, niż może się wydawać. Ostrożnie usunąłem podest strzelca i półkę pod elektronikę, zamaskowałem co trzeba i dodałem troszkę kolorytu. Jak to wyszło? Oceńcie sami, o ile w ogóle ktoś tu zajrzy Teraz tylko rozjaśnić tą czerń suchym pędzlem i myślę, że będzie ok? Małych poprawek wymaga też tylna ściana kabiny, no i trzeba będzie dodać jakieś kable. Na razie to tyle. Pozdrawiam. Edytowane 26 Października przez Grzegorz Grabowski 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 26 Października Share Napisano 26 Października Pytanie czy będziesz robił otwarty czy zamknięty. Jak zamknięty to nie ma sensu wg mnie się spuszczać nad upiększaniem środka bo tego i tak nie będzie widać. No chyba że sędzia na wystawie będzie miał kamerę inspekcyjną . Mi się podoba jak jest dajesz dalej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 26 Października Share Napisano 26 Października Jak Kolega S napisał- jak zamkniety, to finito. Jak otwarty, to jeszcze można się dokotoryzować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 26 Października Share Napisano 26 Października Super wyszło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 26 Października Share Napisano 26 Października Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 26 Października Autor Share Napisano 26 Października No i tak zupełnie bez spiny, machnąłem wewnętrzną stronę drzwi.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi