Grzegorz Grabowski Napisano 26 Października Autor Share Napisano 26 Października (edytowane) Nooo. Zanim zabrałem się za upiększanie tylnej ściany kabiny, chciałem sprawdzić, czy to w ogóle warto i czy przy otwartych drzwiach, będzie widać co ja tam nawkładam? Na ślinę przyłożylem wiec drzwi w pozycji otwartej i... stwierdziłem, że i tak niewiele się zobaczy, dlatego po prostu zrobię zamknięty model. Trudno. Edytowane 26 Października przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 27 Października Autor Share Napisano 27 Października No i pierwsze takie przymiarki na sucho. Koła to oczywiście wydruki 3D RFM. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 27 Października Share Napisano 27 Października No fajnie idzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 31 Października Autor Share Napisano 31 Października (edytowane) Wstępne malunki. Miało być więcej zrobione, ale cóż. Mój organizm znów miał inny plan i pomalowała się tylko maska i zawieszenie. Edytowane 31 Października przez Grzegorz Grabowski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 31 Października Share Napisano 31 Października Fajny będzie. Właz w obrotnicy otwierasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 31 Października Autor Share Napisano 31 Października Na razie właz jest zamknięty. Może go otworzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 31 Października Autor Share Napisano 31 Października Takie szybkie pytanko. Ma ktoś w swoim złomie modelarskim hak? Na przykład taki, jak w M1046 tow missille Tamiyi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Listopada Share Napisano 1 Listopada Narobiłeś mi apetytu na otwarcie szafki. Mój klasyka z wieżą oGPK i kamuflażu NATO- taki plan na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 1 Listopada Autor Share Napisano 1 Listopada Godzinę temu, makinen napisał: Narobiłeś mi apetytu na otwarcie szafki. Mój klasyka z wieżą oGPK i kamuflażu NATO- taki plan na niego. Czekam na warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 7 Listopada Autor Share Napisano 7 Listopada Dla mnie już za późno, ale na wypadek, gdyby ktoś chciał się doktoryzować z wnętrza JLTV-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Listopada Share Napisano 7 Listopada Muszę takiego popełnić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 14 Listopada Autor Share Napisano 14 Listopada Witam. Mała aktualizacją. Nie dawal mi spokoju tej monitor na fotelu kierowcy. Zgodnie z tym co wyczytałem na armoramie, montuje się go nie tylko w pojazdach z CROWS-em, więc postanowiłem, że w moim modelu też będzie. No i po kilku godzinach.... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Listopada Share Napisano 15 Listopada (edytowane) Elegancko bardzo to wyglada. Super robota z monitorem i kablami. Tak sobie myślę- monitory są dwa- jeden do BFT, a drugi do CROWS. ten za fotelem był montowany jako obsługa CROWS, ale...to urzadzenie pod monitorem, to element BFT, wiec jak to jest? Edytowane 15 Listopada przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 15 Listopada Autor Share Napisano 15 Listopada (edytowane) Wiem Piotrek, że byłeś na armoramie i zaglądałeś do mojego warsztatu. Użytkownik 18bravo, bodajże, wyjaśnił o co chodzi z tymi monitorami. Wrzucam tu przetłumaczoną wersję jego wypowiedzi... Taka klawiatura znajduje się też w podobnym miejscu jak w M-ATV, tylko, że tam jest w "szufladzie", a w JLTV, przymocowana jest paskami z rzepami... Edytowane 15 Listopada przez Grzegorz Grabowski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 15 Listopada Share Napisano 15 Listopada Wyposażenie tych pojazdów to jakiś kosmos, nawet w porównaniu do wnętrza Abramsa. bardzo wiernie wychodzi Ci odwzorowanie tych elementów, te kabelki i złaczki - ufff... Fajnie jest mieć takiego suflera, który jak widać na tym pojeździe służył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Listopada Share Napisano 15 Listopada No właśnie ta klawiatura wskazuje na BFT. W humvee była podobnie mocowana w nogach pasażera na przednim fotelu. Czytałem wypowiedz Roba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano Sobota o 09:58 Autor Share Napisano Sobota o 09:58 Poskładałem sobie zabudowę paki, z elementów fototrawionych i w ten sposób chciałem podrasować model. Wszystko szło pięknie, do momentu w którym trzeba by przyklejać "śrubki". Chyba odpuszczę sobie tą zabudowę, właśnie przez te śrubki, bo jak przyklejać coś, czego nie widać? Zabudowa z blaszek wygląda tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano Sobota o 10:36 Share Napisano Sobota o 10:36 Czasem faktycznie producenci niepotrzebnie rozdrabniają i komplikują zestawy waloryzacyjne, można było spokojnie wytrawić detal śrubek od razu na elementach tej ramy. Podejrzewam, że nawet nie ma jak dokładnie tej mikro śrubki obrobić po odcięciu od ramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano Sobota o 10:48 Autor Share Napisano Sobota o 10:48 No właśnie. Na niektórych elementach śrubki są wytrawione, a resztę trzeba doklejać. Co najśmieszniejsze, czasem trzeba użyć 3 rozmiarów śrubek na jednym elemencie. Problemy zaczynają się już na etapie odcięcia takie śrubki. O jej obróbce nawet nie ma mowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano Sobota o 12:40 Share Napisano Sobota o 12:40 Przerabiałem to przy wieży GPK do humvee. Odpuściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 9 godzin temu Autor Share Napisano 9 godzin temu (edytowane) Mimo, że chłopaki pisali: Jak model zamknięty, to nie ma sensu doktoryzować się z wnętrza.... Ja jednak chciałem, żeby było widać tam jakieś kabelki, smaczki, choćby taki, że sama deska rozdzielcza jest pomalowana trzema odcieniami czerni, że jest klawiatura BFT przymocowana obok fotela pasażera, albo to, że tuż nad podestem strzelca jest jeszcze jedna półka, to przy tej kolorystyce i tak wszystko ginie. Zabawa jednak była przednia i nie żałuję ani chwili. Tak myślę, że jednak rzucę suchy pędzel, żeby się tak wszystko nie zlewało. Edytowane 9 godzin temu przez Grzegorz Grabowski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 godzin temu Share Napisano 9 godzin temu Jak ja lubię takie warsztaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 9 godzin temu Share Napisano 9 godzin temu (edytowane) W dniu 16.11.2024 o 11:48, Grzegorz Grabowski napisał: No właśnie. Na niektórych elementach śrubki są wytrawione, a resztę trzeba doklejać. Co najśmieszniejsze, czasem trzeba użyć 3 rozmiarów śrubek na jednym elemencie. Problemy zaczynają się już na etapie odcięcia takie śrubki. O jej obróbce nawet nie ma mowy. Grzegorz Meng ma np. dwustronne zestawy śrubek , czy ten monitorek był w zestawie ? Edytowane 9 godzin temu przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 9 godzin temu Autor Share Napisano 9 godzin temu Bulik, ja też mam te śrubki Menga. Niestety, nawet najmniejsze z nich są zdecydowanie za duże do tych blaszek. Jeśli pytasz o monitor na fotelu kierowcy, to tak, jest on w zestawie. Ja go tylko trochę podrasowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 7 godzin temu Share Napisano 7 godzin temu Godzinę temu, Grzegorz Grabowski napisał: Bulik, ja też mam te śrubki Menga. Niestety, nawet najmniejsze z nich są zdecydowanie za duże do tych blaszek. Jeśli pytasz o monitor na fotelu kierowcy, to tak, jest on w zestawie. Ja go tylko trochę podrasowałem Czyli ten drugi za fotelem to twój dodatek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi