szyszka Napisano 16 Sierpnia Share Napisano 16 Sierpnia Witam wszystkich, jako mój pierwszy helikopter wybrałem Mi-24V od zvezdy w 72, będzie polak oczywiście w malowaniu husarza o numerze 739 (Coś mniej więcej takiego ) Połówki kadłuba, ładowania oraz kokpit już sklejone, planuje otworzyć wszystko co sie da, kokpit ładownie z obu stron, pozycje strzelca, komore z silnikami itp. W kokpicie zrobiłem pasy z taśmy tamiya wzorując sie na kilku zdjęciach między innymi tym Ładownia oraz kokpit są już przygotowane do podkładu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Sierpnia Share Napisano 16 Sierpnia Dzień dobry sąsiadowi. Te ślady po wypychaczach usuń z kabiny, będzie je koszmarnie widać przy otwartych drzwiach, a poza tym ciekawy model się szykuje . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyszka Napisano 16 Sierpnia Autor Share Napisano 16 Sierpnia Kabina pomalowana i wklejona Pomalowana czerwoną hataką A038 RLM76, który wydawał sie odpowiedni w porównaniu do fotek z internetu i moich własnych Godzinę temu, barszczo napisał: Te ślady po wypychaczach usuń z kabiny Już usunięte w kokpicie, w kabinie nie widziałem potrzeby jako że wsyztskie są zakryte lub mało widoczne bez szkła powiększającego i latarki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyszka Napisano 16 Sierpnia Autor Share Napisano 16 Sierpnia udało mi się znaleźć kilka zdjęć zmodernizowanego kokpitu hinda, widoczne są ekrany których niestety nie ma w zestawie, więc będe musiał je w jakiś sposób dorobić, tylko pytanie czy robić je z plastiku czy szukać odpowiadających kalek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 17 Sierpnia Share Napisano 17 Sierpnia Przy tego typu dłubaninie ja używam blaszek np z f-15 esci firmy Part. Są tam bardzo fajne ekrany wraz z przyciskami różnej wielkości. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyszka Napisano 18 Sierpnia Autor Share Napisano 18 Sierpnia Szybka aktualizacja, po dokładniejszym obejrzeniu modelu i prawdziwego mi-24W znalazłem kilka różnic, Po pierwsze, najbardziej oczywiste to detale po bokach kokpitu (zaznaczone na żółto) nie są zawarte w zestawie zvezdy, na szczęście jest to łatwe do poprawienie bo w pudełku są bardzo podobne części które instrukcja wskazuje że mają być zamontowane pod wlotami powietrza Po drugie, mała rura/wydech na prawej części kadłuba przy głównym wydechu silników, w modelu jej nie ma więc będzie trzeba dorobić ją samemu, co ciekawe rurka jest na box arcie I po trzecie, wypukłość na prawej stronie kadłuba (zaznaczona na zielono) w realu i na pudełku jest w zupełności płaska, a część ma dodatkowe wklęsłe i wypukłe detale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Sierpnia Share Napisano 19 Sierpnia 6 godzin temu, szyszka napisał: w modelu jej nie ma więc będzie trzeba dorobić ją samemu, Jest - to element nr B42 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 19 Sierpnia Share Napisano 19 Sierpnia Owa "wypuklość" również jest w zestawie , część nr A42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 19 Sierpnia Share Napisano 19 Sierpnia W dniu 17.08.2024 o 00:11, szyszka napisał: udało mi się znaleźć kilka zdjęć zmodernizowanego kokpitu hinda, widoczne są ekrany których niestety nie ma w zestawie, więc będe musiał je w jakiś sposób dorobić, tylko pytanie czy robić je z plastiku czy szukać odpowiadających kalek? Dać sobie spokój bo to nie kokpit polskiego hinda, a propozycja ich modernizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyszka Napisano 19 Sierpnia Autor Share Napisano 19 Sierpnia 4 godziny temu, Bikernytzu napisał: Owa "wypuklość" również jest w zestawie , część nr A42 Cześć A42, jak wspomniałem jest nierówna w przeciwieństwie do oryginału 4 godziny temu, abtb napisał: Jest - to element nr B42 No niestety część B42 (bynajmniej u mnie) nie ma żadnego detalu rurki, więc dorabiam ją samemu, dziura już wywiercona, i w kadłubie i w części B42, przy okazji wywiercilem jeszcze otwory w rurach pod silnikiem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyszka Napisano 21 Sierpnia Autor Share Napisano 21 Sierpnia Już po malowaniu, zrobiony marmurek który wyszedł tak Jak na pierwszy raz akrylami to chyba nie jest źle A tak sie prezentuje po głównym kolorze Pomalowany kolorem wskazanym przez techmod i IBG czyli HTK A708 Moss Green, mógłby być trochę bardziej "wyblakły" według mnie ale chyba jest ok Wkleiłem jeszcze silniki Jutro sie biorę za kalki, to na tyle dzisiaj 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia Idziesz pan z tematem . Jak dla mnie trochę zniknęło wszystko pod głównym kolorem, chyba że takie zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia I niestety to nie ten kolor główny... łopaty też powinny mieć inny kolor. Marmurek Ci trochę wcięło To jest ostatni moment na poprawki, po kalkach już nic nie zrobisz. Popaczaj: 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia zgodzę sie z przedmówcą, kolor nieporozumienie, ja mam pytanie skąd na Mi-24W butle ppoz po lewej stronie??? to jakaś nowa wersja???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyszka Napisano 21 Sierpnia Autor Share Napisano 21 Sierpnia Godzinę temu, Mitrandir napisał: I niestety to nie ten kolor główny... łopaty też powinny mieć inny kolor. Tu spróbuję coś jeszcze porobić bo faktycznie kolor trochę dziwny, na zdjęciach jeszcze gorzej ale w realu nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia 4 godziny temu, szyszka napisał: Golenie podwozia powinny być w kolorze kadłuba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyszka Napisano 21 Sierpnia Autor Share Napisano 21 Sierpnia 1 godzinę temu, Wymysl napisał: Golenie podwozia powinny być w kolorze kadłuba. Wiem, jeszcze nie pomalowane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi