szyszka Napisano 16 Sierpnia 2024 Napisano 16 Sierpnia 2024 Witam wszystkich, jako mój pierwszy helikopter wybrałem Mi-24V od zvezdy w 72, będzie polak oczywiście w malowaniu husarza o numerze 739 (Coś mniej więcej takiego ) Połówki kadłuba, ładowania oraz kokpit już sklejone, planuje otworzyć wszystko co sie da, kokpit ładownie z obu stron, pozycje strzelca, komore z silnikami itp. W kokpicie zrobiłem pasy z taśmy tamiya wzorując sie na kilku zdjęciach między innymi tym Ładownia oraz kokpit są już przygotowane do podkładu 1 Cytuj
barszczo Napisano 16 Sierpnia 2024 Napisano 16 Sierpnia 2024 Dzień dobry sąsiadowi. Te ślady po wypychaczach usuń z kabiny, będzie je koszmarnie widać przy otwartych drzwiach, a poza tym ciekawy model się szykuje . 1 Cytuj
szyszka Napisano 16 Sierpnia 2024 Autor Napisano 16 Sierpnia 2024 Kabina pomalowana i wklejona Pomalowana czerwoną hataką A038 RLM76, który wydawał sie odpowiedni w porównaniu do fotek z internetu i moich własnych Godzinę temu, barszczo napisał: Te ślady po wypychaczach usuń z kabiny Już usunięte w kokpicie, w kabinie nie widziałem potrzeby jako że wsyztskie są zakryte lub mało widoczne bez szkła powiększającego i latarki 3 Cytuj
szyszka Napisano 16 Sierpnia 2024 Autor Napisano 16 Sierpnia 2024 udało mi się znaleźć kilka zdjęć zmodernizowanego kokpitu hinda, widoczne są ekrany których niestety nie ma w zestawie, więc będe musiał je w jakiś sposób dorobić, tylko pytanie czy robić je z plastiku czy szukać odpowiadających kalek? Cytuj
Bikernytzu Napisano 17 Sierpnia 2024 Napisano 17 Sierpnia 2024 Przy tego typu dłubaninie ja używam blaszek np z f-15 esci firmy Part. Są tam bardzo fajne ekrany wraz z przyciskami różnej wielkości. 1 1 Cytuj
szyszka Napisano 18 Sierpnia 2024 Autor Napisano 18 Sierpnia 2024 Szybka aktualizacja, po dokładniejszym obejrzeniu modelu i prawdziwego mi-24W znalazłem kilka różnic, Po pierwsze, najbardziej oczywiste to detale po bokach kokpitu (zaznaczone na żółto) nie są zawarte w zestawie zvezdy, na szczęście jest to łatwe do poprawienie bo w pudełku są bardzo podobne części które instrukcja wskazuje że mają być zamontowane pod wlotami powietrza Po drugie, mała rura/wydech na prawej części kadłuba przy głównym wydechu silników, w modelu jej nie ma więc będzie trzeba dorobić ją samemu, co ciekawe rurka jest na box arcie I po trzecie, wypukłość na prawej stronie kadłuba (zaznaczona na zielono) w realu i na pudełku jest w zupełności płaska, a część ma dodatkowe wklęsłe i wypukłe detale Cytuj
abtb Napisano 19 Sierpnia 2024 Napisano 19 Sierpnia 2024 6 godzin temu, szyszka napisał: w modelu jej nie ma więc będzie trzeba dorobić ją samemu, Jest - to element nr B42 1 Cytuj
Bikernytzu Napisano 19 Sierpnia 2024 Napisano 19 Sierpnia 2024 Owa "wypuklość" również jest w zestawie , część nr A42 Cytuj
hellvis Napisano 19 Sierpnia 2024 Napisano 19 Sierpnia 2024 W dniu 17.08.2024 o 00:11, szyszka napisał: udało mi się znaleźć kilka zdjęć zmodernizowanego kokpitu hinda, widoczne są ekrany których niestety nie ma w zestawie, więc będe musiał je w jakiś sposób dorobić, tylko pytanie czy robić je z plastiku czy szukać odpowiadających kalek? Dać sobie spokój bo to nie kokpit polskiego hinda, a propozycja ich modernizacji. Cytuj
szyszka Napisano 19 Sierpnia 2024 Autor Napisano 19 Sierpnia 2024 4 godziny temu, Bikernytzu napisał: Owa "wypuklość" również jest w zestawie , część nr A42 Cześć A42, jak wspomniałem jest nierówna w przeciwieństwie do oryginału 4 godziny temu, abtb napisał: Jest - to element nr B42 No niestety część B42 (bynajmniej u mnie) nie ma żadnego detalu rurki, więc dorabiam ją samemu, dziura już wywiercona, i w kadłubie i w części B42, przy okazji wywiercilem jeszcze otwory w rurach pod silnikiem 3 Cytuj
szyszka Napisano 21 Sierpnia 2024 Autor Napisano 21 Sierpnia 2024 Już po malowaniu, zrobiony marmurek który wyszedł tak Jak na pierwszy raz akrylami to chyba nie jest źle A tak sie prezentuje po głównym kolorze Pomalowany kolorem wskazanym przez techmod i IBG czyli HTK A708 Moss Green, mógłby być trochę bardziej "wyblakły" według mnie ale chyba jest ok Wkleiłem jeszcze silniki Jutro sie biorę za kalki, to na tyle dzisiaj 2 Cytuj
barszczo Napisano 21 Sierpnia 2024 Napisano 21 Sierpnia 2024 Idziesz pan z tematem . Jak dla mnie trochę zniknęło wszystko pod głównym kolorem, chyba że takie zdjęcie. Cytuj
Mitrandir Napisano 21 Sierpnia 2024 Napisano 21 Sierpnia 2024 I niestety to nie ten kolor główny... łopaty też powinny mieć inny kolor. Marmurek Ci trochę wcięło To jest ostatni moment na poprawki, po kalkach już nic nie zrobisz. Popaczaj: 4 1 Cytuj
Adamsky Napisano 21 Sierpnia 2024 Napisano 21 Sierpnia 2024 zgodzę sie z przedmówcą, kolor nieporozumienie, ja mam pytanie skąd na Mi-24W butle ppoz po lewej stronie??? to jakaś nowa wersja???? 3 Cytuj
szyszka Napisano 21 Sierpnia 2024 Autor Napisano 21 Sierpnia 2024 Godzinę temu, Mitrandir napisał: I niestety to nie ten kolor główny... łopaty też powinny mieć inny kolor. Tu spróbuję coś jeszcze porobić bo faktycznie kolor trochę dziwny, na zdjęciach jeszcze gorzej ale w realu nie jest źle Cytuj
Wymysl Napisano 21 Sierpnia 2024 Napisano 21 Sierpnia 2024 4 godziny temu, szyszka napisał: Golenie podwozia powinny być w kolorze kadłuba. 1 Cytuj
szyszka Napisano 21 Sierpnia 2024 Autor Napisano 21 Sierpnia 2024 1 godzinę temu, Wymysl napisał: Golenie podwozia powinny być w kolorze kadłuba. Wiem, jeszcze nie pomalowane 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi