Jump to content

MiG-29 Polish Air Force 1:72 Trumpeter

Lunch896tearful
 Share

Recommended Posts

Witam, przedstawiam wam mój drugi model - MiGa 29 w Polskich barwach. Wyboru chyba nie musze komentowac, jak dla mnie i dla wielu innych jeden z ładniejszych samolotow jaki lata na niebie. Model Trumpetera składało mi sie całkiem przyjemnie, ładne detale, troche szpachli i przyzwoita cena. Do budowy użyte zostały kalkomanie Model Makera, blaszki Eduarda, malowany gunze, tamiya, vallejo plus pare anten i przewodów dorobionych samemu. W modelu jest trochę wpadek i kilka błędów merytorycznych które pewnie osobom znającym ten samolot uda się wyłapać. Zapraszam do komentowania i oceniania 😉

OYbIuFx.jpegKjwrlx7.jpeg1MD4LCe.jpeg4k9X0y8.jpegppTkE0f.jpegBIvgwZj.jpegFAUl9pR.jpegtmPlj7o.jpegwk37W21.jpegJuGxwgV.jpegpr01dzP.jpegRbLVEQ8.jpeghhSuJzx.jpegZR5IRPI.jpegLsQc7r8.jpegdQprNWw.jpegrVZN4gq.jpegrXgX60w.jpegAiSokFu.jpegbzHwqQ5.jpeg

• Like 22

Teraz mi się przypomniało 🙃 miałem okazję być na ćwiczeniach w Świdwinie gdzie Twój Migacz latał na poligon ot tak poza tematem

https://www.airplane-pictures.net/photo/1084142/38-poland-air-force-mikoyan-gurevich-mig-29a/

https://www.airplane-pictures.net/photo/1051941/epsn-airport-overview-airport-overview-overall-view/

Edited by smialus
  • Like 1

14 minut temu, Grzes napisał:

Lubię takie nagromadzenie wszelakiego sprzętu. 

No i ciekawostką na tym zdjęciu jest że to były loty z zastosowaniem bojowym czyli na poligon. MiG w środku jest odwrócony w strefę bezpieczną i aktualnie jest rozbrajany przez uzbrojeńców. Fajna fotka.