awiatik Napisano 5 Listopada Autor Share Napisano 5 Listopada Mała aktualizacja tematu. Klapy .lotki wklejone, kolor położony....powolne obrabianie i uzbrajanie podwozia. Finał się zbliża. A co do obciążenia....wkleiłem stosowną ilość ołowiu.....oby tylko nie było jakiejś niespodzianki na finiszu. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Listopada Share Napisano 5 Listopada Dobrze idzie! Szybko idzie! 4 minuty temu, awiatik napisał: Finał się zbliża. Takie warsztaty lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Listopada Share Napisano 5 Listopada Bardzo fajnie się prezentuje. Na srebrno nawet te "ugięcia " na lotkach i sterach wyglądają w miarę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 5 Listopada Autor Share Napisano 5 Listopada 1 minutę temu, barszczo napisał: Bardzo fajnie się prezentuje. Na srebrno nawet te "ugięcia " na lotkach i sterach wyglądają w miarę . Wcześniej nałożyłem kilka warstw szpachlówki w spraju, abi trochę zniwelować te "ugięcia", ale chyba za mało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 6 Listopada Share Napisano 6 Listopada 11 godzin temu, awiatik napisał: Wcześniej nałożyłem kilka warstw szpachlówki w spraju, abi trochę zniwelować te "ugięcia", ale chyba za mało.... Jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 6 Listopada Share Napisano 6 Listopada (edytowane) 11 godzin temu, awiatik napisał: Wcześniej nałożyłem kilka warstw szpachlówki w spraju, abi trochę zniwelować te "ugięcia", ale chyba za mało.... Jest dobrze Edytowane 6 Listopada przez Artek82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 16 Listopada Autor Share Napisano 16 Listopada Nadszedł kres prac przy Answerowym Biesie. Fajnie by było gdyby Answer dodał w formie kalkomanii czy kliszy wydruk zegarów tablic przyrządów. Oszklenie jakby było odrobinę za wąskie , albo kadłub odrobinę za szeroki. Kalkomania bogata w napisy eksploatacyjne... No i niestety nie doszacowałem ilości ołowiu..... chyba ten nadmiar szpachlówki w pionie i poziomie dał o sobie znać. I ogon opadł. Bies lubi dużo ołowiu w nosku. To tyle w temacie modelu TS-8 Bies od Answera. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Listopada Share Napisano 16 Listopada To już drugi, czy trzeci Bies, którego widzę skończony model w tak krótkim czasie po premierze. Więc, sytuacja dość nietypowa jak na modele z szachownicami. Model wygląda świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 16 Listopada Share Napisano 16 Listopada czy " oszklenie " tylko nazdjeciach takie polmatowe? Bo wypraski (na monitorze ) wygladaly bardzo ladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 16 Listopada Autor Share Napisano 16 Listopada 1 godzinę temu, BRAVO112 napisał: czy " oszklenie " tylko nazdjeciach takie polmatowe? Bo wypraski (na monitorze ) wygladaly bardzo ladnie Faktycznie............ nie za bardzo wiem /chociaż się domyślam/ z czym i od czego to się stanęło. Trzeba będzie szkiełka wypolerować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 16 Listopada Share Napisano 16 Listopada Wydaje mi się, że rurka pitota na prawym skrzydle jest do poprawy - wygląda jakby była zamocowana od góry płata, a nie od czoła. Chyba, że to złudzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 16 Listopada Share Napisano 16 Listopada 6 minut temu, skarczu napisał: Wydaje mi się, że rurka pitota na prawym skrzydle jest do poprawy - wygląda jakby była zamocowana od góry płata, a nie od czoła. Chyba, że to złudzenie niestety do poprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Listopada Share Napisano 16 Listopada Modelik fajny, tylko jak dla mnie kołpak psuje całość. Jest ewidentnie za duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 16 Listopada Share Napisano 16 Listopada 9 godzin temu, awiatik napisał: niestety nie doszacowałem ilości ołowiu Jest tam miejsce, żeby dać więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 16 Listopada Autor Share Napisano 16 Listopada 20 minut temu, Wymysl napisał: Jest tam miejsce, żeby dać więcej? W osłonie silnika jest.....tylko trzeba mieć małe kuleczki/kawałeczki, tak aby maksymalnie wypełnić tę przestrzeń. 1 godzinę temu, barszczo napisał: Modelik fajny, tylko jak dla mnie kołpak psuje całość. Jest ewidentnie za duży. No cóż.... taki jest w zestawie..... ww tym modelu już taki musi być. 1 godzinę temu, skarczu napisał: Wydaje mi się, że rurka pitota na prawym skrzydle jest do poprawy - wygląda jakby była zamocowana od góry płata, a nie od czoła. Chyba, że to złudzenie Faktycznie, się źle nawiercił otwór..... już poprawione. A swoją drogą, wg instrukcji rurka Pito powinna być odlana wraz ze skrzydłem, jako całość. Oszklenie wypolerowane i ponownie wklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 16 Listopada Share Napisano 16 Listopada Teraz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada Każdy Bies cieszy. Zwróć uwagę na tłumik drgań przy przednim podwoziu. Ze zdjęć wydaje się, że jest źle przyklejony. Powinno być mniej więcej tak jak na zdjęciu niżej. Co do obciążenia to potrzeba około 5-5,5 g. Sporo balastu wchodzi w osłonę silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada 18 godzin temu, awiatik napisał: tylko trzeba mieć małe kuleczki/kawałeczki, tak aby maksymalnie wypełnić tę przestrzeń. dostaniesz w kazdym sklepie wedkarskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada 33 minuty temu, BRAVO112 napisał: dostaniesz w kazdym sklepie wedkarskim Taśmę ołowianą można przyciąć i dopasować równie precyzyjnie, a może nawet bardziej. Do dostania jw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 17 Listopada Autor Share Napisano 17 Listopada Wszystko co było do poprawienia, zostało poprawione. Wszystkie błędy i pomyłki Answera jakie udało się wychwycić, zostały wytknięte/ i mam nadzieję że Answer poprawi/ Temat zakończony 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada Jakby w kadłubie brakło miejsca na ciężarki, to można też trochę upchać w skrzydłach przy kadłubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada a samolot ( ladny wyszedl ) trzeba postawic na " lace", bo tak to jest szaro-buro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 17 Listopada Autor Share Napisano 17 Listopada 33 minuty temu, BRAVO112 napisał: a samolot ( ladny wyszedl ) trzeba postawic na " lace", bo tak to jest szaro-buro Kolejny będzie bardziej kolorowy.... jak Answer wyda zestaw z "filmowymi" itp malowaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi