pmroczko Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października Dzień dobry! Od dłuższego czasu chciałem zbudować ten samolot, a teraz zapraszam do warsztatu. Zbliża się 1.11 i ten projekt ma taki klimat - z jednej strony ma upamiętnić Wandę Modlibowską, która latała tym samolotem: https://pl.wikipedia.org/wiki/Wanda_Modlibowska Dodatkowo jest to budowane na cześć @KayFranz, którego nie ma już z nami... A to on przekonywał, że ta poznańska RWD powinna być nie czerwona, ale niebieska. Jego argumentacja do mnie trafiła i nawet kupiłem od niego komplet kalkomanii potrzebnych do zbudowania takiego niebieskiego RWD, przez niego opracowanych. Część dyskusji jest w tym wątku: A ja kupiłem trochę blaszek i zaczynam rzeźbienie kokpitu: Dziękuję za uwagę, pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Października Share Napisano 29 Października No i wspaniale! Też podobają mi się RWD właśnie niebieskie. 10 godzin temu, pmroczko napisał: Dodatkowo jest to budowane na cześć @KayFranz, którego nie ma już z nami... A to on przekonywał, że ta poznańska RWD powinna być nie czerwona, ale niebieska. Jego argumentacja do mnie trafiła i nawet kupiłem od niego komplet kalkomanii potrzebnych do zbudowania takiego niebieskiego RWD, przez niego opracowanych. Również mam ten komplet. Z zestawem do RWD-13 już nie zdążyliśmy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 30 Października Share Napisano 30 Października Powodzenia życzę, to jest piękna maszyna, a w takim malowaniu będzie cieszyć oko. Kalki KayFranza są świetne i do tego ten kąt liter na skrzydle, będę niecierpliwie czekał na kolejne aktualizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 31 Października Share Napisano 31 Października Ja też mam kalki KayFranza. Ale niebieski RWD jeszcze poczeka. Muszę odlać poprawione maski silnika i śmigło. Czy może wiecie, gdzie KayFranz je drukował ? Bo z korespondencji z nim wynikało, że u zachodniego sąsiada., ale przydałby się konkret. Mam kilka kalek do wydrukowania i ta wiadomość byłaby przydatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi