Skocz do zawartości

SU-22 M4 1/48 Kitty Hawk

jacek

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, jacek napisał:

Wygląda na to że będę musiał ostatecznie odpuścić i pozostawić wolne zamki.

Kombinuj i wieszaj.

Su bez podwieszeń jest jak żołnierz bez karabinu :mrgreen:

Na stole jest jeszcze taka opcja. Znawca tematu twierdzi że realna. W schematach podwieszeń jej nie znalazłem ale na przeciw stoi opinia praktyka. 

IMG_7506.jpeg

23 minuty temu, smialus napisał:

No może być, jak najbardziej, ale ja bym jednak zrezygnował z R-60... Weź przy okazji zamaluj ten reflektor przy wnęce🙃

O który reflektor chodzi?

35 minut temu, giberes napisał:

Przy lewej wnęce podwozia. 

On jest zamalowany. Na razie jest jeszcze połysk nałożony wiec pod tym kątem i w świetle wygląda jak reflektor. Ale dzięki za czujność.

Jeszcze zbieżność, co by pilot nie strzelał panu Bogu w okno, fotokarabin żeby były dowody celnego strzelania i do gabloty. 

IMG_7527.jpeg

IMG_7524.jpeg

Podobają mi się Twoje zmagania z materią. Trochę bólu, trochę śmiechu, ale ostatecznie kolorki wyglądają dobrze, jakieś bronie też dopasowałeś, na moje amatorskie oko jest dobrze.

8 minut temu, jacek napisał:

Jeszcze zbieżność

Chyba jednak rozbieżność 😉

Godzinę temu, giberes napisał:

Podobają mi się Twoje zmagania z materią. Trochę bólu, trochę śmiechu, ale ostatecznie kolorki wyglądają dobrze, jakieś bronie też dopasowałeś, na moje amatorskie oko jest dobrze.

Chyba jednak rozbieżność 😉

Zestaw nie jest prosty. Duża ilość części nie do końca poprawnych, kiepska instrukcja z masą błędów, brak niektórych elementów  nie zawsze dobre spasowanie. No nie było łatwo. Już wiem że kiedyś będę musiał popełnić go jeszcze raz ale dopiero jak się pojawi trochę lepszy zestaw. Zostało mi do niego trochę gratów to się przydadzą.

34 minuty temu, jacek napisał:

IMG_7535.jpeg

image.jpg

image.jpg

No szachownice mają złą pozycję względem płatowca.

O kolega mnie ubiegł

Edytowane przez smialus
edit

No tak, teraz widzę. Następną razą poprawię. 
Teraz już głowę zaprząta mi Mig-29 który już z trzy lata czeka na półce, ciekawy zestaw z Mig-17 do kupienia albo F-35 który pewnie niedługo zawładnie tym forum. 

IMG_7536.jpeg

Edytowane przez jacek

W wątku „sprzedam” zamieściłem takie o to ptaszki w 1/72 Może ktoś chętny??? 
Ceny nie ma bo nie wiem ile to warte. 
Jak ktoś zaproponuje pierdyliard, to sprzedam 

IMG_7539.jpeg

4 godziny temu, jacek napisał:

No tak, teraz widzę. Następną razą poprawię. 
Teraz już głowę zaprząta mi Mig-29 który już z trzy lata czeka na półce, ciekawy zestaw z Mig-17 do kupienia albo F-35 który pewnie niedługo zawładnie tym forum. 

IMG_7536.jpeg

Tym razem skompletuj sobie jak największą dokumentację zdjęciową danego egzemplarza,trzeba zaznaczyć że poszczególne 29-te różniły się szczegółami między sobą, jak by co to też służę pomocą 

• Like 1

5 godzin temu, jacek napisał:

F-35 który pewnie niedługo zawładnie tym forum. 

A mnie się wydaje, że tak nie będzie... :mrgreen:

6 minut temu, Grzes napisał:

A mnie się wydaje, że tak nie będzie... :mrgreen:

Myślisz że jak do kraju przylecą pierwsze egzemplarze to nie będzie mody na klejenie tego samolotu? Dla mnie on jest dość brzydki ale pewnie żeby uzupełnić kolekcje będę się za niego brał. 

22 minuty temu, jacek napisał:

Myślisz że jak do kraju przylecą pierwsze egzemplarze to nie będzie mody na klejenie tego samolotu?

Myślę, że nie (co nie oznacza, że tak będzie).. 

Godzinę temu, Tazman79 napisał:

Tym razem skompletuj sobie jak największą dokumentację zdjęciową danego egzemplarza,trzeba zaznaczyć że poszczególne 29-te różniły się szczegółami między sobą, jak by co to też służę pomocą 

Na pewno się przyda fachowa porada. Jeszcze się nie przymierzałem do tematu ale wiem że trzeba będzie dorobić antenę. Co jeszcze, nie wiem.  Jeśli masz materiały które mógłbym odkupić albo na dłuższy czas wypożyczyć to jestem zainteresowany. Bardziej wypożyczeniem jak kupnem ale to inna kwestia. 
Na razie poprosiłem jedną osobę o pomoc i czekam na odpowiedź ale materiałów nie mam żadnych.