Skocz do zawartości

SU-22 M4 1/48 Kitty Hawk

jacek

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, smialus napisał:

https://lotnictwo.net.pl/10-lotnictwo_wojskowe/64-spis_statkow_powietrznych_wojska_polskiego/73-su_22/

Tu masz wszystkie maszyny. Z nimi jest o tyle problem że Su były w roszadach. Pomyślę jak z tej sytuacji wybrnąć...

Łatwiej skorzystać z mojego linku, bo tam są podane wszystkie jednostki w których służył dany samolot...

2 godziny temu, jacek napisał:

IMG_7447.jpeg

No dobra, to w końcu na której wersji malowania stanęło, bo chyba sam się pogubiłem :mrgreen:

Znaczek WZL2 sugeruje., że samolot jest po pracach remontowych. 

Prawie wszystkie kalki położone. Zostaje sciągnąć z nich  błonkę. Mnóstwo tego a i jakość nie najlepsza do tego fatalna instrukcja z wieloma błędami. Pewnie jeszcze kilka z  nich znajdziecie i mi wytkniecie ale trudno. 
Pozostało nanieść nr boczny.  
9307

Maszyna z 40 PLMB w Świdwinie 
Nie znalazłem jej zdjęć i mam nadzieje że wy także nie znajdziecie bo to jedyna szansa żeby wyratować temat. Trochę to naciągane, wiem ale jeśli ten numer nie przejdzie to trzeba będzie nadać Suce numer z Piły.

IMG_7449.jpeg

IMG_7450.jpeg

IMG_7451.jpeg

• Like 2

Zdjęcia jakieś są, i jeden z fajniejszych ta Suka miała ka40AW65.jpg.86f03abe6193953059c68c1518befafd.jpg40AW66.jpg.7324207d1afe5e93154639f650cba032.jpgmuflaż...  Jakbyś nas trochę słuchał to by tak nie było 🙃 A i uważaj na numer jak będziesz przyklejał popatrz na zdjęcia on jest dość charakterystycznie wypoziomowany względem kabiny

Edytowane przez smialus
  • Haha 1

5 minut temu, smialus napisał:

Zdjęcia jakieś są, i jeden z fajniejszych ta Suka miała ka40AW65.jpg.86f03abe6193953059c68c1518befafd.jpg40AW66.jpg.7324207d1afe5e93154639f650cba032.jpgmuflaż...  Jakbyś nas trochę słuchał to by tak nie było 🙃 A i uważaj na numer jak będziesz przyklejał popatrz na zdjęcia on jest dość charakterystycznie wypoziomowany względem kabiny

Jprdle 🤪🥵  . Trzeba kończyć ten warsztat po cichu i bez galerii... Taka fajna 29 od GWH czeka na półce a ja się tu pałuję. 

• Haha 1

Taka ciekawostka. Mój poprzednik który także mocno się napracował, zwłaszcza przy uzbrojeniu zgodnie ze schematem pomalował swój model który w muzeum wygląda jednak inaczej. 

Lepszy był kolega z Francji ze swoim na prawdę pięknie pomalowanym modelem.  Szkoda tylko że nikt nie zapytał dla czego skrzydła nie są na 63 stopnie bo tak stoją z wyłączonym silnikiem. Aby wysunąć sloty i opuścić klapy trzeba skonfigurować samolot do startu, przestawić skrzydła na 30 stopni ale przedtem uruchomić silnik. O obu lotkach opuszczonych w dół nie wspomnę.

Kicuxmq.jpg

image.jpeg.de5e807303908d3b5a0a9f8f3fdef75b.jpeg

5.jpg

6.jpg

Edytowane przez jacek

6 minut temu, jacek napisał:

Nie będzie gdyż takiego nie posiadam i nabyć nie zamierzam.

No to życzę odpoczynku w święta i nabrania sił, by finisz poszedł gładko i bezboleśnie  :mrgreen:

• Thanks 1

Już tak się bardzo nie spinaj. Z tym matem bym tak szybko nie robił. Główny zielony półmat nawet I błyszczący plamy natomiast matowe... co do godła,  było na starym malowaniu wiec tu jest zbyteczne. Co do skrzydeł dalem sobie spokoj i w tym przypadku rob jak robiles po co jeszcze bedziesz sie nakrecal niepotrzebnie. Skup się na fajnym ubrudzeniu na tym oko zawiesisz nie na skrzydłach 😉

• Thanks 1

25 minut temu, smialus napisał:

Już tak się bardzo nie spinaj. Z tym matem bym tak szybko nie robił. Główny zielony półmat nawet I błyszczący plamy natomiast matowe... co do godła,  było na starym malowaniu wiec tu jest zbyteczne. Co do skrzydeł dalem sobie spokoj i w tym przypadku rob jak robiles po co jeszcze bedziesz sie nakrecal niepotrzebnie. Skup się na fajnym ubrudzeniu na tym oko zawiesisz nie na skrzydłach 😉

Przydało by się jakieś zdjęcie brzusia co by go przesadnie nie usmarować. Nie chcę żeby wyglądał jak czołg na poligonie. Tylko to co jest konieczne i w minimalnym stopniu. 

I po świętach. Jutro wracam do mojej suczki ale póki co pochwale się tym co znalazłem pod choinką. Trochę nie moja bajka ale dość ciekawa i imponujących rozmiarów. Dużo blaszek, drewniane pokłady. Trzeba będzie prosić kolegów z innej specjalizacji o pomoc. 

IMG_7503.jpeg

• Like 1

33 minuty temu, Grzes napisał:

Niewiele tu widać.

Spróbuj fotkę w świetle dziennym i bez lampy.

Światła dziennego to teraz jak na lekarstwo a i tak dalej niewiele w nim widać bo i niewiele nałożyłem. Teraz od nowa myślę nad tym uzbrojeniem i jak bym się nie przymierzał to i tak dramat. Wyglada na to że nie ma możliwości podwieszenia „wszystkiego”. Albo brakuje w zestawie uzbrojenia w wystarczającej liczbie albo zamków na których ono wisi. Wygląda na to że będę musiał ostatecznie odpuścić i pozostawić wolne zamki.