Tazman79 Napisano 22 Grudnia 2024 Share Napisano 22 Grudnia 2024 7 godzin temu, smialus napisał: https://lotnictwo.net.pl/10-lotnictwo_wojskowe/64-spis_statkow_powietrznych_wojska_polskiego/73-su_22/ Tu masz wszystkie maszyny. Z nimi jest o tyle problem że Su były w roszadach. Pomyślę jak z tej sytuacji wybrnąć... Łatwiej skorzystać z mojego linku, bo tam są podane wszystkie jednostki w których służył dany samolot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 22 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2024 Jest czad z tą kalkomanią. Do końca roku może sdążę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Grudnia 2024 Share Napisano 22 Grudnia 2024 2 godziny temu, jacek napisał: No dobra, to w końcu na której wersji malowania stanęło, bo chyba sam się pogubiłem Znaczek WZL2 sugeruje., że samolot jest po pracach remontowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 22 Grudnia 2024 Share Napisano 22 Grudnia 2024 2 godziny temu, Grzes napisał: No dobra, to w końcu na której wersji malowania stanęło, bo chyba sam się pogubiłem Mam tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 22 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2024 No poremontowe. Jakoś może się wygrzebię z tego bagna w które się władowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 22 Grudnia 2024 Share Napisano 22 Grudnia 2024 W dniu 21.12.2024 o 10:56, jacek napisał: Na wyposażenie weszły też po wycofaniu SU-20 zasobniki KKR. Ale to w Powidzu, a nie Świdwinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 22 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2024 21 minut temu, Wymysl napisał: Ale to w Powidzu, a nie Świdwinie. W Świdwinie. Informacja od mjra Fiszera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 22 Grudnia 2024 Share Napisano 22 Grudnia 2024 W dniu 19.12.2024 o 12:47, jacek napisał: Tzw musztarda po obiedzie. Po remontowy 3305. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 23 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2024 Prawie wszystkie kalki położone. Zostaje sciągnąć z nich błonkę. Mnóstwo tego a i jakość nie najlepsza do tego fatalna instrukcja z wieloma błędami. Pewnie jeszcze kilka z nich znajdziecie i mi wytkniecie ale trudno. Pozostało nanieść nr boczny. 9307 Maszyna z 40 PLMB w Świdwinie Nie znalazłem jej zdjęć i mam nadzieje że wy także nie znajdziecie bo to jedyna szansa żeby wyratować temat. Trochę to naciągane, wiem ale jeśli ten numer nie przejdzie to trzeba będzie nadać Suce numer z Piły. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 23 Grudnia 2024 Share Napisano 23 Grudnia 2024 (edytowane) Zdjęcia jakieś są, i jeden z fajniejszych ta Suka miała kamuflaż... Jakbyś nas trochę słuchał to by tak nie było A i uważaj na numer jak będziesz przyklejał popatrz na zdjęcia on jest dość charakterystycznie wypoziomowany względem kabiny Edytowane 23 Grudnia 2024 przez smialus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 23 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2024 5 minut temu, smialus napisał: Zdjęcia jakieś są, i jeden z fajniejszych ta Suka miała kamuflaż... Jakbyś nas trochę słuchał to by tak nie było A i uważaj na numer jak będziesz przyklejał popatrz na zdjęcia on jest dość charakterystycznie wypoziomowany względem kabiny Jprdle . Trzeba kończyć ten warsztat po cichu i bez galerii... Taka fajna 29 od GWH czeka na półce a ja się tu pałuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Grudnia 2024 Share Napisano 23 Grudnia 2024 6 minut temu, jacek napisał: Trzeba kończyć ten warsztat po cichu i bez galerii Dajesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 23 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2024 (edytowane) Taka ciekawostka. Mój poprzednik który także mocno się napracował, zwłaszcza przy uzbrojeniu zgodnie ze schematem pomalował swój model który w muzeum wygląda jednak inaczej. Lepszy był kolega z Francji ze swoim na prawdę pięknie pomalowanym modelem. Szkoda tylko że nikt nie zapytał dla czego skrzydła nie są na 63 stopnie bo tak stoją z wyłączonym silnikiem. Aby wysunąć sloty i opuścić klapy trzeba skonfigurować samolot do startu, przestawić skrzydła na 30 stopni ale przedtem uruchomić silnik. O obu lotkach opuszczonych w dół nie wspomnę. Edytowane 23 Grudnia 2024 przez jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 23 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2024 Po świętach matt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Grudnia 2024 Share Napisano 23 Grudnia 2024 19 minut temu, jacek napisał: Godełka 40.PLMB nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 23 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2024 3 minuty temu, Grzes napisał: Godełka 40.PLMB nie będzie? Nie będzie gdyż takiego nie posiadam i nabyć nie zamierzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Grudnia 2024 Share Napisano 23 Grudnia 2024 6 minut temu, jacek napisał: Nie będzie gdyż takiego nie posiadam i nabyć nie zamierzam. No to życzę odpoczynku w święta i nabrania sił, by finisz poszedł gładko i bezboleśnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 23 Grudnia 2024 Share Napisano 23 Grudnia 2024 Już tak się bardzo nie spinaj. Z tym matem bym tak szybko nie robił. Główny zielony półmat nawet I błyszczący plamy natomiast matowe... co do godła, było na starym malowaniu wiec tu jest zbyteczne. Co do skrzydeł dalem sobie spokoj i w tym przypadku rob jak robiles po co jeszcze bedziesz sie nakrecal niepotrzebnie. Skup się na fajnym ubrudzeniu na tym oko zawiesisz nie na skrzydłach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 23 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2024 25 minut temu, smialus napisał: Już tak się bardzo nie spinaj. Z tym matem bym tak szybko nie robił. Główny zielony półmat nawet I błyszczący plamy natomiast matowe... co do godła, było na starym malowaniu wiec tu jest zbyteczne. Co do skrzydeł dalem sobie spokoj i w tym przypadku rob jak robiles po co jeszcze bedziesz sie nakrecal niepotrzebnie. Skup się na fajnym ubrudzeniu na tym oko zawiesisz nie na skrzydłach Przydało by się jakieś zdjęcie brzusia co by go przesadnie nie usmarować. Nie chcę żeby wyglądał jak czołg na poligonie. Tylko to co jest konieczne i w minimalnym stopniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Grudnia 2024 Share Napisano 23 Grudnia 2024 2 minuty temu, jacek napisał: Przydało by się jakieś zdjęcie brzusia Prosz... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 24 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2024 Już się zbliża. Z tej okazji życzę wam wszystkim zdrowia radości i cierpliwości. Udanych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 29 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2024 I po świętach. Jutro wracam do mojej suczki ale póki co pochwale się tym co znalazłem pod choinką. Trochę nie moja bajka ale dość ciekawa i imponujących rozmiarów. Dużo blaszek, drewniane pokłady. Trzeba będzie prosić kolegów z innej specjalizacji o pomoc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 30 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2024 Już delikatniej chyba nie mogłem go pobrudzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 Niewiele tu widać. Spróbuj fotkę w świetle dziennym i bez lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 30 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2024 33 minuty temu, Grzes napisał: Niewiele tu widać. Spróbuj fotkę w świetle dziennym i bez lampy. Światła dziennego to teraz jak na lekarstwo a i tak dalej niewiele w nim widać bo i niewiele nałożyłem. Teraz od nowa myślę nad tym uzbrojeniem i jak bym się nie przymierzał to i tak dramat. Wyglada na to że nie ma możliwości podwieszenia „wszystkiego”. Albo brakuje w zestawie uzbrojenia w wystarczającej liczbie albo zamków na których ono wisi. Wygląda na to że będę musiał ostatecznie odpuścić i pozostawić wolne zamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi