Rzeznik Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada Dzień dobry, Rozpoczynam kolejna relację z budowy . Tym razem idzie cos z mojej listy modeli do sklejenia, czyli Boulton Paul Defiant Mk.I Jak zwykle będę chciał cos pozmieniać i dodać od siebie, a co konkretnie to wyjdzie w praniu. Na pewno wleci tablica od Yahu oraz pewnie zakupię żywiczne dodatki takie jak koła oraz lufy. A teraz kilka obrazków. Boxart: Ścianę, do której przytwierdzony jest fotel pilota wykonałem od nowa: Następnie dodałem kilka elementów na których wspierał się będzie fotel: W samym fotelu wykonałem otwór pod pasy. Nie dokona może jest prosty ale jak zamontuje uprząż to nie rzuci się to w oczy: Skleiłem także podłogę kabiny z przednią grodzią i dodałem orczyk. Na koniec trochę poskładałem elementy kokpitu i pomalowałem: A także wykonałem światła na końcach skrzydłem bo producent niestety o tym zapomniał: Na tę chwilę to tyle. Dziękuję za uwagę i zapraszam do komentowania! Pozdrawiam 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada Odrobina pierdółek w kokpicie i od razu wszystko życia nabiera . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada Wow zapowiada się ciekawy warsztat ze sporą ilością skraczu Będę oglądał ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada 11 godzin temu, Rzeznik napisał: Na pewno wleci tablica od Yahu Z tego co pamiętam to coś było nie tak ze spasowaniem tej tablicy, była trochę za szeroka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzeznik Napisano 19 Listopada Autor Share Napisano 19 Listopada Dzień dobry, witam wszystkich ponownie w drugim odcinku relacji z budowy Pawła Dewianta. Dziękuję bardzo za tak ciepłe przyjęcie i entuzjazm. Mam nadzieję, że nie opadnie on wraz z dalszymi postępami prac. W dniu 8.11.2024 o 22:53, Baas ArK napisał: Z tego co pamiętam to coś było nie tak ze spasowaniem tej tablicy, była trochę za szeroka. Tak to wygląda: Jak widać tablica z Yahu już ma troche podpiłowane skrzydełka. Ogólnie rzecz biorąc po ucięciu tych skrzydełek tablica powinna podpasować do modelu, jednak ja tego nie robię gdyż modyfikuję burty kokpitu przez co tablica zmieści się bez tego zabiegu. A to wspomniane wyżej burty: i ich nowe wyposażenie: Wykonałem także drążek sterowniczy: Oraz pasy (przepraszam za jakość zdjęcia): No i na końcu to po zapomniałem wrzucić w pierwszym poście, a konkretnie schemat malowania jaki chcę wykonać: To tyle ode mnie, jak zwykle zachęcam do zostawiania komentarzy tych przychylnych jak i tych mniej. Pozdrowienia. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 19 Listopada Share Napisano 19 Listopada Dobrze to wygląda. Podziwiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzeznik Napisano 19 godzin temu Autor Share Napisano 19 godzin temu Dzień dobry. W dniu 19.11.2024 o 08:53, zaruk napisał: Dobrze to wygląda. Podziwiam. Dziękuję. Odcinek numer trzy, a w nim: Małe zakupy: Lufki fajne, ale trochę zezują: Koła - do nich mam największe wątpliwości. Drogie, bo ponad 30 zł, a detal chyba mógłby być trochę lepszy. dodatkowo są większej średnicy co ma być bardziej zgodne z rzeczywiistścią ale jak sie tak przyjrzałem to nie mam pewności czy nie są jednak za duże: A teraz modelowanie. Skończyłem kokpit: Ubogaciłem kulturowo wnęki podwozia: I postanowiłem pobawić sie w nitowanie. Pierwszy raz robię to tak gęsto. Zobaczymy jaki efekt uzyskam. Jak widać mimo szczerych chęci linie nitów nie są proste. Będę musiał sie z tym podszkolić jeszcze. Pozdrawiam! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 15 godzin temu Share Napisano 15 godzin temu a przede wszystkim kup Browningi Mastera ( ok 9Eu) - 72031 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 13 godzin temu Share Napisano 13 godzin temu Przy nitowaniu opierałeś się na jakiejś dokumentacji, czy wg własnego pomysłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 11 godzin temu Share Napisano 11 godzin temu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi