Erni Napisano Poniedziałek o 12:09 Share Napisano Poniedziałek o 12:09 (edytowane) StuG III Ausf.G , model z Takoma, dołożone genialne tobołki z Eureka XXL (Eureka XXL ER-3573) , troche wydruków i dupereli z magazynku. Trawki z zestawu Paint Forge a drzewo zbudowane własnoręcznie od podstaw. Figurki to zestaw Alpaina. Całość malowana AK Real Color i Mr Hobby. Edytowane Wtorek o 07:56 przez Erni 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano Poniedziałek o 12:23 Share Napisano Poniedziałek o 12:23 Model i cała scenka wyszedł super. Poproszę o przepis na takie drzewo. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano Poniedziałek o 14:00 Share Napisano Poniedziałek o 14:00 Korzeń drzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano Poniedziałek o 15:42 Share Napisano Poniedziałek o 15:42 Fajna scenka podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano Poniedziałek o 20:32 Autor Share Napisano Poniedziałek o 20:32 8 godzin temu, PrzemekW napisał: Model i cała scenka wyszedł super. Poproszę o przepis na takie drzewo. Przemek Drzewko z korzonków jak wspomniał Adam . Nawiercasz wkładasz drucik w jedna część i sklejasz wikolem najlepiej . Masa roboty, ale uparłem sie i efekt wyszedł zadowalający.Najwiekszy problem to znaleźć takie fajne korzonki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano Wtorek o 05:21 Share Napisano Wtorek o 05:21 Pikny panocku, tylko… jaka to skala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano Wtorek o 06:33 Share Napisano Wtorek o 06:33 (edytowane) Świetny. Podoba się. 10 godzin temu, Erni napisał: Najwiekszy problem to znaleźć takie fajne korzonki A porem leśnicy mówią, że to dziki ryją po lasach. Edytowane Wtorek o 06:56 przez Endrju 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano Wtorek o 11:12 Share Napisano Wtorek o 11:12 Sielanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Wtorek o 15:11 Share Napisano Wtorek o 15:11 Fajnie ale trochę za cukierkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano Wtorek o 15:44 Autor Share Napisano Wtorek o 15:44 30 minut temu, patrykd napisał: Fajnie ale trochę za cukierkowo Rozwiń swój wywód cukierniczy proszę , bo ja tutaj nic takiego nie widzę. Dla mnie ten klimat raczej jest mroczny.A jesień raczej jest kolorowa pora roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Wtorek o 16:43 Share Napisano Wtorek o 16:43 (edytowane) Jesień kojarzy mi się z błotem. Model w ogóle nie pobrudzony poza podwoziem. Cała scena jest okej. Ale brak brudzenia na nadbudówce powoduje, że zbyt mocno wyróżniają się pstrokate szmaty na pace. Brakuje mocniejszych akcentów w weatheringu. Edytowane Wtorek o 17:20 przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano Wtorek o 17:12 Share Napisano Wtorek o 17:12 Lepiej jednak samemu dodać elementy na tył, można jakoś sensowniej umieścić, powiązać, a tu chyba by się też płotek z tyłu przydał, bo te gąski tak stoją, raczej tu by pospadały, plandekę można samemu próbować, jest szansa że lepiej by się ułożyłaby się ułożyła, tylko to czas trzeba poświęcić i mniej modeli itd, , sama praca z daleka bez wnikania w szczegóły całkiem ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano Wtorek o 17:21 Autor Share Napisano Wtorek o 17:21 33 minuty temu, patrykd napisał: Jesień kojarzy mi się z błotem. Model w ogóle nie pobrudzony poza podwoziem. Cała scena jest okej. Ale brak brudzenia na nadbudówce powoduje, że zbyt mocno wyróżniają się pstrokate szmaty na pace. Nie widzę sensu błocenia nadbudówki , jest napuszczony tam brud, ale nie błoto . Długie lata bawiłem się w reko , bywałem na wielu zlotach i powiem Ci, żeby ubłocić dach w pojezdzie typu MTLB przykładowo kierowca musiał sie nieźle postarać jeżdżąc w terenie. Od normalnej eksploatacji może być lekko pobrudzony od butów nie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Wtorek o 17:26 Share Napisano Wtorek o 17:26 3 minuty temu, Erni napisał: Nie widzę sensu błocenia nadbudówki , jest napuszczony tam brud, ale nie błoto . Długie lata bawiłem się w reko , bywałem na wielu zlotach i powiem Ci, żeby ubłocić dach w pojezdzie typu MTLB przykładowo kierowca musiał sie nieźle postarać jeżdżąc w terenie. Od normalnej eksploatacji może być lekko pobrudzony od butów nie więcej. Mi nie chodzi o zabłocenie nadbudówki tylko jej przybrudzenie (czytaj przykurzenie). Odstaje weatheringiem od podwozia przez co nie ma spójności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi