peter Napisano 29 Listopada 2008 Autor Share Napisano 29 Listopada 2008 pojazd w sumie skończony teraz wystarczy skleić tył, góre i dół w kupe i malowanko, brudzonko, podstawka, figurka i koniec tak wygląda skończona góra: dziwnie te siatki na fotach wyglądają, w realu dużo lepiej... no teraz czas na figurke, już mi sie nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 pojazd w sumie skończony Smile ? wystarczy skleić tył, góre i dół w kupe i malowanko, brudzonko, podstawka, figurkaNo rzeczywiście juz koniec praktycznie Zasadniczo masz do zrobienia wszystko co decyduje o ostatecznym wyglądzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Powoli zachciewa mi się ochota na Strykera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 30 Listopada 2008 Autor Share Napisano 30 Listopada 2008 mam nadzieje że AFV bo Trumpeter mi zbrzydł Jeszcze jakiś Pt-76 i Patria jak wyjdzie i nie planuje męczyć tego producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 pomalowałe mwięc dam zdjęcie zdjęcie robione w trakcie wychodzenia do szkoły więc i tak jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Pomalowany jak aerkiem, a może on jest pomalowany aerkiem ?? Nie doczytałem, jaka to farbka, bo bardzo mi się podoba ten odcień ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 Pomalowany jak aerkiem, a może on jest pomalowany aerkiem ?? Nie doczytałem, jaka to farbka, bo bardzo mi się podoba ten odcień ??? malowany pędzlem i z tymi pochwałami radze poczekać do zdjęć w lepszej jakości bo wtedy czar pryśnie farba to Agama R 11 m ale w rzeczywistości wygląda całkiem inaczej niż na foto (rozcieńczyłem kranówą) teraz idąc w ślady Erniego planuje go popisać kredą a może najpierw pobrudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 położyłem kalki i okazały sie grube jak ściana w sumie od ściany różnią sie tylko tym że ściana wyglądałaby lepiej na modelu i na pewno dałoby sie ja łatwiej ułożyć reasumując model po nałożeniu kalek znacznie stracił w moich oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 położyłem kalki i okazały sie grube jak ściana w sumie od ściany różnią sie tylko tym że ściana wyglądałaby lepiej na modelu i na pewno dałoby sie ja łatwiej ułożyćreasumując model po nałożeniu kalek znacznie stracił w moich oczach To płyny do kalek by się przydały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 To płyny do kalek by się przydały. inwestycja najważniejsza w najbliższym czasie oby w APM mieli bo jak ostatnio byłem to usłyszałem pocieszające "Dostawa w drodze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 5 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2008 no to dam foty kalek... białe ślady są po próbach z kredą teraz lakierami musze ratować sytuacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Przed nakładaniem kalek należy pokryć model błyszczącym lakierem (np. Sidoluxem) aby nie było widać filmu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 5 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2008 Przed nakładaniem kalek należy pokryć model błyszczącym lakierem (np. Sidoluxem) aby nie było widać filmu ... bardzo możliwe zawsze sobie dawałem rade na mata a potem kombinowanie z lakierami (patrz ZSU ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 bardzo możliwe Smilezawsze sobie dawałem rade na mata a potem kombinowanie z lakierami (patrz ZSU Very Happy ) Heh, po co kombinować jak jest prosty i skuteczny sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Kontynuacja prac nad Strykerem najwcześniej w styczniu a to z powodów logistycznych, przepraszamy za utrudnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Kiedy weźmiesz się za brudzenie, ogólnie bardzo fajne podwozie, dużo części czyli wszystko co lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 dokończe kalki i jedziem z brudzeniem może jeszcze w te ferie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2008 Wziąłem sie za brudzenie, na kołach widać pierwszą mieszanke a na kadłubie drugą, jak na Irak to chyba 2 ale żadna nie jest tak na prawde odpowiednia Wash gdzieś zniknął Na modelu widać jakieś niedomalowania ale ja mając go przed oczami nic nie widze w tych miejscach Po poprawieniu kół biore sie za ożywianie modelu czyli bagaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Miarka Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Ładnie Ja w moim zapomnialem o czerwonych wizjerkach przy karabinie;/ Jaka farba malowałes bo jakaś za jasna mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2008 Jaka farba malowałes bo jakaś za jasna mi się wydaje Ona na każdym zdjęciu wygląda inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Ona na każdym zdjęciu wygląda inaczej Znaczy źle zdjęcia robisz ;-) Wiadomo, że w każdym świetle zdjęcia będą różne, ale jak już je robisz to weź jakiś jednokolorwy karton/bristol/cokolwiek, model postaw w dobrze oświetlonym miejscu - biurko przy oknie itp i od razu lepiej będzie go oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2008 Kamil K. tylko to warsztat więc przez cały czas raz jest słonecznie raz deszczowo raz robie fote w biegu raz nie mam czasu latać do okien, nawet żarówka mi sie spaliła i zdjęcia robione przy świetle nowej wyglądają inaczej jak dam galerie to będą (mam nadzieje) lepsze, poza tym zdjecia zawsze przekłamują kolor no ale co sie usprawiedliwiam, ja po prostu nie umiem dobrze fotografować modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2008 Te plecaki których zdjęcia umieściłem w pierwszym poście tematu można na jeden kolor (jaki ?) maznąć czy tylko woodland/three ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 Jeśli chodzi o bagaże to, w przeciwieństwie do mody, będzie skromnie No bo ile taki Strker mógł przebywać bez wsparcie, dzień ? jeśli chodzi o żarcie to 2 x 12 : 11 (2 + 9)=24 : 11=2,(1,8) czyli jak na jeden dzień żarcia starczy Amunicja w dwóch dużych skrzyniach i jednej skrzynce do M 2 też chyba starczy, a do tego dwie plandeki/cosie coby uzupełniły Czym to związać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 To nie moda one poprostu tak są obładowane( http://xbradtc.files.wordpress.com/2008/07/stryker_050101a_0ntyoa2005-01-31.jpg ). A sam modelik bardzo fajny i kolor poprawny , jakiej farby użyłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi