awiatik Napisano 9 Grudnia 2024 Napisano 9 Grudnia 2024 Mała Avia skończona, to czas aby na warsztat trafił nowy model. Wybór padł na małego MS-230.......a w poczekalni czeka większy brat od Dory. Jakiś czas temu popełniłem Smerowskiego MS-230 w malowaniu francuskim, to teraz dla odmiany będzie OK-QHL Będzie zabawa....... 5 Cytuj
barszczo Napisano 9 Grudnia 2024 Napisano 9 Grudnia 2024 Popatrzę z prawdziwą przyjemnością. Budować go nigdy nie miałem okazji, ale przez łapki się przewinął . Cytuj
djack Napisano 9 Grudnia 2024 Napisano 9 Grudnia 2024 Tak na pierwszy rzut oka, to ten Heller wygląda całkiem przyzwoicie. Cytuj
barszczo Napisano 10 Grudnia 2024 Napisano 10 Grudnia 2024 8 godzin temu, djack napisał: Tak na pierwszy rzut oka, to ten Heller wygląda całkiem przyzwoicie. To jest właśnie jeden z tych lepszych Hellerów. Cytuj
awiatik Napisano 10 Grudnia 2024 Autor Napisano 10 Grudnia 2024 3 godziny temu, barszczo napisał: To jest właśnie jeden z tych lepszych Hellerów. Pełna zgoda..... i kto by pomyślał że formy powstały w 1967 roku. Znaczy jesteśmy równolatkami. 1 Cytuj
PrzemekW Napisano 10 Grudnia 2024 Napisano 10 Grudnia 2024 (edytowane) 6 godzin temu, awiatik napisał: Pełna zgoda..... i kto by pomyślał że formy powstały w 1967 roku. Znaczy jesteśmy równolatkami. Bo to był bardzo dobry rok . Najlepszy . Przemek Edytowane 10 Grudnia 2024 przez PrzemekW 1 Cytuj
awiatik Napisano 1 Stycznia 2025 Autor Napisano 1 Stycznia 2025 Po dłuższej przerwie czas na małą aktualizację. Coś powoli sie robiło, wypraski i jakość jak na swoje lata nie są złe. Spasowanie dobre, jak dotąd ani grama szpachlówki nie potrzebowałem.... to chyba cud!!! Całość zapodkładowana i przygotowana do malowania. 5 Cytuj
awiatik Napisano 2 Stycznia 2025 Autor Napisano 2 Stycznia 2025 28 minut temu, barszczo napisał: Szybko poszło . Szybko? Przez niemal miesiąc tylko tyle przy dość prostym modelu.....słabo poszło....i należy się nagana. A tak całkiem serio to w tym okresie świątecznym podgoniłem, aby to skończyć i zabrać się za kolejny temat, którym będzie:..... i wzorem IBG czy AH podkręcać temat tego co to będzie... cdn....... 1 Cytuj
abtb Napisano 2 Stycznia 2025 Napisano 2 Stycznia 2025 44 minuty temu, awiatik napisał: podkręcać temat tego co to będzie... Tu-2 Potez 540 - Me-262 P-51 Mustang 1 Cytuj
awiatik Napisano 4 Stycznia 2025 Autor Napisano 4 Stycznia 2025 Moranek się pomalował ma aluminiowo-srebrno, a i lakier położony..... 2 Cytuj
awiatik Napisano 4 Stycznia 2025 Autor Napisano 4 Stycznia 2025 38 minut temu, zaruk napisał: Na aluminiowo-srebrno mówisz... No tako rzecze instrukcja. Lakier wyschnie, postaram się zróżnicować odcienie pomiędzy płótnem a blachą.... tak aby w miarę to wyglądało. Cytuj
awiatik Napisano 8 Stycznia 2025 Autor Napisano 8 Stycznia 2025 Moranek już na finiszu: pomalowany,polakierowany,..... czas na szkiełka i finalny montaż. 8 Cytuj
barszczo Napisano 8 Stycznia 2025 Napisano 8 Stycznia 2025 Bardzo ładny maluch, prawa oponka od wewnątrz do poprawek . Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 9 Stycznia 2025 Napisano 9 Stycznia 2025 Bardzo ładnie sklejony i pomalowany! Też go sklejałem chyba dwa lata temu jak miałem fazę na PSP we Francji i miło wspominam pracę nad nim Cytuj
awiatik Napisano 9 Stycznia 2025 Autor Napisano 9 Stycznia 2025 46 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Bardzo ładnie sklejony i pomalowany! Też go sklejałem chyba dwa lata temu jak miałem fazę na PSP we Francji i miło wspominam pracę nad nim 35 minut temu, zaruk napisał: Ładnie wygląda Formy do tego modelu są tak stare jak .... mimo tego nie ma tragedii. Do niedawna unikałem malowań: srebrnych/aluminiowych. Po prostu one mi nie leżały. takie malowania. Ale od Biesa powoli się bawię w takie malowania i coś tam wychodzi. Największym problemem tego zestawu były.....kalkomanie: bardzo cienkie. Cytuj
awiatik Napisano 20 Stycznia 2025 Autor Napisano 20 Stycznia 2025 Zabawa przy MS-230 zakończona. 9 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi