Mateusz Miarka Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 T e twoje teksty Pawełku mnie rozbrajają Ładnie wszystko, czekam na dalsze efekty perfum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Noo, ładne to, i w ogóle super A jak będzie pomalowany- jednolity kolor, czy jakieś kamo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2008 Noo, ładne to, i w ogóle super A jak będzie pomalowany- jednolity kolor, czy jakieś kamo? Będzie jednolity oliwkowy drab XF-62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 No widzę, że jestem mocno do tyłu z robotą w stosunku do kolegów. Ale już się poprawiam. Modelik już pokryłem bazowym XF62 Model wstępnie za pomocą pędzelka pokryłem płynem FUTURE (odpowiednik SIDOLUXU), zaraz jak podeschnie to opsikam go jeszcze raz dokładnie na błysk z aerka . Kalkomanii niestety nie udało się ocalić. Niektóre elementy udało mi się uratować za pomocą lakieru HUMBROL ale reszta była strasznie spękana. Więc wóz będzie miał niestety niekompletne napisy i numery . Dodałem też na wieży fikcyjny napis. Bez kalek wyglądał tak jakoś łyso. Więc wyłuskałem z dekalsów od Abramsa taki akurat napis jak nazwa jednego z moich ulubionych zespołów. No dobra i co teraz ? Jakiś wash ? Van dyke ze spirytusem czy z benzynką? Zlać washem cały model czy tylko pozapuszczać linie i zagłębienia ? HILFE !! HELP !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 No dobra i co teraz ? Jakiś wash ? Tak! Van dyke ze spirytusem czy z benzynką? Nie wiem Zlać washem cały model czy tylko pozapuszczać linie i zagłębienia ? Można zalać, ale ja obstawiałbym na washa punktowego w tym konkretnym przypadku. Ale to zależy jak bardzo chcesz go zabrudzić. Niemniej jednak wygląda pięknie. Trochę na to za późno (ostatnio sporadycznie zaglądam na forum- notoryczny brak czasu), ale brakuje mi mat antypoślizgowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Van dyke ze spirytusem czy z benzynką? Zdecydowanie benzyna, a jeszcze lepiej 'łajt spirit'. Zlać washem cały model czy tylko pozapuszczać linie i zagłębienia ? Zalezy co kto lubi. Ja smaruję całość gęstszą mazią, a potem oczyszczam za pomocą patyczków higienicznych, ściereczek i czego tam popadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2008 ale brakuje mi mat antypoślizgowych. Z przodu będzie falochron położony jeszcze. Ja robię najstarszą wersję Brada i z mojej skromnej wiedzy wynika ( i z fotek ), że ta wersja nie miała jeszcze tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Ja robię najstarszą wersję Brada i z mojej skromnej wiedzy wynika ( i z fotek ), że ta wersja nie miała jeszcze tego. Może masz rację. Szybki rzut okiem na fotki potwierdził jednak, że maty w wersji wczesnej były. http://www.primeportal.net/apc/epifanio_becerra/m2a0+/ A w szczególności to zdjęcie Jak widać jest to wersja wczesna (charakterystyczne fartuchy boczne) i ma maty. Jednak taki jak teraz wygląda pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2008 Może masz rację. Szybki rzut okiem na fotki potwierdził jednak, że maty w wersji wczesnej były. No to spaprałem sprawę. Nie dość, że w jarzmie działka nie mam dziur to i mat nie porobiłem. W następnym Bradleyu je zrobię. Obiecuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Oj tam się przejmujesz, i tak będzie ładny z matami czy bez... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 No to spaprałem sprawę. Nie dość, że w jarzmie działka nie mam dziur to i mat nie porobiłem. Crying or Very sad W następnym Bradleyu je zrobię. Obiecuję. ja w Strykerze nie zrobiłem pow. antypoślizgowych więc jesteśmy razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Widzę, że pojazd będzie z Reforgera - barszo fajnie. Ten napis na wieży to jednak zupełne SF - nazwy własne wykonywano normalnymi literami (pewnie szablony) i chyba zawsze w kolorze czarnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2008 Ten napis na wieży to jednak zupełne SF - nazwy własne wykonywano normalnymi literami (pewnie szablony) i chyba zawsze w kolorze czarnym. Masz rację, trochę improwizowałem a to dlatego, że jak już pisałem kalki w modelu się porozpadały i tylko niektóre ocalały. Więc zrobiłem takiego chmmmm "fristajla". Wybaczcie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 No to spaprałem sprawę. Nie przesadzaj, model prezentuje się pięknie. ja w Strykerze nie zrobiłem pow. antypoślizgowych więc jesteśmy razem Szczerze powiedziawszy, to ja mam wiele modeli wykonanych bez mat, a poinny tam być. Teraz będę pierwszy raz maty dorabiał właśnie w Bradley-u. Ten napis na wieży to jednak zupełne SF - nazwy własne wykonywano normalnymi literami (pewnie szablony) i chyba zawsze w kolorze czarnym. Wyobrźmy sobie, że jednym z członków załogi był graficiarz fan metalu i dorobił ten napis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marciu11 Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Pawle mój wielki. Ja jeszcze zrobił bym mu Filtr z brązu (fajnie złamie ten zielony kolor) i zrób mu kleksologię z olejów (zółta, biała, zielona i czarna) Da fajny eket zciemnienia i wypłowienia farby. A do tego zasymuluje pył i zakurzenie. Wasz stanowczo liniowy na to. jak na koniec dodasz tochę pyłu z pigmentów będzie cacy! A i zdeka bym postukał go przy włazach i zamkach (nawet lekka ale to lekka rdzawka przy tych obiciach i rysach) W końcu to jednak używany metal i ma prawo sie zarysować A wątpię żeby co co dzień oliwili jak Teciaki Modelik cacy i prawde mówiąc jak podobał mi się M2A2 tak Twoja robota wzmaga we mnie chęć na dokończenie mojego M2 Trzyumam kciuki! MarCiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi