awiatik Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia Mały MS-230 się powoli kończy, a to oznacza że należy na warsztat trafia nowy temat w postaci tej łodzi latającej. A do tego jeszcze ze znanej i lubianej firmy Amodel. Wypraski nie są jakoś tragiczne, bardziej się obawiam kalkomanii. Się zobaczy.... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia Modelarsko wspaniały. Ta rurkowa konstrukcja aż się prosi, aby wykonać ją z metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia Pot, krew i łzy. No i rzadki ptaszek, zasiadam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia Ciekawy temat, chętnie popatrzę. Wypraski rzeczywiście nie wyglądają źle. Kalki nieduże, więc może nie będzie źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia 45 minut temu, awiatik napisał: ...bardziej się obawiam kalkomanii. Się zobaczy.... ..polecam też uważać na spasowanie kadłuba przy kabinie + osadzenie oszklenia.... w ogóle szkiełka są pancerne i ciężkie do pocienienia, nie ma za bardzo co z nim zrobić ---> najlepiej zastąpić sztywną folią PET albo czymś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 5 Stycznia Autor Share Napisano 5 Stycznia 44 minuty temu, Wachmistrz napisał: Modelarsko wspaniały. Ta rurkowa konstrukcja aż się prosi, aby wykonać ją z metalu. Raczej nie będę aż tak szalał. 28 minut temu, barszczo napisał: Pot, krew i łzy. No i rzadki ptaszek, zasiadam . Nie pierwszy to zestaw z Amodela jaki popełniłem.....były gorsze. 9 minut temu, giberes napisał: . Kalki nieduże, więc może nie będzie źle. Bardziej o jakośc tych kalek się boję....jakoś tak słabo wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia 1 godzinę temu, awiatik napisał: Bardziej o jakośc tych kalek się boję....jakoś tak słabo wyglądają Moje ostatnie kładły się dobrze. Owszem, czarny nadruk sprawiał, że był ten fragment kruchy i mocno trzeba było uważać. Paski u mnie biegły przez całą długość samolotu, z jednej strony się trochę męczyłem, ale z drugiej przeciąłem kalkę na pół i było ok. Film mają cienki, dobrze reagował na sola i ładnie się wtopił. A, też słabo wyglądały na papierku i miałem podobne obawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano Środa o 17:22 Autor Share Napisano Środa o 17:22 Powoli do przodu, więcej szlifowania i pasowania..... pierwsze spojrzenie na wypraski były dośc pozytywne....ale po bliższym zapoznaniu...wyszło ile tam nadlewek itd. Powoli coś tam idzie, kadłub,skrzydło usterzenia...się będzie działo. p.s. A jak następnym razem najdzie mnie na taki model....wskażcie mi najbliższy kosz, albo stanowczo zasugerujcie wrzucenie takiego dzieła do szafy.Na wieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano Środa o 18:37 Share Napisano Środa o 18:37 Godzinę temu, awiatik napisał: A jak następnym razem najdzie mnie na taki model....wskażcie mi najbliższy kosz, albo stanowczo zasugerujcie wrzucenie takiego dzieła do szafy.Na wieki. A ja takie małe A-modele traktuję jako relaks po skomplikowany, nowoczesnych tworach z milionami części. Tutaj wiem, że kilka części, pilnik, szpachla i szybciutko lecimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano Środa o 18:43 Autor Share Napisano Środa o 18:43 4 minuty temu, giberes napisał: A ja takie małe A-modele traktuję jako relaks po skomplikowany, nowoczesnych tworach z milionami części. Tutaj wiem, że kilka części, pilnik, szpachla i szybciutko lecimy Pilniki,szpachla i tak lecę dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano Środa o 20:28 Share Napisano Środa o 20:28 (edytowane) Tu nie ma co narzekać jak się chce mieć w kolekcji nietypowy model to i takie paździerze trzeba sklejać. Pewnie nikt tego modelu nie wyda. Powodzenia w budowie. Edytowane Środa o 20:30 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano Środa o 20:45 Autor Share Napisano Środa o 20:45 13 minut temu, mig napisał: Tu nie ma co narzekać jak się chce mieć w kolekcji nietypowy model to i takie paździerze trzeba sklejać. Pewnie nikt tego modelu nie wyda. Powodzenia w budowie. A tak....to właśnie jest. Fakt, nikt tego nie wyda, niszowy to jest model. A skoro jest, trzeba walczyć. Jedno jest pewne, że kolejny model będzie czymś łatwo sklejalnym i dobrze spasowanym....tak mi się wydaje, że tak będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi