indus Napisano 20 Stycznia Share Napisano 20 Stycznia (edytowane) Hejka wszystkim. Tym razem pobawię się w budowę Stuarta z wojny na Pacyfiku. Zbyt wielu fotek nie znalazłem, będę starał się odwzorować wygląd w miarę wiernie. Na początek pokażę, co znalazłem. Do odtworzenia pojazdu użyję AFV Club 35S60 plus blaszki ET Model E35-187 i lufy KM-ów z Mastera. OK, zaczynamy budowę:). Na pierwszy rzut oka zestaw z AFV wygląda OK. Pierwszy niepokój pojawia się przy składaniu górnej części kadłuba z dolną. Pierwsze wrażenie jest takie, że nie pasują do siebie. Kusi, żeby piłować. Poczytałem na zagranicznych forach, pisali, żeby tego nie robić i atakować na siłę. Tak zrobiłem i jako tako daje się te dwa elementy ze sobą złożyć. Jednak to nie jest dokładność typu Tamiya. Wymieniłem też wszystkie plastikowe imitacje uchwytów i dałem błotniki z blaszki. Włazy w kadłubie wymagają nawiercenia wgłębień. Zamiast wgłębień mają wystające babole. Włazy mają jakiś obwarzanek, który w ogóle nie przypomina oryginału. Powinno wyglądać tak: Przerobione włazy: Zamontowane grille i odtworzony ich śrubunek: Edytowane 20 Stycznia przez indus 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indus Napisano 26 Stycznia Autor Share Napisano 26 Stycznia (edytowane) Tył wreszcie zakończony. Te chińskie blaszki w porównaniu do Abera czy Parta sprężynują i łatwo się łamią, choć muszę przyznać, że nawet pasują i mają dokładne detale. KM to było wyzwanie. Mnogość małych blaszek i uważna kolejność plus pięknie zrobiona lufa z Mastera. Następny etap — wieża. Edytowane 26 Stycznia przez indus 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 26 Stycznia Share Napisano 26 Stycznia Znakomicie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 27 Stycznia Share Napisano 27 Stycznia Nom. dobrze się zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano Wtorek o 11:45 Share Napisano Wtorek o 11:45 (edytowane) Pięknie. Blaszki ET Model E35-187 do tego konkretnego modelu (AFV?) Jakim CA kleisz - czarny VMS? Edytowane Wtorek o 11:49 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indus Napisano Wtorek o 13:33 Autor Share Napisano Wtorek o 13:33 1 godzinę temu, Lipstein napisał: Pięknie. Blaszki ET Model E35-187 do tego konkretnego modelu (AFV?) Jakim CA kleisz - czarny VMS? Dzięki. Tak, to te blaszki. Kleje podstawowy to Mxbon 412 (super klej przemysłowy, ale już nie ma go w sprzedaży), a czarny to 580 Unimer (rzadki i ma słabsze łączenie), można nim imitować spawy i łatwo redukować jego powierzchnię debonderem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Wtorek o 16:11 Share Napisano Wtorek o 16:11 Dobrze idzie. chciałbym móc opanować na takim poziomie blaszki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano Wtorek o 19:40 Share Napisano Wtorek o 19:40 Gdyby to był Sherman to bym napisał złoto dla zuchwałych, a tak to to napiszę tylko że złote i nieskromne. Piękna jubilerska robota, świeci się jak barokowa rzeźba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi