mysiek13 Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia Cześć Mam kilka modeli 3D w 72 różnych firm i niektóre są fajne prawie od razu "utwardzone" minimalne doświetlanie lampą UV i praktycznie same odchodzą "wlewki" i można obrabiać, sklejać czy gruntować model... Ale niestety na kilku np Star 266 cysterna mam problem , że pomimo dośc długiego naświetlania lampą i wystawienia na promieniowanie słoneczne ciągle jest "lepki" i nie do końca utwardzony... Na jakimś zagranicznym forum , chyba Braillescale na Tapatalk czytałem żeby go przemyć w IPA... Czy mieliście podobne problemy i jak z nich wybrnęliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia Wydruki żywiczne myje się w IPA żeby pozbyć się resztek płynnej jeszcze żywicy po druku, następnie utwardza światłem UV. Na pewno IPA nic nie powinna popsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia 3 godziny temu, mysiek13 napisał: Star 266 cysterna Od kogo ten modelik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 24 Stycznia Autor Share Napisano 24 Stycznia 3dTrainsModels , mam tez od nich figurki LWP w 72 - przyszły też takie "lepkie" ale się szybko utwardziły a ten Star to tak słabo :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia Tak jak pisali koledzy wyżej- przemyj wydruk IPA. Również myję w Ipie, z pomocą myjki ultradzwiękowej. Obecnie ceny najprostszych myjek są tak niskie, że warto rozważyć zakup. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 24 Stycznia Autor Share Napisano 24 Stycznia Dzięki za info, jakąś konkretną polecasz? bp jak wklikałem w google to ich jest baardzo duży wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia 29 minut temu, mysiek13 napisał: 3dTrainsModels Dzięki! Tego nie znałem. Star jak Star, ale z figurek to na pewno coś się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 24 Stycznia Autor Share Napisano 24 Stycznia zobacz jakie tutaj maja fajne "rendery" tylko nigdzie info jak to można zmówić Wojskowe – Kolekcjonerskie opracowania modeli 3D Co do figurek to ogólnie nie są tragiczne ale pozy maja takie strasznie mało dynamiczne, spodziewałem się większego "wodotrysku" ale też nie są najgorsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia 37 minut temu, mysiek13 napisał: Wojskowe – Kolekcjonerskie opracowania modeli 3D O cholera Oglądając to, z wrażenia można popuścić w spodnie. Ale faktycznie, nie ma żadnego kontaktu, więc może to tylko strona - wydmuszka. Zwłaszcza, że niektóre propozycje maja już 4 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia 1 godzinę temu, Grzes napisał: Ale faktycznie, nie ma żadnego kontaktu, więc może to tylko strona - wydmuszka. Zwłaszcza, że niektóre propozycje maja już 4 lata. https://www.facebook.com/ukka.model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia @_OldMan_ uprzedziłeś mnie, bo właśnie znalazłem namiar na niektórych fotkach. Jest też adres strony: https://www.lukesworkshop.eu/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia 7 godzin temu, mysiek13 napisał: Dzięki za info, jakąś konkretną polecasz? bp jak wklikałem w google to ich jest baardzo duży wybór Ja używam takie najprostszej granicach 120zł. To mi wystarcza póki co 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 27 Stycznia Autor Share Napisano 27 Stycznia W dniu 24.01.2025 o 15:51, Grzes napisał: @_OldMan_ uprzedziłeś mnie, bo właśnie znalazłem namiar na niektórych fotkach. Jest też adres strony: https://www.lukesworkshop.eu/ Napisałem do nich w sprawie Starów, będę informował na Forum o ewentualnej dostępności 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 29 Stycznia Autor Share Napisano 29 Stycznia Napisali że niestety na chwilę obecną tylko kolejkowa 1/87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Stycznia Share Napisano 29 Stycznia 54 minuty temu, mysiek13 napisał: Napisali że niestety na chwilę obecną tylko kolejkowa 1/87 Myślę, że będę miał lepsze informacje dot. zabudów lotniskowych. jeszcze chwilkę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi