skala72 Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Pentel - Hybrid Gel Grip K118 Skala to jest cienkopis ŻELOWY. Szczerze wątpię żeby to pisało po plastiku... Spoko, pisze na farbie, można wypisywać różne rzeczy, tylko ... trzeba później zabezpieczyć, aby się nie starło, np. lakierem do matowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 Skoro pisze po farbie to może komuś się przyda. Zabezpieczanie matem z pędzla może to jedynie rozmazać. A po za tym nie uważasz że będzie strasznie 'wypukłe'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Skoro pisze po farbie to może komuś się przyda. Zabezpieczanie matem z pędzla może to jedynie rozmazać. A po za tym nie uważasz że będzie strasznie 'wypukłe'? Nie rozmaże, wypróbowałem już i nie jest też wypukłe. Spróbuj na wnętrzu jakiegoś modelu i się przekonasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 Hymmm... No to jest to już jakiś pomysł Ale dopiero na przyszłość ta kalka już zostanie bo już ją pojechałem sido Ale i tak dzięki! Teraz będzie: -wash, -mój pierwszy drybrush, -jw tylko że obicia, No i zobaczymy jak to wyjdzie... Myślę jeszcze cały czas żeby zrobić jakiś filterek (żółta dla plastyków) przed wash'em dla zróżnicowania ale trochę się boję, że to spapram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Można tym pisać, rysować np. białe krzyże na zdobycznych wozach itd.., ale uwaga, musi to trochę przeschnąć i inaczej zetrzesz paluchem i ... kicha. Wiesz, potrzeba Matką wynalazków lub alternatyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 Witam już któryś raz z kolei Wczoraj suczce dostało się wash'em i wygląda tak: Jak ogólnie wiadomo oleje artystyczne schną i schną i schną... Więc trzeba czekać Aha dokleiłem jeszcze ostatnią część-lampę trochę zmodyfikowaną Jak mi wyszła? Może być czy kaszana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Chyba troszkę za bardzo rozjaśniłeś te fotki, bo SU wygląda jakby było niebieskie. Wash z tego co widzę, całkiem niezły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 Szczerze mówiąc mało co je zmieniałem. Ciężko było mi zrobić zdjęcia bo dziś jakoś tak pochmurnie ale jednak nie do końca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 Post pod postem no ale pora na mały apdejcik Miałem dzisiaj trochę czasu i spożytkowałem go przy modelu Na warsztacik wziąłem zapasowe gąski, które pomalowałem metalizerem humbrola steel, ale były jak dla mnie trochę za jasne, więc dostały metalizerem gunmetal i jest chyba trochę lepiej. Później pomalowałem zęby gąsek w/w stalowym. I na koniec dorobiłem linę Zestawowa nie nadawała się do niczego. Wyglądała raczej jak jakiś obły robal. Myślę że ta wygląda chociaż trochę lepiej No to daję fotki coby poprzeć swoje słowa P.S. Jak wyszły fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 P.S. Jak wyszły fotki? Fotki dobrze wyszły i model też jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Witam! Na powtórzonych zdjęciach wygląda bardzo, ale to bardzo apetycznie Tak trzymać Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Fotki znacznie lepsze. Model wygląda naprawdę przyjemnie. Lina też niczego sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Fajny ten "Frundze". Troszkę ogniwa gasienic nieco niektóre odstają ale to można jeszcze poprawić. Poza tym spoko. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 Troszkę ogniwa gasienic nieco niektóre odstają Oj musiałem paluchem zahaczyć przy robieniu fotek. Wystarczy przycisnąć palcem i już będą ok Dzięki za bardzo pokrzepiające i dające kopa komentarze Teraz się przymierzam do obić i... obym tylko nie spierniczył tego co już jest... Edit: Właśnie... Zadam małe pytanko które mnie nurtuje. Mianowicie co pierwsze obicia czy zacieki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Ja bym robił pierwsze obicia ale nie mam wielkiego doświadczenia więc może jeszcze się ktoś wypowie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Kolejność nie ma większego znaczenia - zrób jak uważasz za słuszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Myślę, że najpierw obicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Dzięki za rady! To jeszcze jedno pytanko: wiecie może jakiej długości była antena w SU-122? Byłbym bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2009 Kolejny update'cik. Hymmm... Próbowałem tego kurdupelka okurzyć tak porządnie, ale nie wiem czy nie przesadziłem Ogólnie zamysł był taki, że najpierw było dość sucho, więc działo strasznie się ukurzyło... no i potem spadł deszczyk i kurz spłynął w zakamarki... Przepraszam Was za kiepskie fotki ale nie dałem rady zrobić lepszych Proszę o komentarze, jakieś rady, co jest nie tak? P.S. Zauważyłem dopiero na fotkach że jeszcze antenę trza dorobić Nie wiecie może jaka była jej długość w rzeczywistości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Hej - jest dobrze - to etap przejściowy -płaski i brzydki - zacznij teraz różnicować to co zdziałałeś - White spiryt, oleje artystyczne, lakier połysk i do zabawy - spływy i zacieki po deszcu, oleju , itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2009 rollingstones jakie kolorki farb artystycznych byś polecił na zróżnicowanie tego syfku? To co jest zrobiłem z suchych pasteli + benzyna do zapalniczek. Muszę poćwiczyć zacieki - kiepsko mi wychodzą Jeszcze pytanko co do lakieru: wystarczy sido? Chciałbym jeszcze zrobić coś w stylu niedoschniętego deszczu gdzieniegdzie w zakamarkach. Jak to zrobić? Zalać syfek w kątach delikatnie sido? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Kurzenie wygląda bardzo przyzwoicie. Kolega rollingstones ma rację. Ja osobiście dałbym mu jeszcze troszkę błotka na koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 \Wiesz z olejami to nie ma co się przejmować kolorem - ty można dowolnie mieszać - powiedz co chcesz ośiągnąć (pora roku efekt )i jakie masz kolory obecnie - jeśli nie masz to kup sobie abteilungi miga - są jużw miare dopasowane do kolorystycznie do efektów nizbędnych w pancerce - i co ważne są tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2009 Obecnie mam tylko czerń kostną, brąz van dyck, umbrę paloną i azo yellow lemon (nie wiem jak to po polskiemu) wszystkie talens van gogh. Model jest w malowaniu z lata '43. Chciałbym żeby ten kurz wyglądał jakby spadł deszcz w gorący dzień i wszystko szybko zaczęło odparowywać, ale w zakamarkach zostałą jeszcze wilgoć (wiem marzenia ściętej głowy...). I właśnie nie wiem czy do tego potrzebny mi będzie inny kolor tego kurzu czy jak kapnę tu i tam sido to on odpowiednio ściemnieje? Tych abteilungów spróbuję w przyszłości Tomku dzięki. Też mi się wydaje, że koła są za czyste. Błotka nie umiem zrobić ostatnio jak próbowałem to mi wyszła zmutowana rdza Zrobię je chyba mocniej i trochę ciemniej przykurzone (jak mi w ogóle to wyjdzie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Bardzo ładnie wygląda, tylko ta diabelska lina, sam mam zawsze problemy z jej ułożeniem, albo za krótka, albo z gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi