Paweł Czarnocki Napisano 5 Lipca Share Napisano 5 Lipca Kurde ....... gdybym będąc wtedy w wojsku miał kolorowy cyfrowy aparat ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 5 Lipca Share Napisano 5 Lipca 33 minuty temu, Paweł Czarnocki napisał: Kurde ....... gdybym będąc wtedy w wojsku miał kolorowy cyfrowy aparat ......... To do dzisiaj byś z pierdla nie wyszedł za szpiegostwo . Przemek 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Lipca Share Napisano 5 Lipca 3 godziny temu, Paweł Czarnocki napisał: Kurde ....... gdybym będąc wtedy w wojsku miał kolorowy cyfrowy aparat ......... Mógłby być nawet czarno-biały 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 15 Lipca Autor Share Napisano 15 Lipca Silnik… 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 17 Sierpnia Autor Share Napisano 17 Sierpnia Kilka fotek przed malowaniem. Mam nadzieję że zdążę do 20 września 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 24 Sierpnia Autor Share Napisano 24 Sierpnia Walczę dalej 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 25 Sierpnia Share Napisano 25 Sierpnia Elegancko- mogę poprosić o przepis na malowanie wydechu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 25 Sierpnia Autor Share Napisano 25 Sierpnia 15 godzin temu, makinen napisał: Elegancko- mogę poprosić o przepis na malowanie wydechu? Wydech pomalowany Tamiya Aluminium. Brudzony po kolej od AK washem Engine Grime, Dark i Medium Rust Deposits. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 3 Września Autor Share Napisano 3 Września Plandeka i kabina wstępnie zrobiona. Ruszamy z dalszą pracą. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 4 Września Share Napisano 4 Września (edytowane) Byłem w wojsku kierowcą i śmigałem wieloma Starami 266. Te zbiorniczki z tyłu kabiny były mlecznobiałe z czarnymi dekielkami a wężyki zależało od wozu albo czarne albo też takie mlecznoprzezroczyste .... a reszta miodzio Edytowane 4 Września przez Paweł Czarnocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 4 Września Autor Share Napisano 4 Września 39 minut temu, Paweł Czarnocki napisał: Byłem w wojsku kierowcą i śmigałem wieloma Starami 266. Te zbiorniczki z tyłu kabiny były mlecznobiałe z czarnymi dekielkami a wężyki zależało od wozu albo czarne albo też takie mlecznoprzezroczyste .... a reszta miodzio Wiem wiem na spokojnie to jest jeszcze do pomalowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 5 Września Share Napisano 5 Września Wojtek.... zrób inną plandekę. Obecna wygląda jak papierowy nadmuchany balon; może jeśli nie chcesz już z nią walczyć od zera, nadaj jej kształt bardziej dociśniętej do pałąków stelaża. Moim skromnym zdaniem oczywiście i z szacunkiem do całej reszty detali dodanych przez Ciebie do tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 5 Września Autor Share Napisano 5 Września 3 godziny temu, Lipstein napisał: Wojtek.... zrób inną plandekę. Obecna wygląda jak papierowy nadmuchany balon; może jeśli nie chcesz już z nią walczyć od zera, nadaj jej kształt bardziej dociśniętej do pałąków stelaża. Moim skromnym zdaniem oczywiście i z szacunkiem do całej reszty detali dodanych przez Ciebie do tego modelu. Rozumiem, szanuję Twoją opinię. Usiądę do tego jeszcze raz i popatrzę jak to wygląda. Prędzej skłaniałbym się do dociśnięcia do stelażu niż robienie tego od nowa. Nie ukrywam robię to pierwszy raz, więc masz prawo tak to oceniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Września Share Napisano 7 Września Dociskaj! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2211 Napisano 7 Września Share Napisano 7 Września Proszę bardzo z moich osobistych zdjęć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2211 Napisano 7 Września Share Napisano 7 Września Hihi ten gość z chorągiewką to ja w razie jakichkolwiek pytań pisz co wiem to podpowiem. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 7 Września Autor Share Napisano 7 Września 14 godzin temu, Lipstein napisał: Dociskaj! Zdjęcie robione na szybko. Myślę, że więcej się nie da Płakać nie będę Lecimy dalej bo czas nagli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Września Share Napisano 8 Września 7 godzin temu, wojtek78555 napisał: czas nagli Najgorszy doradca 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 8 Września Autor Share Napisano 8 Września 2 godziny temu, Grzes napisał: Najgorszy doradca Zgadza się ale trzeba zachować przy tym chłodną głowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 8 Września Share Napisano 8 Września Godzinę temu, wojtek78555 napisał: Zgadza się ale trzeba zachować przy tym chłodną głowę W ten model włożyłeś już kupę roboty i wygląda kapitalnie a teraz na sam koniec chcesz tą plandeką spierniczyć cały efekt jaki uzyskałeś do chwili obecnej. Żadne dociskanie ci nie pomoże, porównaj drugą fotkę z pierwszą to zobaczysz różnicę w wyglądzie. P.S. Nie traktuj mych słów jak krytyki tylko jako chęć pomocy. Jeśli chcesz pozostawić twoją plandekę to najłatwiejszym wyjściem będzie założenie siatki maskującej , 2 przykłady poniżej zrobić nową częściowo pozwijaną ew. zrób sobie tak zwane kopyto ze styropianu , na to załóż pałąki z drutu .Następnie papier (serwetki ?) kładziesz na górę i pędzlem nakładasz warstwę kleju zmieszanego z wodą , może być to Wikol . Miedzy nakładaniem warstw rozwodnionego kleju możesz tworzyć imitację zwisów pofałdowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Września Super Moderator Share Napisano 8 Września Cześć. Nie ma co owijać w bawełnę, ta plandeka wygląda źle. Jak robiłem plandekę na swoim Uazie, to zastosowałem chusteczkę higieniczna. Gdy namaczałem ją wodą z wikolem, to sama się układała na stelażu i zostawała taka obwiśnięta. Twoja wygląda jak by napuchnięta była, w ogóle nie lezy na stelażu, jak wiatrołap. Nie obraź się tylko chcemy pomóc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 8 Września Autor Share Napisano 8 Września 49 minut temu, bulik58 napisał: W ten model włożyłeś już kupę roboty i wygląda kapitalnie a teraz na sam koniec chcesz tą plandeką spierniczyć cały efekt jaki uzyskałeś do chwili obecnej. Żadne dociskanie ci nie pomoże, porównaj drugą fotkę z pierwszą to zobaczysz różnicę w wyglądzie. P.S. Nie traktuj mych słów jak krytyki tylko jako chęć pomocy. Jeśli chcesz pozostawić twoją plandekę to najłatwiejszym wyjściem będzie założenie siatki maskującej , 2 przykłady poniżej zrobić nową częściowo pozwijaną ew. zrób sobie tak zwane kopyto ze styropianu , na to załóż pałąki z drutu .Następnie papier (serwetki ?) kładziesz na górę i pędzlem nakładasz warstwę kleju zmieszanego z wodą , może być to Wikol . Miedzy nakładaniem warstw rozwodnionego kleju możesz tworzyć imitację zwisów pofałdowań. Rozumiem spoko. Plandekę robiłem z chusteczki higienicznej a tak na prawdę z dwóch bo była tylko dwu warstwowa i się rwała niesamowicie. Najpierw ją namoczyłem całą w roztworze i po wyschnięciu dociąłem do odpowiednich wymiarów/ kształtu i zrobiłem dziury do linki mocującej bo łatwiej było mi pracować ze sztywniejszą chusteczką. Potem całość znowu zamoczyłem ponownie żeby dopasować do stelażu i po wyschnięciu pomalowałem. Dalej wiadomo kolejne detale. Nie wiem co zrobiłem źle w którym momencie czy to kwestia zbyt dopasowanych wymiarów czy zrobiłem czegoś za dużo w jakimś etapie? Macie jakiś przykład plandek zrobionych na modelu ? Chciałabym zobaczyć przykłady żeby chociaż częściowo sobie porównać oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Września Super Moderator Share Napisano 8 Września 42 minuty temu, wojtek78555 napisał: Chciałabym zobaczyć przykłady żeby chociaż częściowo sobie porównać oczywiście. Plandeka była namaczana i jeszcze kilka razy zwinięta. Jest zrobiona z chusteczki higienicznej. Nie wiem czy to dobry przykład, ale proszę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 8 Września Share Napisano 8 Września (edytowane) Godzinę temu, wojtek78555 napisał: Może te filmiki zwłaszcza ten drugi ci pomoże , jeśli nie dasz rady to może pomyśl o samej siatce maskującej zawieszonej na pałąkach ew. pozwijanej plandece jak poniżej , to będzie o wiele łatwiejszej jak cała plandeka. Powodzenia życzę P.ś . Żeby nie zalać modelu wymierz pałąki i w jakiej odległości stoją jeden od drugiego , zrób z odpowiedniego drutu ww. pałąki wsadź je w styropian i wtedy możesz spokojnie bez obawy o zniszczenie modelu pracować nad plandeką. Make tarps, covers and crates using paper, glue and water YouTube · Andy's model and stuff Wyświetlenia: ponad 21,8 tys. · 5 lat temu How to make canvas covers and tarps on a scale model - VMS Paper Shaper tutorial Edytowane 8 Września przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 8 Września Autor Share Napisano 8 Września (edytowane) No dobra to działam od nowa Tym razem chyba się uda. Będę wstawiał na bieżąco etap po etapie w razie czego możecie pisać jeśli będzie coś nie tak. Edytowane 8 Września przez wojtek78555 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi