Kapitan_Kurt Napisano 26 Marca Share Napisano 26 Marca Witam serdecznie, przedstawiam gotowy model Abramsa z 1 batalionu czołgów w Żurawicy. Zrobiony został na zamówienie, wzbogacony o zestaw do polskich Abramsów od Scale23, jak i również gąsienice z MG’s Armour Models Workshop. Sam model składa się w miarę przyjemnie, jednak posiada dużo przesunięć form. Prawie każdą część w związku z tym trzeba przeszlifować. Co więcej instrukcja jest napisana w sposób całkowicie mylący, dlategóż należy się wspomagać dostępnymi referencjami, gdyż w inny sposób nie uda się złożyć polskiej wersji. Co do etapu po budowie, to postawiłem sobie parę celi do osiągnięcia podczas tej budowy. Mianowicie chciałem sprawdzić jak daleko mogę się posunąć z rozjaśnieniami kamuflażu, tak by te nie zanikły w trakcie brudzenia. Kolejno, spróbować techniki weatheringu za pomocą suchych pigmentów oraz farb olejnych. Będąc zadowolony z efektu uważam, że spełniłem założone cele, jednocześnie popełniając parę błędów. Miałem problem z lakierem matowym, który najpierw nie chciał zaschnąć, a jak już zasechł, to potrafił się odkleić po dotknięciu. Źle skomponowałem odcień zakurzeń do odcienia błota na kołach. Niepotrzebnie przetarłem broń pokładową grafitem, gdyż wyszła nienaturalnie świecąca. Nic to jednak, dzięki temu modelowi mogłem sobie troszkę poeksperymentować. 26 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 26 Marca Share Napisano 26 Marca No to chyba w Świdnicy go nie obejrzymy. A taki był ładny. Amerykanski. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca Bardzo dobra praca - spójna w odbiorze. Dość intensywne brudzenie, ale dobrze się to ogląda... Masz jakieś zdjęcie referencyjne na umiejscowienie przedniej tablicy rejestracyjnej? Nie spotkałem się z tablica na górze kadłuba na żadnym zdjęciu dotychczas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca Zarąbiście ufajdany! Takie czołgi lubię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 27 Marca Autor Share Napisano 27 Marca 1 godzinę temu, mandrivecs napisał: Bardzo dobra praca - spójna w odbiorze. Dość intensywne brudzenie, ale dobrze się to ogląda... Masz jakieś zdjęcie referencyjne na umiejscowienie przedniej tablicy rejestracyjnej? Nie spotkałem się z tablica na górze kadłuba na żadnym zdjęciu dotychczas. Nie, to moja inwencja twórcza. Można by rzec, propozycja w pewnym sensie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca Pierwsze na co zwróciłem uwagę to ślady butów, mam nadzieje że regulaminowych Psiknąłbym lufę od góry matem jeśli to jeszcze możliwe i pigmenty nie odlecą. Pojazd który widziałem tak się prezentował. Zamawiający będzie zadowolony, to pewne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca Dobre bo polskie!!! Klasa sam w sobie. BABA RYBA 2025 będzie z dyplomem i medalem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca Może i nie jest za bardzo efektowny, ale przynajmniej wiadomo że merytorycznie pewnie wypas, a to jedno z drugim to wiadomo jak to wygląda w świecie modelarskim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi