adamkijak Napisano 28 Marca Share Napisano 28 Marca Hej Jako że mi został M920 z poprzedniego projektu postanowiłem zamienić go na M917, czyli wywrotkę, rama itd jest taka sama tylko muszę zbudować zabudowę od podstaw. Zeby nie było za łatwo postanowiłem też zbudować praktycznie od zera platformę kolejową na której m917 wyląduje. projekt będzie miksem normalnych modeli, troszkę 3d druku i klasyczne skrobanie w plastiku od zera. Projekt jak na razie, kupiłem platformę w H0 żeby mieć skąd wymiary brać i przeskalować. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 28 Marca Autor Share Napisano 28 Marca Posunąłem temat do przodu dzisiaj: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 28 Marca Share Napisano 28 Marca fajne graffiti chociaż może bardziej by pasowało nabazgrane coś "militarnego" np semper fi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 28 Marca Autor Share Napisano 28 Marca 29 minut temu, M.A.V. napisał: fajne graffiti chociaż może bardziej by pasowało nabazgrane coś "militarnego" np semper fi To jest stary model, tak go włożyłem na platformę dla skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 28 Marca Share Napisano 28 Marca aaa OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca Też tak pomyślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 6 Kwietnia Autor Share Napisano 6 Kwietnia Ok, postęp jest, jeszcze mnóstwo szlifowania i dopieszczania ale już zaczyna wglądać. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia Super to wygląda. Budujesz to z HIPSu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 6 Kwietnia Autor Share Napisano 6 Kwietnia 40 minut temu, Juffre napisał: Super to wygląda. Budujesz to z HIPSu? Z czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia płytek polistyrenowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 6 Kwietnia Super Moderator Share Napisano 6 Kwietnia @adamkijakHigh Impact Polystyrene -Hips nazwa handlowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 6 Kwietnia Autor Share Napisano 6 Kwietnia Tak, zazwyczaj kupuje produkt od Evergreen, chociaż ostatnio dostałem arkusze A3 od jakiegoś innego producenta, mieli w lokalnym sklepie modelarskim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Kwietnia Share Napisano 8 Kwietnia W dniu 6.04.2025 o 23:26, adamkijak napisał: Tak Szacun, naprawdę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano Czwartek o 12:49 Share Napisano Czwartek o 12:49 W dniu 6.04.2025 o 20:26, adamkijak napisał: Ok, postęp jest, jeszcze mnóstwo szlifowania i dopieszczania ale już zaczyna wglądać. Jest MOC . Po tym wagonie wyraźnie widać Przyjacielu że niezbędny know-how posiadasz. To może w ramach ukompletowania tego pociągu może pokusisz się o zrobienie wielkiej amerykańskiej lokomotywy spalinowej o takiej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano Czwartek o 17:55 Autor Share Napisano Czwartek o 17:55 5 godzin temu, Adams M1A1 napisał: Jest MOC . Po tym wagonie wyraźnie widać Przyjacielu że niezbędny know-how posiadasz. To może w ramach ukompletowania tego pociągu może pokusisz się o zrobienie wielkiej amerykańskiej lokomotywy spalinowej o takiej: Absolutnie nie da rady, ale dzięki za wiarę we mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano Czwartek o 19:07 Super Moderator Share Napisano Czwartek o 19:07 no zależy jak bardzo chcesz być "redukcyjnie"poprawny bo obawiam się że układ hamulcowy to wyzwanie, model w H0 tu nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano Czwartek o 21:31 Autor Share Napisano Czwartek o 21:31 2 godziny temu, Greif napisał: no zależy jak bardzo chcesz być "redukcyjnie"poprawny bo obawiam się że układ hamulcowy to wyzwanie, model w H0 tu nie pomoże. A to a propo wagonu czy lokomotywy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano Piątek o 04:17 Super Moderator Share Napisano Piątek o 04:17 @adamkijak Lokomotywa to gruby temat, ale sam wagon jak nie ma się dokumentacji to też wyzwanie, podglądałem model cysterny z H0 a po zweryfikowaniu z zdjęciami wyszła masa uproszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano Piątek o 10:25 Autor Share Napisano Piątek o 10:25 6 godzin temu, Greif napisał: @adamkijak Lokomotywa to gruby temat, ale sam wagon jak nie ma się dokumentacji to też wyzwanie, podglądałem model cysterny z H0 a po zweryfikowaniu z zdjęciami wyszła masa uproszczeń. Hej, no to raczej będzie masa uproszczeń, wzoruje się na modelu z H0 z powodu łatwości przeskalowania, nie mogłem za bardzo znaleść nic w sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano Niedziela o 16:21 Autor Share Napisano Niedziela o 16:21 Hej podlubalem cos dalej w ten weekend, pozostały te elementy co łączą wagony ( nie mam pojęcia jak się zwą ), spróbuję coś tam z systemy hamulcowego odwzorować no i drewniany pokład. Zacząłem też M917, zdjęcia ze śmigłowcem tak dla zabawy. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano Niedziela o 17:08 Super Moderator Share Napisano Niedziela o 17:08 Masz za darmo na Cults3d plik za free tylko druknąć co prawda uproszczone bo to pod H0 no ale zawsze to lepsze niż nic https://cults3d.com/en/3d-model/game/train-car-undercarriage-parts-in-h0-scale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano Niedziela o 17:32 Autor Share Napisano Niedziela o 17:32 22 minuty temu, Greif napisał: Masz za darmo na Cults3d plik za free tylko druknąć co prawda uproszczone bo to pod H0 no ale zawsze to lepsze niż nic https://cults3d.com/en/3d-model/game/train-car-undercarriage-parts-in-h0-scale Od nich drukowałem elementy wózka w 1:32, 2 tygodnie musiałem czekać, ale dotarły w dobrym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano Niedziela o 17:34 Super Moderator Share Napisano Niedziela o 17:34 Drukuj u Przemka Emp3d.eu szybko i solidnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi