Skocz do zawartości

M917+platforma kolejowa 1:35

adamkijak

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Jako że mi został M920 z poprzedniego projektu postanowiłem zamienić go na M917, czyli wywrotkę, rama itd jest taka sama tylko muszę zbudować zabudowę od podstaw.

Zeby nie było za łatwo postanowiłem też zbudować praktycznie od zera platformę kolejową na której m917 wyląduje.

projekt będzie miksem normalnych modeli, troszkę 3d druku i klasyczne skrobanie w plastiku od zera.

Projekt jak na razie, kupiłem platformę w H0 żeby mieć skąd wymiary brać i przeskalować. 

IMG_6634.jpeg

IMG_6633.jpeg

IMG_6631.jpeg

• Like 3

29 minut temu, M.A.V. napisał:

fajne graffiti  :super:   chociaż może bardziej by pasowało nabazgrane coś "militarnego" np semper fi

To jest stary model, tak go włożyłem na platformę dla skali 

W dniu 6.04.2025 o 20:26, adamkijak napisał:

Ok, postęp jest, jeszcze mnóstwo szlifowania i dopieszczania ale już zaczyna wglądać. 

IMG_6649.jpeg

IMG_6650.jpeg

IMG_6648.jpeg

IMG_6647.jpeg

Jest MOC 💪. Po tym wagonie wyraźnie widać Przyjacielu że niezbędny know-how  posiadasz:super:. To może w ramach  ukompletowania tego pociągu może pokusisz się o zrobienie  wielkiej amerykańskiej lokomotywy spalinowej o takiej:

441407_c.jpg

5 godzin temu, Adams M1A1 napisał:

Jest MOC 💪. Po tym wagonie wyraźnie widać Przyjacielu że niezbędny know-how  posiadasz:super:. To może w ramach  ukompletowania tego pociągu może pokusisz się o zrobienie  wielkiej amerykańskiej lokomotywy spalinowej o takiej:

441407_c.jpg

Absolutnie nie da rady, ale dzięki za wiarę we mnie 

6 godzin temu, Greif napisał:

@adamkijak Lokomotywa to gruby temat, ale sam wagon jak nie ma się dokumentacji to też wyzwanie, podglądałem model cysterny z H0 a po zweryfikowaniu z zdjęciami  wyszła masa uproszczeń. 

Hej, no to raczej będzie masa uproszczeń, wzoruje się na modelu z H0 z powodu łatwości przeskalowania, nie mogłem za bardzo znaleść nic w sieci. 

Hej

podlubalem cos dalej w ten weekend, pozostały te elementy co łączą wagony ( nie mam pojęcia jak się zwą ), spróbuję coś tam z systemy hamulcowego odwzorować no i drewniany pokład. 
Zacząłem też M917, zdjęcia ze śmigłowcem tak dla zabawy. 

IMG_6665.jpeg

IMG_6666.jpeg

IMG_6664.jpeg

IMG_6663.jpeg

• Like 2
  • Haha 1

22 minuty temu, Greif napisał:

Masz za darmo na Cults3d
header.webp.363282b33ed88fd0f5c0b4d4c24ad845.webp

plik za free tylko druknąć co prawda uproszczone bo to pod H0 no ale zawsze to lepsze niż nic

https://cults3d.com/en/3d-model/game/train-car-undercarriage-parts-in-h0-scale

Od nich drukowałem elementy wózka w 1:32, 2 tygodnie musiałem czekać, ale dotarły w dobrym stanie.