Nexus Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 W zasadzie równie dobrze mógłby wylądować w dziale SF, ale jako samolot z czasów nam bliższych wstawiam go tutaj. Budowa trwała długo i jest to mój pierwszy model po 13 latach (nie liczę Lambo dla syna ). Również pierwszy, który malowałem aerografem. Kamuflaż to próba skopiowania slowackiego MiGa-29 "921", który mnie urzekł. Powiedzmy, że to taka wprawka do przyszłej budowy tego samolotu. Wiele niedoróbek, ale bardziej chodziło mi o sprawdzenie, czy daję sobie radę po tylu latach Model też leciwy i wymaga trochę pracy, by wyglądał w miarę porządnie. Ćwiczyłem też na nim neutral wash Miga. Kalki położone tylko na spodzie i statecznikach, nie chciałem psuć kompozycji kamo czerwonymi gwiazdami Kabina lekko się przechyliła, ale można to skorygować, bo jest przyklejona na klej do owiewek Gunze, który działa jak gumowy zawias Zdjęcia zrobione na szybko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Genialny Strasznie mi się ten "samolot" podoba nieważne że nie istniał kamo ekstra! mam takiego miga w 1:48 tylko jest cały czarny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Ej no bardzo fajnie wyszedł. I kamo też wyszło ok, szkoda tylko, że nie dorzuciłeś jeszcze jednego koloru. Jak to maskowałeś? Bo odkąd tylko zobaczyłem to maskowanie to się zastanawiam jak to efektywnie i efektownie zrobić. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Piękny samolot i fajny model. Szkoda, ze oryginalnie ma tak mało linii podziału i w ogóle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 13 Listopada 2008 Autor Share Napisano 13 Listopada 2008 Zastanawiałem się nad trzecim kolorem, ale stwierdziłem, że to za dużo jak na pierwszy raz z aerografem Model jest rzeczywiście ubogi, ale myślę, że da się z niego wyciągnąć więcej. Kalki też niestety odstają od obecnych standardów, bo są jednak trochę za grube. Może byłoby lepiej, gdybym je potraktował Mr.Mark Softerem Gunze, a nie tylko Mr.Mark Setterem. Ściąga na malowanie. Na kratkowaną kartkę (wydruk z podziałką 2mm) przykleiłem taśmę Tamyii od spodu, a potem wycinałem nożykiem po ręcznie wyznaczonym konturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Hmm - skoro model Nexusa to musi tam gdzies byc zamontowane GAU-8. Gdzie schowales ? Ladny samolot - o niebo fajniejszy niz rozne wariacje na temat F-19. Kamo na slowackiej licencji prezentuje sie na takim platowcu genialnie. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Pierwsze otworzyło się zdjęcie trzecie - moje skojarzenie "kurde no, wygląda jak czacha w nakryciu głowy...i te żółte ślipia!" Fajnie to wygląda, baaardzo fajne kamo, te gwiazdy niestety trochę "wystają", widać italeri już nie ma cienkich kalek, a może ja coraz to wybredniejszy jestem ;) Może strzeliłbyś jakąś fotkę od góry, co? Bardzo jestem ciekaw widoku wszystkich pikseli... Niezły , naprawdę łądnie prezentujący się model, gratuluję cierpliwości przy maskowaniu tej pikselozy. Może bym sobie kupił i pomalował a la Star Wars ? W sumie prawie to samo, nie? No to co , Nexusie? Tera pora chiba na wysyp A10 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 13 Listopada 2008 Autor Share Napisano 13 Listopada 2008 Paweł, to konkurs dla Ciebie - gdzie jest zamontowane GAU-8 w tym modelu? Lordzie (kurde, trzeba jakoś skrócić tego nicka ), model jest z 1988 o ile dobrze pamiętam z info na ramkach. Podejrzewam, że kalki też Przynajmniej technologia W weekend postaram się zrobić więcej zdjęć. A co następne? Waham się między A-10, Do-335 i Kyushu J7W1 Shinden... Mam pomysła na A-10 w 1:144 i może go zrealizuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 No to głosuję za Pfeilem Też u mię czeka w składzie desek i papy... A tego A10 w 144 masz dragona, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 13 Listopada 2008 Autor Share Napisano 13 Listopada 2008 Tak, dwa pudełka dwupaków, czyli 4xA-10, lub też 1xA-40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Zrób tego Pfeila, ewentualnie złóż A-40 ;] Co do kamo - taśma gładko odchodziła od papieru? Miałeś jakieś problemy z tym? Stawiam, że GAU-8 pilot schował pod fotelem ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 ewentualnie złóż A-40 ;] Albo 10xA-4, w końcu Skyhawków nigdy za dużo. A, byłbym zapomniał... Lordzie (kurde, trzeba jakoś skrócić tego nicka ) " Nie oddamy nawet literki! " Co do Miga37, to wskoczył na moją listę śwMikołaja ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 szczerze jakbym nie przeczytał dopisków przy zdjęciach to w życiu bym nie pomyślał że to pierwsza zabawa z aerografem, a tym bardziej że pierwszy model po takiej przerwie. Naprawdę świetny model. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Paweł, to konkurs dla Ciebie - gdzie jest zamontowane GAU-8 w tym modelu? - dobra poleglem... to gdzie GAU-8, lub raczej ГАУ-8 ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Piękna robota Szkoda tylko że nie poszedłeś jeszcze bardziej w temat SF i nie zrobiłeś go z szachownicami PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 14 Listopada 2008 Autor Share Napisano 14 Listopada 2008 " Nie oddamy nawet literki! " Very Happy Jak nie oddasz, to odstrzelimy - dobra poleglem... to gdzie GAU-8, lub raczej ГАУ-8 ? Normalnie zawiodłem się... Paweł, działko jest ciągnięte na wózku za samolotem! Szkoda tylko że nie poszedłeś jeszcze bardziej w temat SF i nie zrobiłeś go z szachownicami Smile A wiesz, że był taki pomysł? Paweł wpadł na niego i nawet chciałem zrobić szachownice w wersji "low visibility", ale chciałem go w końcu zrobić i przejść do czegoś następnego. Może jeszcze kiedyś wrócę do tego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Model po prostu świetny, radzieckie połączenie X-winga i F-22 . Kamo super wyszło, dobry pomysł z tą wycinanką. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 Co do kamo - taśma gładko odchodziła od papieru? Miałeś jakieś problemy z tym? Delikatnie i powoli odkleiła się od papieru. Czasami zostawały jakieś farfocle, ale bez problemu dawało się je usunąć. By usprawnić ten proces można użyć do wydruku papieru kredowego, albo fotograficznego. Przyszło mi to do głowy już po fakcie Dziękuję wszystkim za dobre słowa. To bardzo dobry motywator (hipernapędu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Pierwsza proba"digital kamo" jako widze i od razu na takim poziomie. Swietne wykonanie. Jak go kleilem chyba z 15 lat temu to zostawilem go czarnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Mi się też podoba, model i malowanie i patent na pixel camo. Patent genialny i co najważniejsze prosty jak konstrukcja cepa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 super wyszedl.genialny patent na kamo,gratuluje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 taaak, kamuflaż powala brawo, brawo, brawo! P.S.: dweler, mógłbys zmienić avatar bo SmokHaosu ma taki sam i teraz się mieszacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi