Karol Napisano Niedziela o 15:25 Share Napisano Niedziela o 15:25 Model wykonany z zestawy Tamiya, który właściwie skleja się sam. Dodałem do niego komory, radar oraz silnik Airesa, fotel, pasy i tablica Yahoo, koła podwozia, klapy komór i powierzchnie sterowe z Black Doga. Malowany w barwach US Navy więc samolot pozbawiony wyrzutników bombowych (te z Marines je podobno powinny mieć). Malowanie oparłem o informacje na temat malowania nocnych korsarzy z marynarki. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Niedziela o 19:38 Share Napisano Niedziela o 19:38 Rzadki Corsair na forach i w tej skali. Bardzo ładne, subtelne brudzenie. Jak dla mnie git. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano Poniedziałek o 13:14 Share Napisano Poniedziałek o 13:14 Na pierwszy rzut oka rzeczywiście wygląda fajnie. Na kolejne rzuty pojawiają się problemy z kwerendą oryginału. To zostańmy przy pierwszym :). Ale o jedną rzecz muszę spytać. Co to jest to coś wystające z kadłuba tuż za kabiną pilota, po prawej stronie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano Poniedziałek o 15:43 Share Napisano Poniedziałek o 15:43 To że extra zrobiony i się podoba to pikuś. Powiedz skąd go masz(odpowiedź będzie że z szafy), brakuje mi takiego do kolekcji i za groma nigdzie nie idzie go dostać. W sensie chodzi o tą wersję z "gołębnikiem na dachu". Nie rozumiem polityki niektórych firm, mają model ale go nie puszczają. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano Poniedziałek o 17:45 Autor Share Napisano Poniedziałek o 17:45 4 godziny temu, greatgonzo napisał: Na pierwszy rzut oka rzeczywiście wygląda fajnie. Na kolejne rzuty pojawiają się problemy z kwerendą oryginału. To zostańmy przy pierwszym :). Ale o jedną rzecz muszę spytać. Co to jest to coś wystające z kadłuba tuż za kabiną pilota, po prawej stronie? W założeniu miało to być mocowanie przewodu anteny biegnącej do szczytu steru wysokości. Mocowanie to uległo uszkodzeniu w trakcie budowy a kiedy tam coś wstawiałem to ciągle mi odpadało. Wreszcie wkleiłem tam grubszy kawałek, który już nie odpada aczkolwiek delikatnie mówiąc brak mu finezji...no cóż kolejna nauczka. 1 godzinę temu, jmx62 napisał: To że extra zrobiony i się podoba to pikuś. Powiedz skąd go masz(odpowiedź będzie że z szafy), brakuje mi takiego do kolekcji i za groma nigdzie nie idzie go dostać. W sensie chodzi o tą wersję z "gołębnikiem na dachu". Nie rozumiem polityki niektórych firm, mają model ale go nie puszczają. Swojego kupiłem na mojehobby coś koło 2019 i wtedy nie było problemu z ich dostępnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano Poniedziałek o 18:00 Share Napisano Poniedziałek o 18:00 (edytowane) Pomyłka. Edytowane Poniedziałek o 18:04 przez _OldMan_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano Poniedziałek o 22:13 Share Napisano Poniedziałek o 22:13 4 godziny temu, Karol napisał: no cóż kolejna nauczka. To jest taki grzmot, że zacząłem podejrzewać jakieś testowane, nieznane mi urządzenie radiowe. Tam był zwykły izolator na wejściu druta w kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano wczoraj o 09:28 Share Napisano wczoraj o 09:28 (edytowane) Ciekawy. Tez takiego mam do zrobienia. Zainteresowało mnie że ten Twój nie ma praktycznie żadnych oznaczeń dywizjonowych ani numerów.... poza tymi na osłonach goleni. Edytowane wczoraj o 09:28 przez zegeye Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano wczoraj o 10:13 Autor Share Napisano wczoraj o 10:13 38 minut temu, zegeye napisał: Ciekawy. Tez takiego mam do zrobienia. Zainteresowało mnie że ten Twój nie ma praktycznie żadnych oznaczeń dywizjonowych ani numerów.... poza tymi na osłonach goleni. Tak zgadza się. Możliwe, że miał także numer naniesiony na burtach ale ze zdjęcia na, którym się wzorowałem nie można tego jednoznacznie stwierdzić więc dałem tylko numery tam gdzie są widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 23 godziny temu Share Napisano 23 godziny temu (edytowane) Moim zdaniem na Intrepidzie tak było. Numerów bocznych nie widzę ani na Twoim, ani na pierwszoplanowej 10. Ale oznaki pod wiatrochronem brakuje. Edytowane 23 godziny temu przez greatgonzo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 20 godzin temu Autor Share Napisano 20 godzin temu 3 godziny temu, greatgonzo napisał: Moim zdaniem na Intrepidzie tak było. Numerów bocznych nie widzę ani na Twoim, ani na pierwszoplanowej 10. Ale oznaki pod wiatrochronem brakuje. No niestety brakuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi