Skocz do zawartości

Polski F-16C 4047 - 1/48

Valderin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam serdecznie,

na wstepie chcialbym zaczac od tego ze w tej czesci forum mnie jeszcze nie bylo bo sie glownie wspolczesna pancerka zajmuje.

Disclaimer: ponizszy EF, to pierwsze latadlo, ktore zlepilem od...ojoj chyba 25 lat.

Kinetic - F16 w wersji Polskiej.

Reskit - kolka, GBU-38, BRU-57 i 370 galonowki

Eduard - drabinka

Def Model - dysza

Master model - pitot i AOA

Model maker - kalki i maski

Quinta studio - 3d kalki do kokpitu

Skladalo sie ok, chociaz bez paru wypadkow sie nie obylo i pacjent wymagal renimacji. Panel wash zdecydowanie lepiej siadal na Reskicie w porownaniu do samego modelu od Kinetica. Nad maskami od Model makera trzeba bylo troche popracowac, nie obylo sie bez malowania i przemalowywania - ale tu tez moja wina lezy wiec jest jak jest.

Malowane Atomami od Miga, ale tu tez trzeba sie bylo nagimnastykowac bo te kolory, ktore powinny byc wcale ze soba nie kontrastowaly i sie zmywaly razem. Dlatego tez, jako ciemniejszy musialem zejsc pare stopni w dol a potem panele rozjasnic troche, ale wydaje mi sie ze komponuje sie ok.

A, podstawka to 0.5cm foamed PVC - jakkolwiek to sie w Polsce nazywa - pociapana Atomami, i innymi dobrodziejstwami brudzingu modelarskiego.

7.thumb.jpg.8f54ac876cc94634034e6e77df4880b4.jpg6.thumb.jpg.a664abcc93f067974cd85ecb86672c55.jpg5.thumb.jpg.8b41fcab2a7b62f5adfbfc46da55cb41.jpg4.thumb.jpg.92bd8079f78fd426a5a9f82508b9a7d3.jpg3.thumb.jpg.954ce9708a889b2d79dbcd7afa1b6a3d.jpg2.thumb.jpg.60d8bccfffa0089c96c8b2f8f3db6f50.jpg1.thumb.jpg.eb2c22e27b199eeb1053b6520deacd50.jpg

Edytowane przez Valderin
  • Like 21

• Valderin changed the title to Polski F-16C 4047 - 1/48

Podoba się, fajne malowanie i brudzenie.

Ekspozycja na podstawce również. Jedyne co mi trochę przeszkadza to tło, to zdjęcie przeszkadza w odbiorze modelu. Jest za duże i przytłacza sam model, który gdzieś tam ginie. Ale to tylko moje odczucie.

6 godzin temu, jmx62 napisał:

Jest za duże i przytłacza sam model, który gdzieś tam ginie. Ale to tylko moje odczucie.

Nie tylko Twoje. Ale model ma ciekawe malowanie.

Zdecydowanie te tło burzy odbiór modelu. Z tym malowaniem naszych 16 faktycznie jest problem, kolory podawane i ogólnodostępne są w niektórych przypadkach ciężkie do akceptacji. Daj jakieś inne fotki, nawet zrób na dworze bo model fajnie zrobiony i włożone kupę pracy, bo oklejać to wszystko to naprawdę kupa roboty. Miałem te malowanie w planach, ale miałbym naprawdę sporo roboty przy oklejaniu ponieważ dużo mam pootwieranych paneli inspekcyjnych i zdecydowałem się na zwyklaka. Dawaj foty na zewnątrz 😀