Valderin Napisano 20 Maja Share Napisano 20 Maja (edytowane) Witam serdecznie, na wstepie chcialbym zaczac od tego ze w tej czesci forum mnie jeszcze nie bylo bo sie glownie wspolczesna pancerka zajmuje. Disclaimer: ponizszy EF, to pierwsze latadlo, ktore zlepilem od...ojoj chyba 25 lat. Kinetic - F16 w wersji Polskiej. Reskit - kolka, GBU-38, BRU-57 i 370 galonowki Eduard - drabinka Def Model - dysza Master model - pitot i AOA Model maker - kalki i maski Quinta studio - 3d kalki do kokpitu Skladalo sie ok, chociaz bez paru wypadkow sie nie obylo i pacjent wymagal renimacji. Panel wash zdecydowanie lepiej siadal na Reskicie w porownaniu do samego modelu od Kinetica. Nad maskami od Model makera trzeba bylo troche popracowac, nie obylo sie bez malowania i przemalowywania - ale tu tez moja wina lezy wiec jest jak jest. Malowane Atomami od Miga, ale tu tez trzeba sie bylo nagimnastykowac bo te kolory, ktore powinny byc wcale ze soba nie kontrastowaly i sie zmywaly razem. Dlatego tez, jako ciemniejszy musialem zejsc pare stopni w dol a potem panele rozjasnic troche, ale wydaje mi sie ze komponuje sie ok. A, podstawka to 0.5cm foamed PVC - jakkolwiek to sie w Polsce nazywa - pociapana Atomami, i innymi dobrodziejstwami brudzingu modelarskiego. Edytowane 20 Maja przez Valderin 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 21 Maja Share Napisano 21 Maja Ładny.Ciekawe malowanie,podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 21 Maja Share Napisano 21 Maja Podoba się, fajne malowanie i brudzenie. Ekspozycja na podstawce również. Jedyne co mi trochę przeszkadza to tło, to zdjęcie przeszkadza w odbiorze modelu. Jest za duże i przytłacza sam model, który gdzieś tam ginie. Ale to tylko moje odczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Maja Share Napisano 21 Maja 6 godzin temu, jmx62 napisał: Jest za duże i przytłacza sam model, który gdzieś tam ginie. Ale to tylko moje odczucie. Nie tylko Twoje. Ale model ma ciekawe malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 22 Maja Share Napisano 22 Maja Zdecydowanie te tło burzy odbiór modelu. Z tym malowaniem naszych 16 faktycznie jest problem, kolory podawane i ogólnodostępne są w niektórych przypadkach ciężkie do akceptacji. Daj jakieś inne fotki, nawet zrób na dworze bo model fajnie zrobiony i włożone kupę pracy, bo oklejać to wszystko to naprawdę kupa roboty. Miałem te malowanie w planach, ale miałbym naprawdę sporo roboty przy oklejaniu ponieważ dużo mam pootwieranych paneli inspekcyjnych i zdecydowałem się na zwyklaka. Dawaj foty na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano Niedziela o 21:02 Share Napisano Niedziela o 21:02 Dla mnie sie podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi