ams Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja W ramach rozpaczy po Ki-27 przedstawiam jak w temacie. Model revella w paczce Hobby2000. Różnica taka, że oszklenie kabiny tak "zjechane" żem robił co mogłem aby je trochę wyprowadzić. Kalki od Kits Worls. Pozdrawiam 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja Bardzo piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja O kurde, ale ekstra wyprowadzony ten Revell. Nity dodają strasznie dużo dobrego! Jak udało Ci się rozwiązać problem z okapotowaniem i tymi nieszczęsnymi żaluzjami? Korygowałeś brzuszek czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 30 Maja Autor Share Napisano 30 Maja 42 minuty temu, jachud3 napisał: Jak udało Ci się rozwiązać problem z okapotowaniem i tymi nieszczęsnymi żaluzjami? Napisz proszę co masz na myśli z tym okaptowaniem, czy chodzi o oszklenie? Jeśli tak, to polerka. Przede wszystkim od wewnątrz. No tak, nie napisałem tego, ale model miał być tylko wprawką przed docelowym-półkowym P-47 z Tamiya. Ale zaczął (bez pychy) całkiem nieźle wychodzić więc dokupiłem żywiczny dodatek - osłonę silnika.. A co z tym brzuszkiem? Zatroszczyłem się tylko o poprawę lini panelowych i żeby nie było śladu po klejeniu połówek kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja Okapotowanie silnika Polerka szkła w tym Revellu to obowiązek bo nic nie widać przez ten fabryczny słoik. 1 minutę temu, ams napisał: okupiłem żywiczny dodatek - osłonę silnika.. I wszystko jasne Brzuszek revella jest zbyt pękaty, trzeba ciachać ponad milimetr wzdłuż, ciężka robota. Jakbyś podwieszał zbiornik podkadłubowy to byś zrozumiał na czym polega problem - szorowałby po podłożu Piękny Dzban wyszedł, jeszcze raz gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja (edytowane) Na jakiej podstawie robiłeś malowanie? Jest trochę zdjęć tego samolotu i na żadnym nie ma kompletnego proporca z ogonem na kadłubie. Ogon pojawia się dopiero po przekazaniu tego P-47 Hagemayerowi i zmianie noseartu. Na żadnej fotce nie ma też takich oznaczeń pod kabiną, a zamiast nich jest spory napis Dutchess. A serial na modelu odpowiada wersji D-6 i jest właściwy dla wcześniejszego Razorbacka Hellwiga. Także, ten... . Edytowane 30 Maja przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 31 Maja Share Napisano 31 Maja Malarsko przepieknie. Nitowanie robi robotę! Bardzo ładna miniatura wyszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 31 Maja Autor Share Napisano 31 Maja 6 godzin temu, greatgonzo napisał: Na jakiej podstawie robiłeś malowanie? Jak pisałem model był tylko treningowy i nie mam żadnych innych kwitów na taki wygląd tego samolotu, poza tym co dostarcza w zestawie kalkomanii firma Kits World. Jest tam też krótkie wyjaśnienie okoliczności w jakich wystąpiła zmiana oznaczeń na kadłubie na napis. Ale jak zaznaczam w tym modelu nie była dla mnie bardzo istotna merytoryczna zgodność z rzeczywistością. Dziękuję za pozytywny odbiór modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 31 Maja Share Napisano 31 Maja 28 minut temu, ams napisał: model był tylko treningowy Tym stwierdzeniem wywołałeś u co niektórych gwałtowny wzrost ciśnienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 31 Maja Share Napisano 31 Maja (edytowane) A jakie są to okoliczności? Bo zerkając na te kalkomanie w sieci, udało mi się zobaczyć jedynie notkę na arkusiku, która mówi, że zmiana nastąpiła, ale milczy o okolicznościach. Przy okazji, wydawnictwo miesza Bubbletopa Hellwiga z jego wcześniejszym Razorbackiem. I jeszcze tego drugiego mylnie przedstawia jako D-23, a do tego pierwszego przypisuje serial nie tylko błędny, ale w ogóle nie związany z żadną serią P-47. Edytowane 31 Maja przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 31 Maja Autor Share Napisano 31 Maja Greatgonzo... Nie mam nic więcej na swoją obronę XD. Jak pisałem model był tylko dla "szlifowania warsztatu" i zabawy, więc nie przejmowałem się merytoryką. Następny będzie bardziej merytoryczny, obiecuję! XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 31 Maja Share Napisano 31 Maja Ale przecież ja piszę o zestawie kalkomanii, nie o Twoim modelu. Pisałeś, że treningowy, weszło za pierwszym razem i w tym temacie nie mam nic do dodania :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi