neptun1939 Napisano Niedziela o 20:22 Share Napisano Niedziela o 20:22 Cześć. Na warsztat trafia zestaw 3 modeli Airfixa z zestawu klubowego, jaki kupiłem lata temu na jakiejś grupie na Fb Sam zestaw zróżnicowany jeśli idzie o jakość wykonania - najmłodszy jest chyba P40. Kalkomanie są tylko do malowań pudełkowych. Poza jednym Iłem 2 z Plasyku/Mistercrafta jaki wykonałem z 16 lat temu, będą to moje pierwsze sowiety. Projekt traktuję relaksacyjnie, prosto z pudła. Jedyne co będzie wykonywane z "waloryzacji" to dodane nitowanie na Spitfierze i P-40, a naHurricane'ie tam gdzie trzeba ( chociaż z tego co się orientuję to jest on tutaj w wersji "oszczędnej" szmacianej). Jako pierwsza będzie wykonana wiekowa złośnica: Z Z zestawu pewnie za wiele się wyciągnąć nie da, bo jest to dość wiekowy model i też nie zamierzam tracić czasu na walkę z nim, poprawianie, dopasowywanie do planów, waloryzację itd.itp. Nie wiem czy nie są to te same wypraski co w ich starym Spitfirze Mk.Ia. Jak widać detal ubogi, części mało, ale śmigiełko się będzie kręciło i chłopek też jest . Model posiada bardzo delikatne wypukłe linie podziału blach, które zamierzam przeryć na wklęsłe i dodać nitowanie. A w środku połówki kadłuba, dla potomnych producent zostawił rok wydania: Na koniec arkusz kalek: Na chwilę obecną gromadzę materiał, szukam planów Spita Vb w 72 i szukam fot oryginału. Pierwsze cięcia w najbliższym tygodniu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Niedziela o 20:45 Share Napisano Niedziela o 20:45 (edytowane) O! Pusto, to dobre miejsce wybiorę, bo mnie interesuje jak podejdziesz do malowania P-40 Edytowane Niedziela o 20:46 przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano Poniedziałek o 08:02 Share Napisano Poniedziałek o 08:02 Spitfire to straszny szrot, lepiej kupić jakiego innego. Szkoda czasu na lepienie. Jeśli Hurry i P40 z tych nowszych wyprasek to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi