Skocz do zawartości

VF-0S "Phoenix" - Hasegawa - 1:72

artoor_k

Rekomendowane odpowiedzi

ciemnobrązowej bejcy...

NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!

.myślałeś kiedyś o pisaniu tekstów to tego rodzaju muzyki? Very Happy

Nie ma mowy, jako prawdziwy blekmetalowiec nie mam na to czasu - żyję w ziemiance, którą samodzielnie wykopałem w pogańskim parku narodowym, więc na głupoty braknie mi czasu - a te okrawki, których nie zabiera mi konstruowanie bomby , którą chcę uraczyc pozerów z Behemoth podczas koncertu, przeznaczam na wypisywanie bzdur na Modelłorku

• Odpowiedzi 227
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Spodziewałem się takiej odpowiedzi Żeby było jasne-pisząc tę propozycję nt tekstów bm nie nabijałem się z nikogo ani z niczego...po prostu słucham czasem takiej muzyki i jakoś mi się skojarzyło...a co do koloru...chyba będzie czarny błyszczący...

Żeby było jasne-pisząc tę propozycję nt tekstów bm nie nabijałem się z nikogo ani z niczego...po prostu słucham czasem takiej muzyki i jakoś mi się skojarzyło...

Hehehe... czyżbyś się wzmianki o bombie przestaszył ? Czarny błyszczący to krok w dobrym kierunku, jak twierdzą panowie z przebojowej grupy muzycznej Satyricon... Chociaż wydaje mi się , że przy tym pokładzie i machinę, i ramkię dioramiszcza wypadałoby zmatowic - inaczej będzie się to wszystko gryzło. Ale to w końcu tylko moja opinia - a decyzja twoja... mnie i tak się podoba

Chociaż wydaje mi się , że przy tym pokładzie i machinę, i ramkię dioramiszcza wypadałoby zmatowic - inaczej będzie się to wszystko gryzło. Ale to w końcu tylko moja opinia - a decyzja twoja... mnie i tak się podoba

Dzięki Masz rację będzie się to żarło...obramowanie czarny matt...chyba tak będzie lepiej...bo Phoenix zostaje błyszczący

Już okopceń nie ma...podpatrzyłem to na stronie jednego japończyka którego relację podlinkowałem ale potem zobaczyłem kilka zdjęć tych deflektorów i okopceń na nich nie było...jednym słowem japończyk walnął babola a ja to bezmyślnie skopiowałem

najpierw uznałem to za całkiem sensowne bo (przykładowo) jak zapala się znicz z metalową pokrywką to po jakimś czasie ciemnieje ona...ale po obejrzeniu zdjęć dałem sobie spokój

Ja to skojazylem nie z okopceniami tylko z przegrzaniem blachy od ognia dopalaczy. Blacha przegrzewa sie na wskros i na spodniej stronie np. farba sie przypala, czy cos w tym rodzaju?

EDIT:

O, Artur, byles szybszy.

Fajny ten Twój "finiks". Temat, wykonanie pierwszoligowe. Powodzenia w dalszej pracy!!

Dzięki Staram się aczkolwiek pierwsza liga to jeszcze baaaardzooooo daaaaleeeekoooo ode mnie...Tym bardziej dzięki

Ja to skojazylem nie z okopceniami tylko z przegrzaniem blachy od ognia dopalaczy. Blacha przegrzewa sie na wskros i na spodniej stronie np. farba sie przypala, czy cos w tym rodzaju?

EDIT:

O, Artur, byles szybszy.

Ja też tak to odebrałem. Bardzo fajnie to wyglądało. Realistycznie. W końcu taki samoloto-robot ma ciąg przy starcie

EDIT:

O, Artur, byles szybszy.

Ja też tak to odebrałem. Bardzo fajnie to wyglądało. Realistycznie. W końcu taki samoloto-robot ma ciąg przy starcie

Toście mi koledzy teraz ćwieka zabili...I bądź tu mądry modelarzu Kurka wodna...chyba je jednak zrobię

Ehhh...no cóż...opalenia odnowiłem i nie będę już tego zmieniał.Podobają mi się bo dają pojecie o ciągu tych sporo podrasowanych silników Feniksa.Specjalnie dla LordaDisneylanda prezentuję CZARNĄ ramkę,pasi ?

P1260003.jpg

Podp...rowadziłem też sitko do herbaty i zrobiłem z niego elementy zakrywające otwory spustowe (wiem że to nie tak wygląda ale nie mogłem nic innego skombinować i zostają)...

P1260002.jpg

I to już koniec warsztatu ,galeria tutaj:KLIK

Edytowane przez Gość

Oooo, przegiąłeś... w pozytywnym znaczeniu. Wygląda świetnie. Po prostu świetnie! Gratulacje ukończonego modelu. Mam nadzieję, że kiedyś uda mi się go zobaczyć w realu.

Pozdro i czekam na galerię.

• 2 weeks later...

W zestawie był jeszcze jeden dodatkowy pilot.Czy mimo wystawionej galerii jest możliwe wzięcie go jeszcze na warsztat ,wykonanie i dodanie do modelu?Dodam że jest niesklejony,wyrwany tylko z ramek.Jest widoczny w in-box-ie.

Skoro pilot był w in-boxie to nie widzę żadnych przeciwwskazań abyś wziął go na warsztat.

Super Więc równolegle do Yamato ulepszę jeszcze Feniksa dodając Air Marshalla obok niego.Zrobię go korzystając z dodatkowego pilota który był w zestawie.

No i wróciłem do Feniksa z zamiarem zrobienia Air marshalla

Oto fotka z in-boxu:

91c55be8946da369med.jpg

Wyraźnie w prawych dolnych rogach obu ramek widać dwóch pilotów.Jeden terazsiedzi w kabinie a drugi był mi zbędny więc go wrzuciłem do pudełka ze zbędnymi częściami.Teraz postanowiłem go odkopać i zrobić z niego dodatkową figurkę do dioramki.Oto pocięty pilot:

AM.jpg

A teraz już zacząłem go dopiłowywać:

AM1.jpg

No to co pokażę to raczej bardzo ciekawe nie będzie ale mam nadzieję że nie popsuję tym ludkiem własnej dioramy Jak na razie jestem zadowolony...Wygląda tak:

P2060010.jpg

Skleiłem i dopiłowałem elementy prezentowane wcześniej .Nogę obróciłem o 90 stopni.Ręce też ustawiłem inaczej niż w instrukcji a głowa jest lekko obrócona.Spiłowałem też naramienniki oraz nieco przerobiłem (przypiłowałem ru i ówdzie) "kask" Góra "kasku" będzie żółta,dół czarny a wizjer pociągnę na srebrno a potem czerwonym transparentnym.Kufajka pozostanie żółta,portki są w pewnym odcieniu szarości.Dojdą jeszcze napisy na tyle kamizelki.

Przypuszczałem że to będzie krótka piłka...gość wygląda tak...sorry za muchę

shooter3.jpg

shooter9.jpg

na kasku pojawi się wash jeszcze ale generalnie facet jest na ukończeniu.Napisy na plecach są z pędzla od ręki...