Michał Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Są to gąsienice typu Ostketten ,jeżeli źle mówię to proszę o poprawę ,ale chyba dobrze mówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Śmiesznie wyglądają, przypomina mi to trochę takie wystające szpikulce na kołach rydwanów z "Gladiatora".. Ci, co oglądali, wiedzą, o którą scenę mi chodzi. Niemniej fajne Ci idzie robota tak trzymaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 2 Lutego 2009 Autor Share Napisano 2 Lutego 2009 Witajcie! Tak, czwórki to piękne wozy, są prawie tak piękne jak Panthery W warsztacie nic nie dłubałem, po prostu bawię się ustawieniami aparatu. Tu fotki nieco przyciemniłem bo na białym tle ten szary plastik i metalowe części ginęły. Gąski to Winterketten, specjalne traki do walki na głębokich śniegach, Ostketten to tylko poszerzane do ogólnego stosowania na bezdrożach Rosji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Model jak zwykle klasa, ale podrążę temat fotek - wyszły inaczej niż zwykle, spora głębia ostrości. Robisz je ze statywu czy z ręki? Ile masz źródeł światła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Patterson jaki jest numer katalogowy tych gąsek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 3 Lutego 2009 Autor Share Napisano 3 Lutego 2009 2 źródła światła, ze statywu jeśli ten stojaczek za 9, 99 można nazwać statywem Numer katalogowy to ATL-19 Ten tydzień mam okropny, modelik w takim stanie sobie poczeka a ja wracam za kilka dni- do usłyszenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Echh... moje kamo zimowe się nie umywa . Fajna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 No nie. Jeszcze czekać muszę. Eeech........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Kamo zimowe fajne, ale coś mi nie pasuje- oznaczenia kładzione na kamo, chyba powinno być odwrotnie ( a może się mylę)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Jak narazie czołg wygląda nieźle. oznaczenia kładzione na kamo, chyba powinno być odwrotnie Nie koniecznie. Zasadniczo to oznaczenia były na kamo letnim, ale czasami zimą zmieniano je i były one malowane czarną farbą na zimowym kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 tomek14147 dzięki za info, nie sądziłem że stosowano "podwójne malowane numery" - człowiek uczy się przez całe życie.... Patterson model już wygląda imponująco ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 szkoda ze Zoltego nie zmodyfikowales troche tu i tam zeby troche wiecej zycia mial - teraz to strasznie plasko wyglada, chociaz bankowo pieknie to wyciagniesz... jednak szkoda mi ciut. pozdr pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 3 Lutego 2009 Autor Share Napisano 3 Lutego 2009 Hej Dzięki Panowie. Numery taktyczne bardzo często były malowane na czarno na zimę przed naniesieniem zmywalnej białej farby, a potem szmatką dokładnie scierana z oznaczeń. Dosyć typowe dla wozów malowanych natryskowo. Gdy do wybielenia wozu służyły pędzle lub ich zammieniki, wapno, albo inne improwizowane środki to numer często tylko obtaczano bez dokładności. Paweł - do zabawy z modulacją się przymierzam, ale to za kilka rozgrzebanych modeli które kończę, i tak już za późno dla nich na ten etap. Tu się nie pokusiłem, bo nie wiedziałem czy model nie trafi do zmywacza. Będę pry nim sporo eksperymentował. Obecnie jest płaski bo jest goły i wesoły. Ledwo dostał bazówkę, zero filtrów czy washy. Póxniej go nieco sfiltrujemy to będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 no zimowe malowanie zapowiada sie wielce ciekawie,ale pantery i tak lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 Witam Przepraszam, że tak z doskoku i na forum w ogóle się nie wypowiadam, ale czasu ostatnio mam tak mało, że i model klecę po nocach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Marcin, kurczę, rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 to taki nasz krajowy wzorzec styranego zimowego kamuflarzu - mocna rzecz - idzie do mojego archiwum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Wygląda bardzo dobrze. Fajnie styrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 Hej Dzięki Panowie Seb tak to przykład... Jak zepsuć tak łady model jakim jest IV G DML Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 Lekkie postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Trochę za jasne kamo na gościu. Wzorowałeś się chyba na kurtkach rekonstrukcyjnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Fakt. Ten zielony na kurtce mógłby być trochę ciemniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 Zdjecia lekko przekłamują, zresztą taki smutny zielony nie dawałby takiego fajnego kontrastu z pojazdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi