Moses Napisano 18 Sierpnia Autor Share Napisano 18 Sierpnia Przy Crusaderze zastosuje Póki co, zagotowałem swojego tłokowca, kilku godzinna pracą. A o to efekt. Skończyła mi się matowa 36440 Gunze i użyłem półmatowa 26440 tego samego producenta i zamiast różnić się wykończeniem, różni się barwą. Kiepsko w kontekście utrzymania jedności kolorystyki w kolekcji ... A co do samego malowania, tak samo jak w przypadku malowania spodu, malowałem każdy panel osobno, że zdjętą koroną aerografu, dodając jeszcze marmurek kolorem bazowym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Sierpnia Autor Share Napisano 19 Sierpnia Zużyłem metry bieżące taśmy, ale po wymalowaniu detali malowanie można uznać za skończone. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Sierpnia Autor Share Napisano 21 Sierpnia Kalkomanie połozone, jak to u mnie, bez lakierowania, na gołą farbę. Kalki Techmodu świetnie zareagowały na Mark Fit od Tamiya, mimo to jeszcze potraktowałem "3" Bilmodela. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia Z paszczęką prezentuje się rewelacyjnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Sierpnia Autor Share Napisano 22 Sierpnia Wybywam dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Września Autor Share Napisano 19 Września Się przedłużyło, ale wróciłem. Model najpierw dostał warstwę Super Glossa GX112, następnie na dół Light Gray Panel Line Wash od Ammo na powierzchnię białe, na górne powierzchnie natomiast Grey Panel Line Accent od Tamiya. Po wytarciu wacikiem, zabezpieczyłem wash półmatowym lakierem Hataki. Po tym w miejscach gdzie wyraźnie zbierał się syf oraz przy elementach ruchomych, nałożyłem washa Streaking Grimes for winner vehicles od Ammo, którego po przechnieciu wytarlem patyczkiem higienicznym. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 20 Września Share Napisano 20 Września (edytowane) Widząc pierwsze cięcia i walkę z materią w części budowlanej tego warsztatu trochę powątpiewałem czy da się z tego zrobić dobry model. Jednak byłem w błędzie i w sumie dobrze bo po malowaniu wygląda to bardzo przyjemnie. Tylko wydaje mi się, że masz nieobrobione łączenie na krawędzi natarcia lewego skrzydła, a w razie czego jest jeszcze czas bo potem można pomalować srebrny fragment jeszcze raz. Edytowane 20 Września przez TAW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Września Autor Share Napisano 20 Września Dzięki @TAW, to chyba złudzenie, bo jak patrzę na model to wygląda że jest wszystko jest ok. Dziś poszly w ruch oilbrushery. Najpierw czarny na wyrzutnie LAU-10, oraz pylony. Następnie starship filth na pylony, wyrzutnie LAU, miejsce składania skrzydeł i pod skrzydłami gdzie są montowane pylony. Na koniec brązowym pobrudzilem pokrywy podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Września Autor Share Napisano 21 Września Na koniec Tamiya Weather Master Set. Najpierw Soot, na wyloty działek upust gazów prochowych, następnie Oil Stain, w tylnej części kadłuba. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Września Share Napisano 21 Września Bardzo ładnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 21 Września Share Napisano 21 Września Elegancko to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Września Autor Share Napisano 21 Września Na koniec górne powierzchnię pokryłem matem, a dół zostawiłem w satynie. Przykleiłem drobnice i zrobiłem podmalówki. Pozostało tylko wkleić rakiety Zuni, wystające z wyrzutni. Oczywiście na koniec musiały być drobne perturbacje. Na limuzynie się taśma odparzyła, i nie mam pomysłu co zrobić bo szkło pokrylem Gauzy Agentem. Co ciekawe tylko pod taśma. Pod foliowa maską i tam gdzie był nadkola Gunze wszystko ok. Przy odklejaniu limuzyny, która tymczasowo przykleiłem białym klejem, puściła też częściowo spoina owiewki, która przykleiłem Tamiyowskim klejem do przezroczystych części. Także ten, galeria za niedługo. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi