Endrju Napisano Czwartek o 07:41 Share Napisano Czwartek o 07:41 Do mojej kolekcji pojazdów Wojska Polskiego dołącza model pojazdu, który uważam za jeden z najciekawszych używanych w oddziałach Polskich Sił Zbrojnych. Pojazdem tym jest Sherman IBY czyli wersja Shermana uzbrojona w haubicę 105 mm na zawieszeniu typu HVSS na szerokich gąsienicach. Model pojazdu w barwach mojej ulubione jednostki, Pułku Ułanów Karpackich o nazwie własnej EL-ADEM. Sam model to produkt Uni Models. Wypraski najgorsze nie były ale jakość plastiku jak to w Uni Models pozostawiała wiele do życzenia. Zestaw był wyposażony w dość sporą blaszkę PE więc jakichś specjalnych dodatków nie zastosowałem. W zasadzie za wyjątkiem anteny i szkieł reflektorów niczego więcej nie poprawiałem. Kalkomanie to ARMO. Leciwy zestaw, który mnie o mało o zawał nie przyprawił. Po pierwsze nie chciały się odkleić od papieru. Trzymałem je w wodzie około 15 minut i nie chciały same zejść. W przypływie desperacji postanowiłem spróbować je ściągnąć pęsetką i udało się je ściągnąć i umieścić na modelu. Kalkomanie po wyschnięciu musiałem jeszcze potraktować super zmiękczaczem do kalek nr 3 bo się srebrzyły. Do wymiany mam jeszcze km, któremu podczas nawiercania lufy złamałem lufę. Jest sklejona ale na słowo honoru. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Czwartek o 08:16 Share Napisano Czwartek o 08:16 Fajny szkrab, Andrzeju co oznacza IBY , tylko że dany pojazd ma haubicę czy coś więcej . Pokaż też inne modele a nie kiś ich na półkach bo to nie ogórki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano Czwartek o 09:11 Autor Share Napisano Czwartek o 09:11 33 minuty temu, bulik58 napisał: Fajny szkrab, Andrzeju co oznacza IBY , tylko że dany pojazd ma haubicę czy coś więcej . Pokaż też inne modele a nie kiś ich na półkach bo to nie ogórki . Sherman I to po prostu brytyjskie oznaczenie dla czołgu M4. B oznacza haubicę 105 mm a Y oznacza zawieszenie HVSS. Żeby obejrzeć inne moje modele znajdź lik Moje portfolio w moim podpisie i tam znajdziesz linki do wszystkich galerii z moimi modelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano Czwartek o 09:43 Share Napisano Czwartek o 09:43 Fajniutki! Bardzo mi się podoba, troszkę styrany, trochę wypłowiały ale nic na siłę przesadzonego. Jestem bardzo na tak. Jak zwykle brakuje mi podstawki ale to już wiesz i wiem, dlaczego nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano Czwartek o 10:05 Share Napisano Czwartek o 10:05 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano Czwartek o 10:16 Autor Share Napisano Czwartek o 10:16 29 minut temu, R_Mazzi napisał: Fajniutki! Bardzo mi się podoba, troszkę styrany, trochę wypłowiały ale nic na siłę przesadzonego. Jestem bardzo na tak. Jak zwykle brakuje mi podstawki ale to już wiesz i wiem, dlaczego nie Dziękuję za uznanie. Cieszę się, że model Ci się podoba. Nie wiem jak to sie dzieje ale na fotkach moje modele wyglądają lepiej niż w realu. Co do podstawek to jeszcze nie dojrzałem do nich, ale już zaczynam o nich myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano Czwartek o 10:16 Autor Share Napisano Czwartek o 10:16 11 minut temu, M.A.V. napisał: Dziękuję za uznanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi