szlachcik1 Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 Już przyszła: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Kto? Kartka,sciereczka, stoliczka Choć troche okrajaj Swoje fotki, bo ostatecznie chodziło Ci chyba o to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 A co za różnica? Ja nie mam potrzeby bawienia się z różnymi obróbkami zdjęć, myślę że każdy wie o co chodzi, a ściereczka ładna nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 A co za różnica? Kolosalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 A co za różnica? Ja nie mam potrzeby bawienia się z różnymi obróbkami zdjęć, myślę że każdy wie o co chodzi, a ściereczka ładna nie? takie podejście jest jawnym olewaniem innych użytkowników bo przecież po to się robi relacje na forum aby inni mogli to oglądać. Jeszcze zrób takie fotki w końcowej galerii a na pewno nikt nie zwróci na nie uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 takie podejście jest jawnym olewaniem innych użytkowników Jakim olewaniem? Ludzie, nie róbmy z użytkowników forów nie wiadomo kogo, przecież na tym zdjęciu na planie głównym jest jak byk widoczne tylko aluminiowe działo co nawet 3 letnie dziecko by najpierw zauważyło wiec nie wiem do czego ta konwersacja zmierza? bo przecież po to się robi relacje na forum aby inni mogli to oglądać A takiego zdjęcia nie oglądną? Jeszcze zrób takie fotki w końcowej galerii a na pewno nikt nie zwróci na nie uwagi Gotowy model na zdjęciu zajmie więcej miejsca niż ta mała część wiec też będzie widoczny i to bardzo... A to czy ktoś zwróci uwagę czy nie to ode mnie nie zależy, ja sklejam dla własnej przyjemności i dziele się tym z innymi, widać nie wszystkim to wystarcza Do wszystkich: Przepraszam, będę się bardziej starał przy robieniu zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 może za ostro to napisałem ... przepraszam ... będę się bardziej starał przy robieniu zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 Spoko, my modelarze musimy się trzymać się razem, nie ma co się kłócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 20 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2008 A jednak stało się, myśli samobójcze wzięły górę, robię wszystkie nity w modelu od początku (są większe, wyraźniejsze i w ogóle ładniej wygląda) została jeszcze przednia płyta do zanitowania: Miejscami będzie poprawka co do liczby, tam gdzie są trzy muszą iść cztery nity itp. Do tego dojdą jeszcze mniejsze nity tam gdzie być powinny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 nie z duże te nity? tak mi się zdaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 20 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2008 Fakt są troszeczkę większe od tych co producent nam zaproponował ale właśnie chciałem by były takie, widoczne. Uważam że nie są najgorsze, a po za tym dopiero dojdą mniejsze nity w niektórych miejscach (konkretnie koło włazów i na włazach od wizjerów) wiec chciałem by była mniej więcej widoczna różnica wielkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 Przód już zanitowany, tył poprawiony, wizjer kierowcy wydłubany i pomalowany czarną, model gotowy do malowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 Kolor piaskowo-żółty na zdjęciu wyszedł nie tak jak jest normalnie, sam nie wiem czemu :( w rzeczywistości jest bardziej szarawy. Stan na teraz: Podczas pigmentowania i innych doświadczeń z chemią kolor się oczywiście zmieni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 Już po zabawie z suchymi pastelami. Na dziś koniec prac, stan na teraz (w końcu kolory na zdjęciach wyszły normalnie ): Jutro lub dziś w nocy ciąg dalszy zmagań, niedługo będzie czas na obicia, a te za cholerę nie mogą mi wyjść fajnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Fajnie wyszło malowanie. Czekam na następne raporty z walki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2008 Po próbie z obiciami wyszło tak, nie chciałem przesadzić z ilością, jak by coś nie tak to pisać. Niedługo biorę się za poprawki podwozia i błotko: Jako że mam okazję, życzę Wszystkim wesołych, radosnych świąt i aby pod choinką każdy znalazł swój wymarzony model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 czekam na to podwozie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2008 czekam na to podwozie Wiem, wiem już niedługo, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 26 Lutego 2009 Autor Share Napisano 26 Lutego 2009 Dłuuuga przerwa była ale się skończyła, model musiał trochę odstać Dziś przyklejone gąski, zrobiony tłumik, ziemia zrobiona pi razy oko i model już przyklejony do podstawki: Rafale, podwozie pójdzie do drobnej poprawki, jeszcze długa droga do finiszu została... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 oj nie dales wogole washa?pieknie by wygladaly cienie wokol tych nitow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 Rafale, podwozie pójdzie do drobnej poprawki, jeszcze długa droga do finiszu została... washa to ten model może i ma, ale fota go wypłaszczyła(flash)...daj ciemniejszego na niższe partie, idąc w górę coraz jaśniejszym ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 27 Lutego 2009 Autor Share Napisano 27 Lutego 2009 oj nie dales wogole washa?pieknie by wygladaly cienie wokol tych nitow washa to ten model może i ma, ale fota go wypłaszczyła(flash)...daj ciemniejszego na niższe partie, idąc w górę coraz jaśniejszym ;) Tak wash jest miejscami ale bardzo drobny, jeszcze mam w planach zrobić lekkie zacieki to i od razu poprawie gdzie nie gdzie na około nitów wiec to jeszcze nabierze szczegółowego kształtu co do zdjęć to sami widzicie cały czas się uczę, jak nie za ciemne, to za jasne. Pogoda pochmurna więc oświetlam sztucznie Jak wyjdą mi lepsze foty do wkleję. A jak tam układ jezdny wyszedł? Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 2 Marca 2009 Autor Share Napisano 2 Marca 2009 Dobra o układzie nic się nie dowiedziałem to działam dalej tym razem z figurkami... zamiast dowódcy czołgu dam całą załogę Choć manekiny są przystosowane do 7tp bo tam są wyższe błotniki to jednak coś postaram się wypłodzić by wyszło w miarę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 Haki i działko przyklejone, zacieki w niektórych miejscach porobione. Jeszcze tylko uchwyty od klap, łopata, drobna kosmetyka i można powoli myśleć o finiszu. Podwozie poprawione, już nie widać zielonych czystych miejsc z tyłu. To moja jedna z pierwszych figurek wiec proszę się nie śmiać :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi