Skocz do zawartości

Dzbanek z pUetFOM i cyckami, Tamiya, 1/72

Szydercza Gała

Rekomendowane odpowiedzi

Specjalnie dalem ciulowe zdjęcie żeby nie pokazać za wiele :haha:

Niestety najfajniejsze cycki są do razorbacka, innym razem. Nie podoba się?

image.jpeg.7eeb56749ece6b2915c232c919f73a96.jpeg

ps. Ja tam te same cycki ogladam 23 lata i jakos mnie nie znudziły, takze ten... :haha:

• Haha 1

48 minut temu, Szydercza Gała napisał:

Aluzju nie poniał :cry:

No niezłe  jaja sobie robisz o poranku :mrgreen:

"Jacobs" Afternoon tea :haha:

Ale niech będzie - przyjmuje tłumaczenie, że trzymasz w tym pudełku  wiertła  razem z uchwytem :wink:

Albo raczej ................cały samolot. Bo słynna "tacka" wygląda na wieczko od tego pudełka. 

Dobra, starczy pitolenia - zakasaj rękawy, maluj i dawaj CYCKI!!! :chytry:

• Haha 1

AAAAAaaa nie rozumiem :haha:

myślałem że o reklamie odnosisz sie do TU, a że polskiej telewizji już nie mam więc myślałem ze mam jakies braki w wiedzy. W pudle mieszka dzban, a wcześniej i inne modele i później też. Bardzo wygodna puszka. Mam takich kilka :wink:

Michu nie wiem co to antyścieralne srebro. To zwykły Gunze C08 silver.

IMG_20250915_093836.jpg

Edytowane przez Szydercza Gała

Zdaje się że światowy człowiek a nie ogarnia :wink:

9 minut temu, Szydercza Gała napisał:

nie wiem co to antyścieralne srebro.

Przecież to proste:

9 minut temu, Szydercza Gała napisał:

To zwykły Gunze C08 silver.

Nie pisz mi że nie bawiłeś się Extreme Metal od Hiszpana - te sreberko schodzi od samego patrzenia a macać to już lepiej wcale,  bo nie dość że się zetrze do plastiku to jeszcze palce paskudnie się ufarbują na srebrno (i weź tu wtedy zjedź jakiegoś kebaba :haha:)

8 minut temu, abtb napisał:

Zdaje się że światowy człowiek a nie ogarnia :wink:

Przecież to proste:

Nie pisz mi że nie bawiłeś się Extreme Metal od Hiszpana - te sreberko schodzi od samego patrzenia a macać to już lepiej wcale,  bo nie dość że się zetrze do plastiku to jeszcze palce paskudnie się ufarbują na srebrno (i weź tu wtedy zjedź jakiegoś kebaba :haha:)

W rzeczy samej o to mi chodziło (po lekturze któregoś z wątków o Migach-21). Tomku, a Ty stosujesz właśnie Extreme, czy masz jakiś inny pomysł na metalizery, jeśli mogę spytać (tak krótko napisz proszę - nie bardzo teraz mogę szukac po galeriach i warsztatach - przepraszam)?

Dobrze, po kolei. Nie znam się, więc się wypowiem :haha:

To ledwo mój drugi NMF i w zasadzie robię go tak jak pierwszy, bo uwazam ze metoda działa. Po skończeniu GOLGOTY z lepieniem i piłowaniem maluje gunziakowym sreberkiem jako podkładem. Na tym maluje sobie fiki miki zwykłym czarnym połyskiem tamijuni. Potem aplikuje 3 sreberka Alclada w alfabetycznej, łatwej do zapamiętania kolejności ADP: Aluminium, Duraluminium, Polished aluminium. Oczywiście po każdym z nich trzeba pozalepiac to co ma zostać w poprzednim kolorze taśmOM tamijuni i poprawic krechy. Tu skończony stejdż TU: duraluminium. Od jutra apiać od nowa zalepianko....

IMG_20250915_100225.jpg

IMG_20250915_100246.jpg

Edytowane przez Szydercza Gała
  • Like 2
  • Thanks 2

19 minut temu, socjo1 napisał:

Tomku, a Ty stosujesz właśnie Extreme,

Michu - mniej specyfików zażywaj! Ja to nawet czterometrowym kijem nie tykam tego hiszpańskiego guano :haha:

Wszystkie moje "srebrne" wariacje to mieszanie/łączenie/ podmalowywanie  właśnie C08 i C28. Oczywiście Gunze ma też swoje metaliki z serii SM ale mają pewną wadę - jak się nalepi taśmę  i potem oderwie to wygląda to tak jakby taśma oderwała punktowo połysk z farby.  Kolor zostaje nienaruszony, wszystko jest ładnie ale jak się przypatrzy to widać takie zmienione punkciki. I nie da się (a przynajmniej mi się nie udało do tej pory) zniwelować tego efektu żadnym lakierem lub innym specyfikiem. Dla tego aluminium czy też stal z serii SM nakładam zawsze na końcu, żeby nie było potrzeby lepienia taśmy.

25 minut temu, socjo1 napisał:

po lekturze któregoś z wątków o Migach-21

Konrad się tak wkopał - niby wiedział, ale łudził się,  że wyjdzie. Ale niestety...............

28 minut temu, socjo1 napisał:

tak krótko napisz proszę

Zapraszam do "Projektu Bałałajka..............". Co prawda w tej chwili będzie leciało "prawie białe"  po polsku ale za chwilę rozpoczynam budowę czechosłowackiej PFM-ki w sreberku więc będzie można podejrzeć.

21 minut temu, Szydercza Gała napisał:

Po skończeniu GOLGOTY z lepieniem i piłowaniem maluje gunziakowym sreberkiem jako....................................

O matko - ale proces technologiczny :benc:

To już teraz się nie dziwię że to trwa tygodniami :mrgreen:

• Thanks 1