Endrju Napisano 4 Października 2025 Napisano 4 Października 2025 Jak chcesz koniecznie samemu to kup sobie odpowiednie profile z HIPS i sklej szynę albo profile wytnij samemu. Ja osobiście zrobiłbym tak jak radzi Piotr @piotrkur. 1 Cytuj
Endrju Napisano 4 Października 2025 Napisano 4 Października 2025 W dniu 4.08.2025 o 21:59, robertmodelarz napisał: Uważaj bo oba to samce. Niekoniecznie. Jeden to kaczka. Ciekawe co by z takiej krzyżówki wyszło? TyCzka? 1 Cytuj
WPR Napisano 10 Października 2025 Napisano 10 Października 2025 Ja kiedyś dawno robiłem z arkusza twardego pvc ciętego na paski. Czy wyszło ok to nie wiem. Ale to się zda tylko dla szyn zagłębionych w nawierzchni. 2 1 Cytuj
bulik58 Napisano 10 Października 2025 Napisano 10 Października 2025 (edytowane) W dniu 4.10.2025 o 10:40, Thalgonis napisał: Hej, ciąg dalszy następuje Chciałbym tu dodać jakoś tory tramwajowe - nie za bardzo mam pomysł z czego to zrobić... Jakiś rozbity na płasko drucik? Mówisz i masz https://www.mojehobby.pl/zdjecia/8/6/8/714_logo_rm_713868 Modelik _AKC_T07 Tory tramwajowe dostępne w Mojehobby za 43,49 zl https://www.mojehobby.pl/zdjecia/2/7/6/7663_rn.jpg MiniArt Indeks: 36040 Edytowane 10 Października 2025 przez bulik58 Cytuj
Thalgonis Napisano 10 Października 2025 Autor Napisano 10 Października 2025 Dziękuję ale gotowce to trochę za drogi „interes” Zrobię z hipsu, tym bardziej, że one na tej fotce załączonej wcześniej są „wpuszczone” w bruk, czyli łatwiejsze do wykonania niż klasyczne kolejówki... 1 Cytuj
zyziek Napisano 28 Października 2025 Napisano 28 Października 2025 Od 20 minuty możesz się zapoznać z szynami. Tory wpuszczone w ziemię są łatwiejsze do wykonania 1 Cytuj
Lipstein Napisano 30 Października 2025 Napisano 30 Października 2025 Zastanawiam się, dlaczego gość zadając sobie tyle trudu z wykonaniem powierzchni wszystkich elementów tego mostu ze styroduru nie wydłubał tych torów wprost z XPS, zamiast wymontowywać gotowe tory z podkładami. Swoją drogą bardzo fajny tutorial 1 Cytuj
zyziek Napisano 4 Listopada 2025 Napisano 4 Listopada 2025 @Lipsteinmozesz go zapytać na YT, bardzo sprawnie odpisuje : ) Moim zdaniem nie bawił się w rzeźbę w xps, ponieważ część torów jest odkryta z widoczną stopą i szyjką szyny. Z drugiej strony drążenie takich szyn w styrodurze to kwestia głębokości i równoległości szyn. Cytuj
Thalgonis Napisano 19 Lipca Autor Napisano 19 Lipca Czółko, proszę towarzystwo o podpowiedź jakie gąski dokupić do tego powyższego teciaka? Te gumowe z zestawu są do wywałki, a w sklepach dostępnych jest kilka rodzajów, z których orientuję się tylko w tym, które są zimowe Wg instrukcji ten tutaj to T-34-85 Cytuj
Rafał B Napisano 19 Lipca Napisano 19 Lipca Godzinę temu, Thalgonis napisał: ... jakie gąski dokupić... Te w zupełności Ci wystarczą, są przyzwoite https://plastmodel.pl/25374-miniart-35227-t-3485-running-gear-late-type-135?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=23766684847&utm_content=197146977042&utm_term=&device=c&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PLA&utm_id=23766684847&gad_source=1&gad_campaignid=23766684847&gclid=EAIaIQobChMI15vSg7XflQMVkQqiAx0XDgEaEAQYAiABEgJZU_D_BwE 1 1 Cytuj
Thalgonis Napisano 22 Lipca Autor Napisano 22 Lipca Dobra, uznajmy, że rusek skończon jest Teraz czas na tego lepsiejszego kotka 4 Cytuj
Thalgonis Napisano 23 Lipca Autor Napisano 23 Lipca 17 minut temu, Paweł Czarnocki napisał: Jak się ten T-34 składał ? Dobrze Ruskie czołgi to jednak jak konstrukcja cepa Oprócz gąsienic - te musiałem dokupić osobno jak Koledzy wyżej proponowali. Cytuj
Robi Napisano 24 Lipca Napisano 24 Lipca Bravo! Przydałyby się jeszcze te sławne ruskie spawy "po pijaku spawane" 1 1 Cytuj
marioba Napisano 24 Lipca Napisano 24 Lipca (edytowane) 22 minuty temu, Robi napisał: Bravo! Przydałyby się jeszcze te sławne ruskie spawy "po pijaku spawane" Raczej pod lufami NKWD niż po pijaku. Za gorzałę na produkcji można było dostać kulkę w tył głowy, a w najlepszym wypadku wyjazd na Kołymę. Poczytaj sobie Kolego skąd te sławne spawy na ruskich sprzętach się wzięły i kto pracował w wojennych fabrykach na szybko przeniesionych na wschód. I zanim napiszesz kolejną bzdurę, to trochę podrąż temat razem z Tatą Edytowane 24 Lipca przez marioba 3 Cytuj
Thalgonis Napisano 1 Sierpnia Autor Napisano 1 Sierpnia Drugi z bohaterów niniejszego „teatrum” Jeszcze troszkę nad wietrzeniem trzeba przysiąść... 1 Cytuj
Lipa Napisano 1 Sierpnia Napisano 1 Sierpnia Mam nadzieję, że oczy mnie mylą i przebicia/uszkodzenia pancerza to nie jest lutownica wetknięta w model? Dobre ślady po tego typu pociskach robi się wiercąc otwór i "wałkując" odrobinę jakiejś masy dwuskładnikowej wewnątrz, symulujące odkształcenia stali. Masa nieco wypływa z otworu naturalnie oddając wygląd uszkodzeń. Stara Kuglarska Sztuczka, którą kiedyś wypatrzyłem gdzieś w internetach. Sam kiedyś użyłem na kilku nieudanych gniotach, wychodzi od przysłowiowego, rozumISZ, SZCZała. Zobacz sam. 1 Cytuj
Thalgonis Napisano 2 Sierpnia Autor Napisano 2 Sierpnia „Piękny” kotek dostał w d... od „wściekłego” psa 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi