dweler Napisano 10 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2009 znaczy sie ze badziewnie ten pien wyszedl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 nie badziewnie, jednak widać zwoje w jedna stronę, a co najgorsze to w jednej grubości. Zanim zaczniesz ratować ta pozycję, spróbuj użyć naturalnego drewna, porównasz i ocenisz co lepsze. To Ci nie ucieknie, a mojej propozycji jeszcze nie uskuteczniłeś. Porównasz, wybierzesz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 10 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2009 jasne,sprobuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 10 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2009 jak powiedzialem tak zrobilem i wybralem.tylko sie nie smiac to moje pierwsze drzewo.korona jest na drutach wiec mozna jak by co inaczej to powyginac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 Niema się z czego śmiać drzewo wygląda dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Da radę, nieco te zbite listowie spulchnić? p.s. mam nadzieje, że nie masz mnie już dosyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 mam nadzieje, że nie masz mnie już dosyć w zadym wypadku,twoje rady sa bardzo pomocne. eee cus takiego??oczywiscie siano nie w skali,trzeba je drobniej posiekac albo znalezc zamiennik np pakuly albo cus,trzeba poeksperymentowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 no i chyba raczej koncepcja snopkow slomy przejdzie ale trzeba bedzie robic rżysko,pewien plan juz jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Trochę dziwnie z tym sianem... (poprzedni pomysł z tą krawędzią podstawki bardziej mi się podobał) ale historycznie całkiem możliwe... "Załoga doznała awarii silnika i aby nie rzucać się w działa wroga wjechała w stóg siana. Kiedy natarcie zostało odparte, przybywa batalion remontowy i zabierają uszkodzony "czołg"" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 ale historycznie całkiem możliwe... na pewno mozliwe,tu przyklad z elefantem.poznizej urzadzilem sobie zniwa w srodku zimy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Da radę, nieco te zbite listowie spulchnić? racja... proponuję zajrzec na forum kolejkowiczów jakie cudne drzewa tworzą. A przedewszystkim użyć listowia Heki flor... bo to chyba coś innego co masz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Hmm.. moim zdaniem jeśli dasz te snopki siana to te drzewo będzie trochę psuło cały efekt, tak jakoś nie bardzo to widzę razem.. Lepiej jak na zdjęciu z Ferdinandem jakiś domek postawić.. ale chyba się nie zmieści.. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 to te drzewo będzie trochę psuło cały efekt moze nie gdyz z boku bedzie miedza a na miedzy przewaznie stoi samotne drzewo coby sie schowac w cieniu po koszeniu:) wstepne peace przy terenie i miedzy oraz pokoj po tych zabiegach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 masz taki fajny pomysł - ale czemu decydujesz się na tak wielkie formaty podstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 użyć listowia Heki flor... bo to chyba coś innego co masz?? to co mam to zwykla gabka bo staram sie co sie da zrobic sam. masz taki fajny pomysł - ale czemu decydujesz się na tak wielkie formaty podstawki. nie bardzo rozumie.dwa czolgi,dzrzewo,troche ludkow,ciezko zmniejszyc da podstawke kombinacje z rżyskiem,moze po zmatowieniu bedzie lepiej bo narazie na zdjeciu kiepsko to wyglada,na zywo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 popracowalem troche przy podlozu oraz uksztaltowalem inaczej snopki oraz dorobilem klosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 rozumiem że rżysko wykonałeś z jakiegoś pędzla? Nie wiem, czy aby ono nie za gęste.Patrząc horyzontalnie wygląda gęsto, ale jak w nim stoimy jest rzadziej - przynajmniej ja po takich latam. Podskocz do jakiegoś hipermarkta i rozejrzyj się za ziołami w doniczkach(żywymi), jak np. tymianek.Ususzysz i podmalujesz,a roślinki na Twojej dioramce zyskają inny wymiar. Znów polecam wypad tym razem pod krzaczki, poszukaj jakichś uschnietych roślinek - skorzystaj z korzeni(a nieraz i samych liściostanów? ) Juz suche, także śmiało podmalujesz. Ta trawke nieco bym podniósł(minimalnie przerzedził), przypomina raczej wodorosty wyrzucone na brzeg. . To tak na prędce - jesli cos się uda doprawic, to super. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Ta trawke nieco bym podniósł(minimalnie przerzedził), przypomina raczej wodorosty wyrzucone na brzeg. Bo to chyba są wodorosty .... (przynajmniej jak widziałem podstawkę dwelera ostatnio na konkursie to miała trawkę z wodorostów, całkiem ciekawie wyglądała...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 rzysko z grubsza przezedzilem,wystarczy?zrobilem je z tego samego co snopki czyli z pakul.trawa to rzeczywiscie wodorosty,troche ja urozmaicilem. wstepne przymiarki: PS:nie wiecie gdzie mozna kupic w wawie polistern roznej grubosci albo czegos innego uzyc aby wykonac plyty pancerne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Jak dla mnie za duży plac. Ale wygląda całkiem spoko, choć połówkę jaga mogłeś jednak utopić. Dodaj wyraźnie ciemniejsze fragmenty ziemi powinno sie fajniej skomponować tzn inaczej kolorystyke ściętego zboża wzbogać - aerograf napakowany różnymi odcieniami i popsikaj po tych ścinkach zboża, troche róznych pigmentów między rżyskiem wysyp i zafikseruj. Wzbogać kolorystykę - wzbogacisz dioramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 ]PS:nie wiecie gdzie mozna kupic w wawie polistern roznej grubosci albo czegos innego uzyc aby wykonac plyty pancerne?? Ja kupiłem formatki Abera w Martoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 wprowadź więcej rozgardiaszu na jagdzie, dość schematycznie ta słoma tam poukładana. p.s. nie zapomnij o ścinkach słomy, na podnoszonej płycie;) Z tym aerkiem po ziemi, bym się nie zgodził - pigmenty owszem, a słome potraktowałbym różnymi odcieniami akryli, z pędzla. p.s. masz sporo miejsca, na tłum figurek;) Może jacyś wieśniacy z kosami, czy sierpami? Obrus z żarełkiem "polowym" Nie wiem, czy kojarzysz, ale widywałem na polach takie drewniane kratownice, nieraz takie "namioty", takze zbite z gałezi - może tym wzbogać nieco scenkę? pzdr. płyty jak nie dostaniesz polistyrenu śmiało zrobisz z kart bankomatowych, czy tych od zdrapek z kodami. Cienkie? to je sklej,a brzegi zeszlifuj ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 siem zgadzam sie ze wszystkim propozycjami i bralem je pod uwage bo zdjecia przedstawiaja przymiarke na szybko tak wiec jeszcze kupe roboty przedemna ale wielkie dzieki za ciekawe pomysly płyty jak nie dostaniesz polistyrenu śmiało zrobisz z kart bankomatowych, czy tych od zdrapek z kodami.Cienkie? to je sklej,a brzegi zeszlifuj ;) no mozna jeszcze z okladek od plyt cd ale w tym przypadku potrzebuje cos 20x10cm dzis udalo sie tylko poskladac kukielke,wiadomo,sesje,kolosy,cuda wianki na kiju:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 27 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2009 elo wracam po dluzszej przerwie a w miedzy czasie zrobilem figurki(czytac:potworki) rozwiazal sie tez problem cienkiego tworzywa plastikopodobnego,grubosc 2mm endżoj (i mozna miec tego nieskonczna ilosc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 27 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2009 updejt:zaczalem ustawiac figurki i poprawiac korone drzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi