grzegorz1 Napisano 31 Lipca Share Napisano 31 Lipca Witam Jeżeli temat był przerabiany to praepraszam ale niemogłem znaleźć odpowiedzi na to konkretne pytanie. Stoję przed zakupem pierwszego aerografu i mam problem z wyborem kompresora. Albo wezmę kompresor jednotłokowy https://agtom.eu/kompresory/307942-kompresor-tg-212k-do-aerografu-zbiornik-30l.html Albo dwutłokowy https://agtom.eu/kompresory/309679-kompresor-tc-30t-2-tlokowy-zbiornik-30l-5903246820775.html Niestety nigdzie niemoge znaleźć szczegółowego porównania tych dwóch maszyn. Słyszałem że ten jednotłokowy to się lubi grzać ale czy to prawda? Proszę o pomoc w wyborze. (Sklejam głównie pancerke 1:35 i czasami samoloty 1:75 łącznie kilka modeli w roku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 31 Lipca Share Napisano 31 Lipca Spokojnie ten pierwszy wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 1 Sierpnia Share Napisano 1 Sierpnia 9 godzin temu, grzegorz1 napisał: Słyszałem że ten jednotłokowy to się lubi grzać ale czy to prawda? Prawda. przy dłuższych sesjach malowania trzeba robić przerwy. Dwutłokowy powinien teoretycznie pompować szybciej, krócej pracować i tym sammym grzać się mniej. Ale o ile mniej - nie wiem, nie używałem. Za to na pewno będzie bardziej hałasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromboni Napisano 1 Sierpnia Share Napisano 1 Sierpnia 13 godzin temu, grzegorz1 napisał: (Sklejam głównie pancerke 1:35 i czasami samoloty 1:75 łącznie kilka modeli w roku) To jedno tłokowy na spokojnie ci wystarczy do tak małych modeli ja sklejam modele samochodów w skali 1:24 i mam taki jedno tłokowy z 3litrową i mi on spokojnie wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 1 Sierpnia Share Napisano 1 Sierpnia Potwierdzam, ten z pierwszego linku styka, ale jak masz fundusze bierz drugi. Odradzam tylko kupować te kompresory w metalowej obudowie, dla dobra uszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi