wisa Napisano 5 Grudnia 2008 Napisano 5 Grudnia 2008 (edytowane) W zeszłym tygodniu dość przypadkowo znalazłem się w Muzeum RAFu w Londynie. A że na Wyspach realizowałem reportaż - miałem ze sobą i aparat Dzięki temu mogę Koleżankom i Kolegom pokazać parę fotek. Więcej informacji na temat muzeum i eksponatów jest na stronie http://www.rafmuseum.org.uk/london/collections/aircraft/index.cfm . Zwiedzanie muzeum jest darmowe. Fotki można robić do przysłowiowego bólu. Wszystkie eksponaty są w hangarach i halach. Ekspozycja jest podzielona tematycznie. Oddzielnie stoją bombowce, oddzielnie myśliwce... Wszystkie hangary i hale są połączone łącznikami - zwiedzanie mimo chłodu na dworze jest w tych warunkach samą przyjemnością. Jedynym budynkiem wolnostojącym dla zwiedzających jest hala z ekspozycją o bitwie o Anglię. Cztery godziny czasu na zwiedzennie i dokładne obejrzenie wszystkiego to zbyt mało czasu. Praktycznie przelecieliśmy wszystko prawie biegiem. Dlatego też nie będę dawać żadnych podpisów do fotek - po prostu nie robiłem zdjęć tabliczek. Zainteresowani albo będą wiedzieli co jest na fotce albo proszę zerknąć na stronę internetową muzeum. A więc....... do dzieła Ufffff I to na tyle. Miłego oglądania Edytowane 5 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj
Grzegorz Napisano 5 Grudnia 2008 Napisano 5 Grudnia 2008 Nie ma co... miałeś zarypistą wycieczkę... Cytuj
wisa Napisano 5 Grudnia 2008 Autor Napisano 5 Grudnia 2008 W sumie wyjazd był służbowy, a że jeden dzień na planie nam wypadł więc wziąłem ekipę i przewodnika do tego muzeum Moi ludzie, w sumie nigdy nie interesujący się lotnictwem, byli w szoku Pozdrawiam Cytuj
LordDisneyland Napisano 5 Grudnia 2008 Napisano 5 Grudnia 2008 Ech...tylko pozazdrościć. Fajny reportaż , dzięki! Cytuj
tornado Napisano 5 Grudnia 2008 Napisano 5 Grudnia 2008 Zajefajna fotorelacja Cztery godziny czasu na zwiedzennie i dokładne obejrzenie wszystkiego to zbyt mało czasu. Zgadza się - na dokładne zwiedzenie i obcykanie wszystkich eksponatów to i dzionek za mało. Mnie już po trzech godzinkach żona z córką wyciągały z tamtąd szantażem i siłą Cytuj
stakor1 Napisano 5 Grudnia 2008 Napisano 5 Grudnia 2008 Ja swego czasu co rok tam bywałem i zawsze z niegasnącym zainteresowaniem Tym bardziej, że Hannants niedlaeko, a ostatnio tuż za winklem. Polecam też 'Science Museum' i 'Imperial War Museum'. Cytuj
Nexus Napisano 5 Grudnia 2008 Napisano 5 Grudnia 2008 Pogoda sprzyjała Świetna relacja Można wiedzieć, czym obstrykałeś "latawce"? Cytuj
wisa Napisano 5 Grudnia 2008 Autor Napisano 5 Grudnia 2008 Pstrykane Nikonem D300 z obiektywem Nikkor 17-55 f2.8. No i wszędzie bez flesza. Pozdrawiam Cytuj
Nexus Napisano 5 Grudnia 2008 Napisano 5 Grudnia 2008 No właśnie widzę, że bez flesza Ale masz jasny obiektyw i widząc jaka pogoda Ci sprzyjała, pewnie wewnątrz była wystarczająca ilość światła... Cytuj
Ar2r Napisano 5 Grudnia 2008 Napisano 5 Grudnia 2008 Ogólnie relacja piekna. Eksponaty naprawdę super no i wiadomo sama klasyka. Muzeum Lotnictwa i Astronautyki w Waszyngtonie również jest ciekawe, ale tu mamy konkretnie to czego każdy lotnik(modelarz) pragnie. Pozdrawiam Artur Cytuj
Filip Napisano 2 Kwietnia 2009 Napisano 2 Kwietnia 2009 W środę wylatuje do Londynu na tydzień i napewno odwiedzę to cudne muzeum.A zwłaszcza dlatego, że 50 metrów dalej jest modelarski Hannants Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi