Seb Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Sebek, przed lepieniem tego rumowiska, na dioramkę, proponowałbym nieco poszarpać cegły, przy ubytkach.Są bardzo okrągłe, co chyba wynikało z odlewu plastiku(?) To chyba waku Mini-Arta, a tam niestety cegły tak wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2009 proponowałbym nieco poszarpać cegły, przy ubytkach waku Mini-Arta To niemożliwe - plastik jest za cienki - ignoruje ten problem na tym etapie - gruz to załatwi za kilka dni. Robię figury aby nie zostawiać je na ostatnią chwilę - jestem w połowie drogi z dwoma pierwszymi i w 1/4 z dwoma kolejnymi PS. Czy coś z forum do południa było nie tak - jak chciałem wejśc to pojawiało mi się jakieś php .... czy coś takiego rząd literek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 7 Lutego 2009 Autor Share Napisano 7 Lutego 2009 trochę się nie odzywałem ale musiałem odreagować - szlag trafił panterę - po pomalowaniu kamuflażu została pokryta lakierem błyszczącym vallejo air- niestety jak się okazało lakier ten zaczął odpadać od farb - jest to już kolejny przypadek z lakierm vallejo air - musi coś sie dziać tym dodanym retaderem. Pantera nie nadaje się do użycia przy tym projekcie ale nada się na inny. NIestety brak możliwości zakupu nowej - fizyczny brak w sklepie spowodował że na bytom się nie wyrobię z tym projektem. Wykorzystując zwolnienie lekarskie na którym obecnie jeste tworzę nową dioramę przy której prace wrą. StuH III Pomorze 1945 Pojazd malowany jest w stylu color modulation którego celem nadanie jest światłocienia kierunkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 ładnie ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Ruina wygląda bardzo korzystnie. Będziesz na budynku robił jakieś osmolenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 lakierem błyszczącym vallejo air- niestety jak się okazało lakier ten zaczął odpadać od farb A ja myślałem już, że malowanie sidoluxem jest takie mało profesjonalne. Ale jak to mówia "zwycieskiego składu się nie zmienia" Szkoda, że projekt przerwany. Zobaczymy co wyjdzie z tym color modulation, bo cos mi sie wydaje ze gdzieniegdzie kolory sa az biale. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 fajnie,fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 9 Lutego 2009 Autor Share Napisano 9 Lutego 2009 kolejny mały kroczek Moja interpretacja zniszczenia zimmeritu - ten goferek jest bardzo cieniutki-brzeg ma mniej niż milimetr a w środku dziura. NIe robiłem dlatego odprysku miniowego bo nie za bardzo były widoczne na tej konstrukcji wafla zrobionej przez Dragona. . Na dolnym zdjęciu baza samyh pigmentów na WH pod dalsze prace - nie wiem jak i gdzie będzie jeszcze StuH ustawiony na dioramce dlatego neutralnie wyszedłem od jasnego błota - nadmiar będę mógł zrzucić w każdej chwili bo jak pisałem to konstrukcja jeszcze nie utrwalona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Strasznie dużo tych akcencików sie narobiło..mam nadzieję, że spigmentowanie to "ukryje" pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 11 Lutego 2009 Autor Share Napisano 11 Lutego 2009 Strasznie dużo tych akcencików sie narobiło..mam nadzieję, że spigmentowanie to "ukryje" pzdr. Ja mam nadzieję że nie - dlatego jeszcze zwiększyłem kontrast. kolejny mały kroczek, teraz trzeba domalować minię w obiciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 o kurcze,wash i cieniowanie rewelacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi