Damiano82 Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Witam Tomcat Killer prawie gotów więc zabieram się powoli za kolejny model. Wybór padł na Mi-2 kupiony jeszcze za dobrych studenckich czasów. Maszyna będzie w barwach 49 PŚB z Pruszcza Gdańskiego w starym typie kamuflażu. Śmigłowce nigdy nie był moim konikiem więc liczę na Waszą pomoc i krytyczne uwagi. Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper0405 Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 cos pięknego, czekam z niecierpliwościa na postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Mam ten zestaw tylko w pudełku Mastercrafta, lekko zaczęty odłożony na lepsze czasy. Bez blaszek ciężko ruszyć ten temat. Będę obserwował postępy i wykorzystam doświadczenia przy robieniu swojego Mi-2. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Też mam w szafie ten sam zestaw kupiony od kolegi rObO87 Także planuję te malowanie. Więc życzę powodzenia. Będę tu często zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 No proszę, mam u siebie na składzie Mi-2 polskiego ratownictwa morskiego także z zestawem 2 kompletów blach . Prawdopodobnie go zacznę jak skończę obecny projekt. A więc będę tu często zaglądał i podpatrywał warsztat i jak się to składa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Jadarowcy robią/robili? fajny zestaw uzupełniający do tego śmigłowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Heh, widzę, że połowa forum ma ten model na składzie. Ja też się załamałem BTW gdzieś na forum jest link do Zlinka o Mi-2 i do katalogu części, w wypadku tego modelu jest to rzecz naprawdę przydatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Jadarowcy robią/robili? fajny zestaw uzupełniający do tego śmigłowca Nie wiem czy robią, ale jest do kupienia w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 Witam, W weekend będa pierwsze zdjęcia z postępów nad modelem. Jednakże po pocięciu kadłuba i próbie wpasowania w jego połówki podłogi kabiny pilota zaczynam się zastanaiwać czy nie porwałem się z motyką na słońce Na chwilę obecną nic jeszcze nie chce pasować więc sporo szlifiania przedemną. Jeśli ktoś ma jakieś dośwadczenia z tym modelem chętnie je wykorzystam. Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Witam,W weekend będa pierwsze zdjęcia z postępów nad modelem. Jednakże po pocięciu kadłuba i próbie wpasowania w jego połówki podłogi kabiny pilota zaczynam się zastanaiwać czy nie porwałem się z motyką na słońce Na chwilę obecną nic jeszcze nie chce pasować więc sporo szlifiania przedemną. Jeśli ktoś ma jakieś dośwadczenia z tym modelem chętnie je wykorzystam. Pozdrawiam Damian Biwo Damian bądź dzielny i ciesz się, że w ręce nie wpadł Ci Mi-8 1/72 o ile pamiętam jakiś master...shit czy coś?? kupiłem nawet zestaw blach do niego, ale tam generalnie nic do niczego nie pasowało, a uskok pod "brzuchem" tej maszyny czyli po spasowaniu dwóch połówek kadłuba był... no żebym nie kłamał... ale z 3mm, w każdym razie szpaaaaachla poszła a i tak kosz zaliczył, bo nerwy straciłem , znacznie lepiej miał się Mi-2 ratownictwa morskiego, nawet dobrnąłem prawie do końca bez jakichś tam waloryzacji specjalnych i kilka lat zdobił moją gablotkę zanim nie postanowiłem o przeprowadzce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 Jednakże po pocięciu kadłuba i próbie wpasowania w jego połówki podłogi kabiny pilota Czekam na fotki, bo nie bardzo rozumiem po co rozcinałeś kadłub? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 13 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2008 Witam A kto mówił o rozcinaniu . Mowa była o cięciu Po wstępnym pasowaniu konieczne okazło się pocienienie ścianek nosowej części kadłuba oraz ogonowej w miejscu, gdzie wklejona będzie wręga oddzielająca belkę ogonową od kabiny pasażerskiej. Mam pytanie do znawców tematu: wersja uzbrjona w kpp posiadała w kabinie ładunkowej specjalne zasobniki na dodatkowe pociski. Czy wersja uzbrojona w npr też posiadała takie wyposażenie? Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Jakbyś potrzebował jakiś element z tego zestawu to daj znać na pw, ja na pewno nie zrobię z tego zestawu Mi-2, a zajmuje tylko miejsce w szafie. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 Witam, Dzięki Patyk. Po pierwszym wieczorze spędzonym nad modelem zauważyłem co się kroi, więc szybko zanabyłem zestaw Mastercrafta Mi-2 URN Żmija. Tak, że dawca organów jest, niemniej dziękuję bardzo za propozycję. Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 zanabyłem zestaw Mastercrafta Mi-2 URN ŻmijaDolacz czym predzej inboxa, zeby dopelnic konkursowych formalnosci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Majek!!! A to co wyżej nie starczy, to ta sama kupa ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 Witam, Po południu zamieszczę in-box'a zestawu Mastershita Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 Witam, Zapowiadany in-box dawcy organów dla mojego plemnika. Wypraski dokładnie te same. Różnica tylko w kalkomaniach, ale aby stało się zadość regulaminowi - proszę: Kolejne zdjęcia z postępów nad modelem po weekendzie. Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi