Marti_nez Napisano 7 Marca 2009 Autor Share Napisano 7 Marca 2009 Gdybam tak, po prostu, nie nie wiedziałem jak ten kolor faktycznie wygląda. Sorry Nic się nie stało. . Przyznaję, ze na zdjęciach kiepsko widać. Ale teraz dokończyłem dół, zostały tylko małe poprawki pędzelkiem. Dla odmiany w czerni: I jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 I teraz już dostrzegam tą nutę niebieskiego. Bardzo fajna relacja, podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 7 Marca 2009 Autor Share Napisano 7 Marca 2009 Przy sztucznym świetle ciężko się to fotografuje. Ale się dogadaliśmy . Bardzo fajna relacja, podoba mi się Cieszę się , ale do Twojego B-2 i tak mi duuuuużo brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 Dzisiaj aerograf spisał się na medal . Ładny kolorek zero bąbelkowania, zero plucia, zero problemów . Machnąłem trochę plam Guzne H73 (ciemnozielony) i jestem bardziej zadowolony niż z dołu (pewnie zasługa farb). Muszę jeszcze co nieco podmalować, wszystkie babole wyłażą, jak farba wyschnie. Zdjęć nie daję, bo oświetlenie u mnie słabe, a model jest teraz dosyć ciemny. Niedługo dam jasnobrązowy (zmieszam ze dwa ModelMastery), to trochę pojaśnieje . Do zobaczyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Machnąłem trochę plam Gunze H73 (ciemnozielony) i jestem bardziej zadowolony niż z dołu Jeśli w obydwu przypadkach aero był sprawny t pewnie tak. I z mojego skromnego doświadczenia wynika, ze farby Gunze są najlepsze. Świetna powłoka, zero grudek, różnic w odcieniu, czy fakturze. Po prostu palce lizać. Czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 Powłoka jest trochę chropowata, ale to nic. Daję fotki, bo ładniutkie słonko dziś nad Wawą świeci : Oceniajcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 No ładnie, ładnie Fajnie preshading wyszedł Kurczę, takie fajne efekty aero wychodzą a tu się człowiek z pędzlem musi męczyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozik Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Dopiero teraz to zauważyłem , ale pierwsze okienko na lewj burcie powinno być do połowy zamalowane,a z tego co widzę zamaskowałeś je w całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 11 Marca 2009 Autor Share Napisano 11 Marca 2009 Dopiero teraz to zauważyłem , ale pierwsze okienko na lewj burcie powinno być do połowy zamalowane,a z tego co widzę zamaskowałeś je w całości Wiem, poprawię to przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 Nie masz się co martwić. Zanim sprawa się wyjaśni to może się załapiesz na prezenty w Dniu Kobiet. I nic nie dostałem Oceniajcie Smile Na razie mogę zdopingować, bo powstaje piękny model! Oceniać będziemy w ankiecie więc się postaraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 11 Marca 2009 Autor Share Napisano 11 Marca 2009 Oceniajcie Smile Na razie mogę zdopingować, bo powstaje piękny model! Oceniać będziemy w ankiecie więc się postaraj Postaram się nie zawieść . Jutro jadę po brązową farbkę Gunze, bo MM i Pactra zapchały mi aero (lubię je pod pędzel, do aerka się nie nadają). Nie masz się co martwić. Zanim sprawa się wyjaśni to może się załapiesz na prezenty w Dniu Kobiet. I nic nie dostałem To ode mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 14 Marca 2009 Autor Share Napisano 14 Marca 2009 Mimo że zdjęć ostatnio nie dawałem, to praca wre . Samolot posiada już domyślne kolory kamuflażu, tylko muszę poprawić trochę spód, bo mi się pomazał. Jutro postaram się wykonać kabinę tylnego strzelca, bo obawiam się, że później nie będę miał sił . Aha, jedno ważne pytanie. Czym odczyścić zabrudzone oszklenie? Bo wiecie maski leżą już jakiś czas, a jak je zdejmę, to jedna wielka niewiadoma. Coś mogło się pod nie dostać. Wiem, ze zmywacz Wamodu matowi oszklenie, a jak jest z Cleanlux'em? Foty robione w czwartek albo piatek, nie pamiętam , obecny stan prac uwiecznię, jak będzie słoneczko. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-lotus98- Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 nie marnujesz czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 pracuj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 A przejście barw nie jest zbyt rozmyte? Nie lepiej było zamaskować blu-tackiem czy innym tego typu glutem? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 Farbę z oszklenia zmyj spirytusem. U mnie działało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 15 Marca 2009 Autor Share Napisano 15 Marca 2009 Dzięki za wsparcie . Przejścia barw są moim zdaniem ok, na tym samolocie chyba były właśnie takie rozmyte. Dzięki za patent ze spirytusem, popróbuję . EDIT: Czym różni się Sidolux samousuwalny od zwykłego? Ma to jakieś znaczenie dla jakości powłoki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 16 Marca 2009 Autor Share Napisano 16 Marca 2009 Żeby nie było że nic nie robię: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 Wow, suuuper obyś się tylko wyrobił... trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 17 Marca 2009 Autor Share Napisano 17 Marca 2009 Z czasem nie będzie chyba problemu, dzisiaj i jutro Sidolux, później kalki, duperele i lakier satynowy. Będzie dobrze;))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 20 Marca 2009 Autor Share Napisano 20 Marca 2009 Sidolux stwardniał, czas na kalki (zapuściłem też linie podziału na dole). Kalkomanie trochę lipne, rozpadają się w wodzie. Zdołałem je jakoś nałożyć, ale muszę trochę poprawić. Niedługo walnę jeszcze jedną warstwę sido, później wykończeniówka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Nono, jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-lotus98- Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 niedlugo koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 21 Marca 2009 Autor Share Napisano 21 Marca 2009 Tak, jeszcze parę szczególików, lakier i finisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 21 Marca 2009 Autor Share Napisano 21 Marca 2009 Dzisiejszy urobek to podwozie, klapy komory bombowej i różnej maści antenki na dole kadłuba. Gwiazda mi sie poszarpała, więc ją podmalowałem: I wpadłem dzisiaj na taki jeden pomysł. Chcę porobić obtarcia farby (do metalu) wokół linii podziału blach. Myślałem, żeby spróbować jakiegoś drybrush'u cienkim pędzelkiem. Ale może macie jakieś lepsze pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi