Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kurcze w ogole jakos mi umknelo ze robisz ogniwkowe. Super wygladaja. Jak sie skladalo bo ja przy moich to sie naklnalem. Czy w tych ogniwkach z boku sa dziurki?, bo moze by sie pokusic o ich dorobienie skalpelem, lepiej to wtedy wyglada.

• Odpowiedzi 156
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Super Moderator
Napisano
Kurcze w ogole jakos mi umknelo ze robisz ogniwkowe. Super wygladaja. Jak sie skladalo bo ja przy moich to sie naklnalem. Czy w tych ogniwkach z boku sa dziurki?, bo moze by sie pokusic o ich dorobienie skalpelem, lepiej to wtedy wyglada.

Składało się długo i bolą mnie od tego ręce.

Muszę je jeszcze chyba raz rozłożyć, bo trzeba je teraz pomalować.

Czy chodzi Ci o dziurki w tych małuch ogniwkach?

Tak wyglądają z boku.

DSCF3440.jpg

DSCF3442.jpg

Napisano

No rece bola, bola. Problem mialem przy zakladaniu ze jak naciagalem za mocno to pekaly te male ogniwka laczace. Na zdjeciach abramsow widac ze w tych malych ogniwkach laczacych sa otwory, tylko ze chyba w tym przypadku ciezko bedzie to wykonac aby nie uszkodzic.

• Super Moderator
Napisano

Witam.

Dzisiaj obrobiłem, ze zbędnego materiału elementy waloryzacji, wnętrza wierzyczki.

Będę je jeszcze wzbogacał, w różne przewody, itp.

Wnętrze będzie w kolorze białym.

DSCF3489.jpg

DSCF3490.jpg

DSCF3491.jpg

DSCF3492.jpg

Wnętrze, z fotelem, to chyba miejsce gdzie siedzi osoba kierująca czołgiem, także będzie wzbogacona o różne przewody.

DSCF3493-1.jpg

Wewnątrz wieżyczki, będzie to mniej więcej tak rozmieszczone.

DSCF3494-1.jpg

• Super Moderator
Napisano

Witam.

Dzisiaj dorabiam, różne zbiorniczki, przewodi itp., żeby choć trochę przypominało wnętrze Abramsa.

DSCF3497.jpg

DSCF3500.jpg

C.D.N.

• Super Moderator
Napisano

Witam.

Pomalowałm elementy na biało. Jeszcze wiele pracy czeka mnie przy tym elemencie. Malowanie drobnych elementów, i sklejenie wszystkiego w całoś, to jest to, co będę robił w najbliższym czasie.

DSCF3504.jpg

DSCF3506.jpg

• Super Moderator
Napisano

Witam.

Wczoraj, wkońcu przyszły do mnie zamówione części do modelu.

DSCF3510.jpg

DSCF3511.jpg

DSCF3512.jpg

DSCF3513.jpg

DSCF3514.jpg

Pierwszy raz mam doczynienia z wyżej pokazanymi częściami, więc chyba będę miał mały problem. Nie mam zielonego pojęcia jak to poskładać do kupy.

Napisano

Widze ze lecisz z grubej rury z tym projektem. Dasz rade z tymi blaszkami, wcale nie sa takie trudne. Gleboki oddech (jak trza to seta na parkinsona), instrukcja i bedzie git.

Napisano

Super, bardzo mi się podoba. Poważnie się zastanawiam nad zakupem takiego modelu. Dragon nie ma silnika z tego co wiem, więc pozostaje Italerka...

Ile dałeś za te gąski, jeśli dobrze rozumiem są one "ruchome" ?

Napisano

Widzę, że oddzielnie zakupiłeś turrer basket grill, a w zestawie edka jest to samo, patrząc na zdjęcie (chyba)

Czy ten Voyager jest poprawniejszy ?

• Super Moderator
Napisano

Witam.

Ile dałeś za te gąski, jeśli dobrze rozumiem są one "ruchome" ?

Za gąsienice zapłaciłem 57,49zł i są w pełni ruchome.

Widzę, że oddzielnie zakupiłeś turrer basket grill, a w zestawie edka jest to samo, patrząc na zdjęcie (chyba)

Czy ten Voyager jest poprawniejszy ?

Kupiłem ponieważ, nie zauwazyłem że w tym zestawie już jest. Różnica między nimi jest taka że, różnią się one wielkością kratki.

W sumie to Voyager lepiej wygląda.

Gdzie robiłeś zakupy, a konkretnie chodzi o zestaw Echelona ?

Wszystkie zakupy robiłem w JadarHobby. Na ten zestaw Echelona czekałem ok 1 miesiąca.

• Super Moderator
Napisano

Witam.

Są to tabliczki z ostrzeżeniami, a lufa kosztowała ok 40 zł.

Dzis skończyłem wnętrze. Niewiem jak uzyskać, a inaczej jak ścierać naniesiony wash aby wyglądał ok.

To moje wypociny.

DSCF3516.jpg

DSCF3517.jpg

DSCF3520.jpg

Napisano

waszh moze byc bo i tak malo widac przez wlaz ale troche upackales niektore elemanty fabrba wychodzac za krawedz i nie estetycznie to wyglada

• Super Moderator
Napisano

Witam.

Koledzy i koleżanki, mam mało wiedzy na temat el. fototrawionych i dlatego muszę was o coś zapytać.

Czym łączycie ze sobą blaszki? Czy za pomocą kleju, czy też je spajacie za pomocą lutu? Na forum nie znalazłem o tym nic, bądz może przeoczyłem taki temat.

Z góry dzięki za pomoc.