Super Moderator jawkers Napisano 8 Marca 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Marca 2009 Witam. Dzięki panowie. Postanowiłem wykonać dzisiaj podłogę w wieżyczce. Troszkę szpachli, w celu wyrównania powierzchni. Przymiarka foteli. Prezentuje się dobrze, z tym że podłoga będzie czarna. Rozpocząłem także prace szlifierskie nad wanną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Extra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Postanowiłem wykonać dzisiaj podłogę w wieżyczce. Oj, niepotrzebnie robiłes tą podłogę, w prawdziwym Abramsie podłoga jest dużo niżej, lepiej było by pomalować wewnętrzną część dna kadłuba na czarno, bądź nic nie robić, bo po prostu z braku źródła światła nie będzie widać brakujących elementów wnetrza czołgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Może pomocne będzie... http://www.peostri.army.mil/PM-CATT/CCTT/CITT/io/ie/m1a1.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 15 Marca 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 15 Marca 2009 Oj, niepotrzebnie robiłes tą podłogę, w prawdziwym Abramsie podłoga jest dużo niżej Tak zgadzam się, chciałem wykonać podłogę niżej, ale nie pozwoliła mi na to różnica szerokości między wanienką, a orworem w wieżyczce. Dzięki Moroko za linka. Dokleiłem tylną ścianę do całości, i zaszpachlowałem powstałe szpary. Dokleiłem także uchwyty i światła przednie. Dorobiłem nowe przewody do akumulatorów, poprzednie, nie przypominały przewodów. Nowy uchwyt wykonany z drutu owiele lepiej wygląda niż ten z zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Marca 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Marca 2009 Witam. Dzisiaj pracowałem głównie przy wieżyczce. Klapy, włay, wyłazy itp. dokleiłem kilka elementów fototrawionych, uchwytów i dzwigienek. Lekko zgiąłem i element się złamał. Pomalowałem wnętrze wieżyczki podkładem, oraz akumulator. Nie wiem, czy się robi preshading na czołgu, ale ja postanowiłem zrobić. Wkońcu okazja się nadarzyła by potrenować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Nie wiem, czy się robi preshading na czołgu, ale ja postanowiłem zrobić. Wkońcu okazja się nadarzyła by potrenować. Jak najbardziej, bardzo cierpliwa robota z wieloma dodatkami. Jestem ciekaw finalu, bo wyglada jak na razie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Marca 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Marca 2009 Witam ponownie. Dzięki Adamkijak, cieszę że Ci się podoba Dwie skrzyneczki otrzymały uchwyt. Wieżyczka otrzymała nowy wizjer. Dokleiłem też zawiasy, lub też uchwyty z boku wieżyczki i zaszpachlowałem otwory gdzie przychodzą "wyrzutnie granatów" z zestawu. Całość wygląda narazie tak. Koła pomalowane, miejscami widać ciemne miejsca, było to celowe, według mnie pomalowane w jednym kolorze wyglądały by zbyt świeżo. Tylna skrzynka wraz ze światłem i tutaj widać mo drugi, a pierwszy "widzialny" preshading. Wyloty, lewy jeszcze niedokończony, ponieważ skończyła mi się farba w aerografie, a niemiełem już sił do dalszych prac. I w koncu, cała bryła pomalowana z zastosowanym preshadingiem. Troszkę jasne zdjęcia, ale efekt mi się podoba. Jestem bardzo zadowolony. No i koła napędowe, także pomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Ja chcę aerograf Super Ci wychodzi i oby tak dalej Malowałeś pokazanym wcześniej model-masterem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Marca 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Marca 2009 Malowałeś pokazanym wcześniej model-masterem? Tak, dokładnie tą samą farbką malowałem. Dzięki za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Marca 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Marca 2009 Witam. Dzisiaj po pracy postanowiłem się zabrać do pracy nad modelem, bo koniec tuż tuż, a do końca budowy jeszcze daleko. Cieszę się, że moja Ukochana jest wyrozumiała i kibicowała mi przy pracy z tymi małymi pipkami. Pozginałem podstawki pod skrzynki oraz zamocowałem paski i te płyty z boku wieżyczki. A oto druga końcówka paska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Witam.Dzisiaj po pracy postanowiłem się zabrać do pracy nad modelem, bo koniec tuż tuż, a do końca budowy jeszcze daleko. Cieszę się, że moja Ukochana jest wyrozumiała i kibicowała mi przy pracy z tymi małymi pipkami. Pozginałem podstawki pod skrzynki oraz zamocowałem paski i te płyty z boku wieżyczki. Wiec dawaj, dawaj i wykoncz go w koncu. Czekam na galerie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 24 Marca 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 24 Marca 2009 Witam. No w końcu jaszcze jest trochę czasu. Dzisiaj skleiłem podstawy wyrzutni. Postanowiłem się troszkę pomęczyć i wykonałem te barierki z drutu miedzianego. Lepiej wyglądają niż te plastikowe z zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Wymiana tych poreczy na druciane to moim zdaniem pozycja obowiazkowa w Abramsie. Ludziska sie kloca ze niepotrzebnie, ale ja swoje wiem. Roboty nie zaduzo, a wyglada duzo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Wygląda bardzo dobrze Ale z Dragonem łatwiej chyba by było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 Jak na razie idzie Ci świetnie . A co do farb MM, przyjemnie się nimi pracuje? I czym je rozcieńczasz? Bo mi trochę średnio pasują pod aero, cały czas plują (a dobrze wcześniej wszystko wymieszałem). Powodzenia w budowie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Marca 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 27 Marca 2009 Witam. A co do farb MM, przyjemnie się nimi pracuje? I czym je rozcieńczasz? Tak, pracuje mi się z nimi dobrze. Rozcieńczam je rozcieńczalnikiem z Wamodu. Na początku jak zaczynałem się uczyć pracować z aerografem, też mi pluł, ale po czasie nauczyłem się dodawać odpowiednie proporcje, dobrze wymieszać i nie zdarza się plucie. Dzisiaj pracowałem nad wnętrzem wieżyczki. Pomalowana podłoga i fotele. Złożyłem także działo. Wnętrze się nawet fajnie prezentuje, choć nie widać zbytnio tych paneli sterowniczych. Cała wieżyczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Marca 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Marca 2009 Witam. Dalszy etap prac nad Abramsem. Działo pomalowane podkładem. Tylna pokrywa silnika. Wyrzutnie przyklejone. Sklejona skrzynka mieszcząca się z tyłu wieżyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Bardzo ładnie Ci idzie. Trzymaj tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Tak, pracuje mi się z nimi dobrze. Rozcieńczam je rozcieńczalnikiem z Wamodu. Na początku jak zaczynałem się uczyć pracować z aerografem, też mi pluł, ale po czasie nauczyłem się dodawać odpowiednie proporcje, dobrze wymieszać i nie zdarza się plucie. Dzięki za odpowiedź . Model bardzo fajny, tak trzymaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Marca 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Marca 2009 Witam. Dzisiaj chciałem pomalować elementy na gotowo, lecz nie udało mi się. Ulepszyłem skrzynkę elementami fototrawionymi. Elementy boczne czołgu, pomalowałem podkładem i dokleiłem elementy fototrawione. Włazy i klapy również zostały wyposażone w dodatki. Zdjęcie zaczerpnięte ze strony internetowej. Mam pytanie. Czy gąsienice w Abramsie były malowane w kolorze "nadwozia" czy były w kolorze czarnym? Na zdjęciu wyżej są jasne i nie wiem czy taka jest cała gąsienica, czy to tylko jakieś zanieczyszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Gąsienice nie były malowane, po prostu malując kadłub poleciało trochę farby na gąski i koła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 31 Marca 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 31 Marca 2009 Witam. Gąsienice nie były malowane, po prostu malując kadłub poleciało trochę farby na gąski i koła... Dzięki wielkie za podpowiedz. Pomalowałem elementy kolorem, i na sucho spasowałem wszystko do kupy. Po chwili doszedłem do wniosku, że nie zdążę zbudować modelu na czas. Elementy pomalowane, na sucho spasowane. Widok całości. Czy gąsienice, mogą być w kolorze "Metal Gun"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 Na tylną płytę to psiknij jeszcze bo te cienie jak dla mnie to zbyt wulgarne jeszcze są Oczka w siatkach się pozatykały czy to złudzenie (plastik za oczkiem)? Z tego co mi się wydaje to gęsi pomaluj na gun metal, nakładki na flat black i troche przysochopędzluj i zakurz pigmentem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Kwietnia 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Witam. Z wielkim żalem, muszę poprosić admina o przeniesienie mojej relacji konkursowej, do wątku warsztatowego pojazdów wojskowych. Do północy nie zdążę dokończyć modelu, a jeszcze dużo mi zostało. Chciałem podziękować wszystkim tym, którzy poradzili mi w sprawie budowy jak i tym którzy tylko obserwowali moje zmagania z tym jak dla mnie niełatwym modelem. Mam nadzieję, że za rok znowu się spotkamy i znowu będziemy się dobrze bawić. Jeszcze raz dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi